Keystone logo
The University of the West Indies, Sir Arthur Lewis Institute of Social and Economic Studies

The University of the West Indies, Sir Arthur Lewis Institute of Social and Economic Studies

The University of the West Indies, Sir Arthur Lewis Institute of Social and Economic Studies

Invoering

De geschiedenis van het Instituut gaat terug tot de vroege dagen van de Universiteit van de West Indies, met de oprichting van het Instituut voor Sociaal en Economisch Onderzoek (ISER) in 1948. ISER werd opgericht voorafgaand aan de faculteit Sociale Wetenschappen om een solide basis van empirische gegevens over het Caraïbisch gebied en functioneerde bewonderenswaardig in deze hoedanigheid voor ongeveer vijftig jaar. In 2000 fuseerde ISER met de Consortium Graduate School of the Social Sciences (CGSS), een nieuw, vijftien jaar durend initiatief om afgestudeerde studenten te trainen met een interdisciplinair perspectief. SALISES probeert de beste onderzoekstradities van ISER samen te voegen met hoogwaardig afgestudeerd lesgeven en supervisie die kenmerkend was voor de CGSS.

SALISES heeft afdelingen op de drie campussen van de Universiteit van West-Indië:

  • Cave Hill, Barbados
  • Mona, Jamaica
  • St. Augustine, Trinidad en Tobago

Elke tak wordt geleid door een directeur.

Met een unieke assimilatie van graduate onderwijs en onderzoek, biedt SALISES twee uitstekende programma's bij de MSc en MPhil / Ph.D. levels. De cursussen worden voornamelijk verzorgd door onderzoeksgenoten met een sterke geschiedenis van onderzoek en uitstekend onderwijs.

Visie

Een internationaal gerenommeerde instelling zijn voor graduate education en op onderzoek gebaseerde oplossingen in ontwikkeling.

Mission Statement

Beïnvloeden van academische, publieke en beleidsdebatten; door onderzoek en graduate les te geven vanuit een Caribisch perspectief binnen een multidisciplinaire, kleine en vergelijkende context.

Locaties

  • Kingston

    Office of the Vice Chancellor The University of the West Indies Regional Headquarters Kingston 7, , Kingston

Vragen