Keystone logo
Trier University

Trier University

Trier University

Invoering

Over ons

Trier University werd opgericht in 1473 en heropend in 1970 als een moderne campusuniversiteit. Gebouwd op een hoog plateau met uitzicht op de rivier de Moezel en omgeven door weelderige groene natuur, wordt gezegd dat het een van de mooiste campussen van Duitsland is. Faculteits- en faculteitsgebouwen zijn verbonden door bruggen en gegroepeerd rond het Forum en de Centrale Bibliotheek.

Trier University heeft een sterke focus op de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en economie, maar versterkt ook gestaag zijn milieuwetenschappenprogramma's. Er zijn zes faculteiten die samen meer dan 30 vakgebieden bestrijken. Veel onderzoeksprojecten zijn interdisciplinair van aard en ingebed in mondiale netwerken.

Met ongeveer 1.200 medewerkers en 13.000 studenten (waaronder meer dan 11% internationale studenten), Trier University contrast: jong, maar trouw aan traditie; internationaal georiënteerd en regionaal geworteld; aan de geografische rand van Duitsland, maar in het hart van Europa.

  • 13.000 Totaal aantal studenten
  • 11 Percentage internationale studenten

Universiteitslocatie

Trier ligt in het westelijke deel van de deelstaat Rijnland-Palts in de Moezelvallei. Als oudste stad van Duitsland, meer dan 2000 jaar geleden gesticht, werd Trier een residentiestad van de Romeinse keizers, zag de opkomst en ondergang van Napoleon Bonaparte, en is de geboorteplaats van filosoof Karl Marx. Dankzij zijn historische monumenten, de Porta Nigra, de kathedraal van Trier en andere belangrijke architecturale monumenten, is de oudste stad van Duitsland een UNESCO-werelderfgoed.

Tegenwoordig is Trier allesbehalve oud, met het stadsbeeld als een samensmelting van geschiedenis en moderne levensstijl, niet in de laatste plaats gekenmerkt door een bruisend studentenleven. Met bars, cafés en een kleurrijk aanbod van culturele aanbiedingen en festivals, is Trier een toeristische attractie met internationale allure en een prachtige plek voor de 110.000 inwoners van de stad om te wonen. Sport en buitenactiviteiten zijn wijdverbreid vanwege de verbluffende schoonheid van de omliggende rivieren, natuurgebieden en nationale parken, en vanwege de vele sportclubs en sportscholen.

Hoewel Trier ver in het westen van Duitsland ligt, ligt het dicht bij Frankrijk, België en Luxemburg en dus helemaal niet afgelegen. De regio heeft vijf internationale luchthavens en hoogfrequente verbindingen via treinen en bussen. Trier University en zeven andere universiteiten uit het quadripoint vormen de University of the Greater Region, waardoor studenten cursussen in het buitenland kunnen bezoeken met gegarandeerde acceptatie.

Grote ondernemingen en vele middelgrote bedrijven, de financiële centra van Luxemburg en Frankfurt en verschillende EU-instellingen kenmerken de economie van de regio, allemaal met banden met Trier University .

Locaties

  • Trier

    Universitätsring,15, 54296, Trier

Vragen