Keystone logo
© Walakte
Toulouse INP

Toulouse INP

Toulouse INP

Invoering

Toulouse INP, een Franse ingenieursopleiding, staat bekend om de kwaliteit van hun ingenieursprogramma's die een rigoureuze opleiding in de wetenschap combineren met een praktische opleiding in engineering. De school werkt nauw samen met het bedrijfsleven en voert hoogwaardig onderzoek uit, van fundamenteel onderzoek tot technologieoverdracht, waarbij de belangrijkste maatschappelijke problemen van de 21e eeuw worden bekeken.

Toulouse INP (Institut National Polytechnique) bestaat uit zes technische scholen die sterk worden ondersteund door 17 onderzoekslaboratoria.

Het instituut levert ingenieursdiploma's, masterdiploma's en PhD's.

Wat is een Master of Science?

Masters of Science zijn diploma's die geaccrediteerd zijn door het Franse Ministerie van Hoger Onderwijs of door de "Conference des Grandes Écoles", die dit handelsmerk aan ingenieursopleidingen heeft toegekend. Master of Science is internationaal erkend en kan leiden tot PhD-programma's of banen in industriële bedrijven.

De Master of Science is een 2-jarig voltijds programma. Het is meestal bedoeld voor studenten die al een bachelordiploma hebben. De colleges zijn gericht op specifieke wetenschappelijke en technische gebieden.

Statistieken

Faculteit

 • 6 technische scholen
 • 6600 studenten
 • 23% buitenlandse studenten
 • Ruim 100 verschillende nationaliteiten

Onderzoek

 • 17 laboratoria
 • 670 docenten onderzoekers
 • Jaarlijks worden 150 PhD’s afgeleverd, waarvan 45% buitenlandse studenten

  Beurzen en financiering

  Toulouse INP biedt beurzen aan door middel van een verlaging van de vergoedingen .

  Studenten kunnen zich aanmelden voor verschillende beursprogramma's (overheidsbeurzen, Europese studentenmobiliteitsprogramma's, beursprogramma's van de Franse Eiffel en Franse ambassades, en opleidingsondersteuningsprogramma's van particuliere stichtingen en bedrijven).

  Ranglijsten

  U-Multirank 2020

  Over de hele wereld laat Toulouse INP topprestaties zien op verschillende indicatoren, met in totaal 15 'A'-scores in de laatste U-Multirank 2020. Ook ontving het de vijfde score op institutioneel niveau voor Frankrijk.

  CWTS Leiden-ranglijst

  Toulouse INP wordt internationaal erkend vanwege de kwaliteit van zijn wetenschappelijk onderzoek en behoort tot de Leidse ranglijst met de top 1200 universiteiten op internationaal niveau. Toulouse INP wordt erkend voor zijn wetenschappelijke productie over de thema's natuur- en technische wetenschappen, levens- en aardwetenschappen, biomedische en gezondheidswetenschappen, en wiskunde en informatica.

  CWUR-ranglijst 2020-2021

  Sinds 2012 rangschikt het Center for World University Ranking, CWUR, universiteiten over de hele wereld op basis van verschillende criteria: de kwaliteit van het onderwijs, het aantal alumni dat doorgroeit tot verantwoordelijke posities in de grootste internationale bedrijven en instellingen, de kwaliteit van de onderwijzend personeel op basis van de ontvangen onderscheidingen en, ten slotte, de kwaliteit van het onderzoek. Het geheel wordt gerapporteerd met een cijfer op 100. Ongeveer 20.000 universiteiten zijn over de hele wereld beoordeeld. In deze ranglijst staat Toulouse INP op de 624e plaats op internationaal niveau en op de 29e plaats op nationaal niveau.

  Shanghai-ranglijst 2021

  De Shanghai-ranglijst somt de beste instellingen voor hoger onderwijs ter wereld op vanuit onderzoeksperspectief. Het classificeert, volgens wetenschappelijke velden, 1.800 van de 4.000 universiteiten en scholen in 93 landen. Deze ranglijst is voornamelijk gericht op onderzoek en houdt rekening met wetenschappelijke publicaties en in het bijzonder met artikelen die op hun respectieve vakgebied worden geciteerd, evenals met de prijzen en onderscheidingen die aan onderzoekers zijn verbonden.

  Toulouse INP is ingedeeld in 12 categorieën: aardwetenschappen, ecologie, mechanica, proceswetenschappen, materiaalwetenschappen, energie, milieuwetenschappen en -techniek, watertechniek, agro-food en voeding, metallurgische techniek, biowetenschappen en diergeneeskunde.

  Waarom studeren aan Toulouse INP

  Ideaal gelegen in een regio waar de industrie en de onderzoekswereld nauw met elkaar verbonden zijn, garandeert Toulouse INP alle studenten een kwaliteitsopleiding, een ruime keuze aan cursussen aangepast aan de specifieke behoeften van bedrijven en een snelle professionele integratie.

  Locaties

  • Toulouse

   6 Allée Emile Monso, BP 34038 Toulouse cedex 4 , BP 34038, Toulouse

  Vragen