Keystone logo
Trier University Master of Arts in Europees en Oost-Aziatisch bestuur
Trier University

Master of Arts in Europees en Oost-Aziatisch bestuur

Trier, Duitsland

4 Semesters

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 270 / per semester *

Op de campus

* Trier University brengt geen collegegeld in rekening. Studenten hoeven slechts een sociale vergoeding ("Semesterbeitrag") te betalen van ca. 270 EUR voor het eerste semester en 255 EUR van het tweede tot het vierde se

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Overzicht

Omgaan met actuele vraagstukken van bestuur en overheid vereist een dieper begrip van de hedendaagse beleids- en bestuursuitdagingen in verschillende delen van de wereld. Dit masterprogramma omvat twee grote wereldregio's, de Europese Unie en Oost-Azië. Studenten zullen leren analyseren hoe deze regio's zich aanpassen aan vaak ontwrichtende en transformerende economische en politieke veranderingen. De ervaring met Europese integratie, de EU-besluitvorming en het belangrijkste EU-beleid worden geanalyseerd en vergeleken met instellingen voor regionale samenwerking in Oost- en Zuidoost-Azië en met Oost-Aziatische benaderingen van belangrijke beleidsterreinen zoals economische en veiligheidskwesties. Verder zullen hedendaagse kwesties van mondiaal bestuur en de rol van zowel de Europese Unie als China in mondiaal bestuur door studenten worden geanalyseerd.

Dit masterprogramma laat studenten kennismaken met verschillende theoretische perspectieven, voornamelijk uit de politieke wetenschappen, en voorziet hen van sterke analytische vaardigheden. Deze zullen worden toegepast om real-life problemen aan te pakken door middel van besluitvormingssimulaties en beleidsgerichte casestudies. Naast politicologische benaderingen, verwerven studenten een basiskennis van het Europese recht.

Onze masteropleiding heeft een sterke focus op praktische beleidskwesties. Studenten gaan op excursies naar Europese instellingen en lopen stage. Al deze functies bereiden studenten voor op een loopbaan in de volgende gebieden: regionale of nationale overheden in Europa of Oost-Azië, EU-instellingen of EU-gerelateerde organisaties, belangengroepen en particuliere bedrijven of non-profitorganisaties die zich bezighouden met onderwerpen uit Europa en Oost Aziatisch bestuur en beleid.

De belangrijkste focus van dit programma ligt op Europese politiek, bestuur en recht. Deze worden vervolgens vergeleken met Oost-Aziatische - in het bijzonder Chinese - instellingen, bestuurskaders en beleid. Een speciale nadruk wordt gelegd op vergelijkende en internationale politieke economie, veiligheid en milieukwesties en -beleid.

Cursusorganisatie

Het masterprogramma "European and East Asian Governance" is een tweejarig, voltijds programma bestaande uit 10 modules.

In hun eerste semester volgen studenten de volgende drie modules: "Europese politiek en bestuur", "Oost-Aziatische politiek en bestuur" en "Onderzoekstechnieken en -methoden".

In het tweede en derde semester volgen studenten de volgende modules: "European / East Asian Political Economy", "Global Governance", "Europe and East Asia in Global Governance", "European Law", "European Decision-Making: Eurosim" , en "Europees openbaar beleid".

Een optionele stagemodule kan één van de modules in het derde semester vervangen.

In het vierde semester ronden de studenten het programma af met hun masterscriptie.

Soorten beoordelingen

Schriftelijke en mondelinge examens, seminarpresentaties, schriftelijke opdrachten

Studenten die succesvol hebben deelgenomen aan de modules ontvangen 10 ECTS per module.

Voor de masterscriptie behalen studenten 30 ECTS.

Het masterdiploma wordt toegekend op basis van de behaalde studiepunten in de modules en het resultaat van de masterproef.

Er wordt een diplomasupplement uitgereikt

Ja

Internationale elementen

 • Internationale gastdocenten
 • Studiereizen
 • Cursussen worden gegeven met buitenlandse partners
 • Internationale vergelijkingen en thematische verwijzing naar de internationale context
 • Inhoudelijke regionale focus
 • Training in interculturele vaardigheden

Geïntegreerde stages

Studenten kunnen besluiten om tijdens de opleiding stage te lopen. De optionele stagemodule kan één van de modules in het derde semester vervangen.

Collegegeld per semester in EUR

Geen

Semesterbijdrage

Trier University brengt geen collegegeld in rekening. Studenten hoeven slechts een sociale vergoeding ("Semesterbeitrag") te betalen van ca. 270 EUR voor het eerste semester en 255 EUR van het tweede tot het vierde semester. Dit is inclusief een semesterticket voor het openbaar vervoer in Trier en de regio Trier. Deze vergoeding is een bijdrage die ten goede komt aan Studentenvoorzieningen Trier (Studierendenwerk Trier) en de studentenvereniging. Het stelt studenten ook in staat om tegen gereduceerde prijzen maaltijden te kopen in de kantines van de universiteit.

Kosten van levensonderhoud

Studenten moeten rekening houden met kosten van ca. 750-850 euro per maand. Zo variëren de maandelijkse woonlasten tussen ca. 240-280 EUR (eenvoudige slaapzaal) en 350-500 EUR (eenpersoonsappartement op de privémarkt). Een maaltijd in de studentencafetaria kost ca. 3-5 EUR

Academische toelatingseisen

Bachelor's degree (of gelijkwaardig) in de politieke wetenschappen of in de sociale wetenschappen (met ten minste 60 studiepunten in de politieke wetenschappen) met een cijfer van ten minste 2,7 (Duits beoordelingssysteem)

Taalvereisten

Aanvragers moeten hun taalvaardigheid in het Engels bewijzen door aan een van de volgende criteria te voldoen (tests moeten in de afgelopen drie jaar zijn afgelegd.):

 • TOEFL (TOEFL-code: 9208): Internet-based: minimaal 80 punten, computer-based: minimaal 215 punten, paper-based: minimaal 550 punten
 • Cambridge-certificaat in geavanceerd Engels
 • IELTS met minimaal 6.0 punten
 • Certificaat van een diploma van een Engelstalig BA-programma (of gelijkwaardig) in een Engels- of Duitstalig land

Bewijs van het volgende wordt beschouwd als gelijkwaardig aan een van de bovengenoemde tests:

 • Moedertaalspreker afkomstig uit Groot-Brittannië, Noord-Ierland, Ierland, Malta, Canada, VS, Australië, Nieuw-Zeeland
 • Twee jaar fulltime studie in een Engelstalig programma, in een Engelssprekend land als Groot-Brittannië, Noord-Ierland, Ierland, VS, Malta, Australië, Nieuw-Zeeland en uitgevoerd in de afgelopen twee jaar
 • Minstens 5 schooljaren Engels in het secundair onderwijs en minstens 5 punten Engels op "Abitur"-niveau (alleen Duitsland en Luxemburg)

Deadline voor aanmelding

Internationale aanvragers (niet-EU-burgers):

31 mei 2020 voor het wintersemester 2020/21

EU-burgers:

15 juli 2020 voor het wintersemester 2020/21

Duitse staatsburgers en aanvragers in het bezit van een Duitse Abitur (Bildungsinländer):

15 september 2020 voor het wintersemester 2020/21

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen