Keystone logo
The University of Texas Permian Basin, College of Business

The University of Texas Permian Basin, College of Business

The University of Texas Permian Basin, College of Business

Invoering

Onze missie en geschiedenis

Waar we vandaan komen, waar we heen gaan

Onze missie

Als een regionale, uitgebreide instelling bedient de Permian Basin van de Universiteit van Texas een diverse gemeenschap van studenten uit de regio, de staat en daarbuiten. Door excellentie in studentgericht onderwijs, leren, onderzoek en openbare dienstverlening, cultiveert de universiteit betrokken burgers en beïnvloedt ze levens.

De geschiedenis van UT Permian Basin

We zijn begonnen als een experiment. In 1969 besloot de wetgevende macht van Texas om in Odessa een universiteit op het hoogste niveau te creëren - een universiteit die alleen junioren, senioren en afgestudeerde studenten accepteerde.

Op 4 september 1973 ging de universiteit open voor lessen. De bouw was echter niet voltooid, dus de 1.112 studenten in die eerste klas studeerden in tijdelijke gebouwen en trailers. Het zou nog bijna een jaar duren voordat de permanente faciliteiten van UT Permian Basin klaar waren.

18 jaar snel vooruit: de wetgevende macht van Texas besloot opnieuw om het traject van UTPB te veranderen door een wet aan te nemen die de school in een vierjarige instelling veranderde. De eerste eerstejaars klas - in de campus bekend als de Pioneer Freshmen - trad in het najaar van 1991 toe.

Vanaf ons bescheiden, experimentele begin is UT Permian Basin in bijna elke richting gegroeid.

Geen enkele school is zoals UT Permian Basin. Misschien heeft daarom geen school zo'n verhaal als het onze.

Samen zijn we valken.

136964_pexels-photo-2422293.jpeg

Over het Permbekken

Waar het oude westen de nieuwe eeuw ontmoet

Er is geen plaats zoals het Perm-bekken - een wilde, ongerepte schoonheid bezaaid met zakken met moderne ontwikkeling. Rugged meets West Texas chic.

We houden van onze eindeloze blauwe luchten, maar we weten dat West-Texas zoveel meer is dan een perfecte zonsondergang. In het Permbekken leven vriendelijke, hardwerkende, optimistische mensen die nog nooit een vreemde hebben ontmoet.

Als je op zoek bent naar je eigen toekomst, dan hoor je hier thuis.

Over het bekken

Een 'bekken' is een eenvoudige geologische term voor een dip of depressie in het aardoppervlak - meestal veroorzaakt door erosie bovengronds en aardbevingen diep eronder. In totaal beslaat het Perm-bekken 75.000 vierkante mijl - waarmee het een van de grotere bekkens in Noord-Amerika is.

Maar dat is geologie. Vanuit het perspectief van de leek is het Permbekken eigenlijk een prachtig stuk Amerikaans land met een geheel eigen unieke schoonheid. Je hebt het gevoel dat je de aarde in de verte de hemel kunt zien ontmoeten.

Het Permbekken heeft voor elk wat wils.

Odessa & Midland: Urban Country

Generaties lang hebben mensen van over de hele wereld hun weg gevonden naar West-Texas op zoek naar vrijheid, avontuur en fortuin in de olievelden. De steden die ze hebben gebouwd zijn naar boven en naar buiten gegroeid, waardoor er moderne stedelijke centra zijn ontstaan verspreid over het Perm-bekken, waaronder de twee die UTPB naar huis noemt.

De thuisbasis van de hoofdcampus van UT Permian Basin, Odessa, is een van de grootste steden in West-Texas. Odessa, een diverse stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de jaren 1880, heeft de afgelopen twee decennia grote transformaties ondergaan. Onlangs noemde Forbes Magazine Odessa als een van de snelstgroeiende kleine steden in de Verenigde Staten.

En op slechts 15 minuten afstand ligt Midland. Op de campus van Midland van UTPB zijn onze muziek- en technische scholen en het Centrum voor Energie en Economische Diversificatie ondergebracht. Als de thuisbasis van voormalige presidenten George HW Bush en George W. Bush en grote wereldwijde bedrijven - zoals Chevron en Concho - bieden Midland en Odessa een diepte van prestige en kansen die maar weinig gemeenschappen kunnen evenaren.

Zitten bovenop de toekomst van energie

Aan het begin van de 21e eeuw leek het Perm-bekken - dat ooit de bron was geweest van enorme olievoorraden - steeds minder belangrijk.

Maar nieuwe technologieën onthulden precies het tegenovergestelde: er zat meer aardolie vast in de grond onder het Permbekken dan iemand had kunnen vermoeden. Dankzij de vooruitgang in energie-exploratie werd het Perm-bekken al snel uitgeroepen tot het grootste oliereservaat ter wereld. Onze achtertuin zal naar verwachting de komende twee decennia de Amerikaanse en mondiale economieën van brandstof voorzien.

Met deze ontdekking heeft onze nek van het bos een explosie van economische activiteit gezien. Omdat steeds meer energie wordt gewonnen, zijn er andere industrieën naast verschenen - waaronder bedrijven en financiën, gezondheidszorg, onderwijs, bouw, digitale technologie, transport en banen in de publieke sector.

Met andere woorden, de laatste 'olieboom' heeft geleid tot een grotere 'economische boom' die nu al grote voordelen oplevert voor de studenten en professionals die deze unieke kans grijpen.

Het academische hart van West-Texas

We scheppen niet op als we UT Permian Basin het 'academische hart van West-Texas' noemen. Maar we zijn zeker trots op het werk dat we elke dag doen.

Omdat we elke dag enkele van 's werelds beste studenten kunnen helpen hun passies aan te boren en hun lucratieve loopbaan te plannen. We krijgen een moderne opleiding tegen een betaalbare prijs. En we komen op innovatieve manieren om overal de meest complete, diverse en ronduit leuke college-ervaring te bieden.

We hopen dat je je bij ons aansluit.

136965_pexels-photo-1595391.jpeg

Accreditaties en ranglijsten

Je diploma is legitiem.

Het Permian Basin van de Universiteit van Texas is geaccrediteerd door de Commission on Colleges of the Southern Association of Colleges and Schools voor het toekennen van baccalaureaat en masterdiploma's.

College of Business

 • Bedrijfskunde - The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB)

136966_pexels-photo-1438072.jpeg

Onze visie

Hoewel we nooit uit het oog verliezen dat onze primaire focus het bedienen van de Permian Basin-regio is, proberen we onze baccalaureaat- en graduate-opleidingen te verbeteren door voortdurende verbetering tot een niveau dat studenten buiten de regio ons als een haalbare educatieve optie zullen zien.

Onze missie

De missie van het College of Business van de University of Texas of the Permian Basin is om zowel undergraduate als graduate educatieve programma's aan te bieden die van hoge kwaliteit zijn en evolueren met onze steeds veranderende economie; om het succes van onze studenten in hun professionele loopbaan te bevorderen; om onze gemeenschap van wetenschappers te promoten op het gebied van onderwijs, intellectuele bijdragen en dienstverlening; en om de economische, energie- en technologische ontwikkeling binnen onze regio te bevorderen.

accreditatie

Het College of Business is geaccrediteerd door deze instanties:

 1. SACS (Southern Association of Colleges and Schools). Dit is de regionale accreditatie-instantie van de universiteit.
 2. AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business). Dit is de accreditatieorganisatie van het bedrijfsprogramma. Het is van toepassing op boekhouding, financiën, management, marketing en de business masterprogramma's. Het wordt beschouwd als het belangrijkste accreditatiebureau ter wereld.

Het College of Business heeft een actief hoofdstuk van Beta Gamma Sigma, International Honour Society. Een student moet in de top 10% van de junior-, senior- of graduate klassen zitten om in aanmerking te komen voor inductie. In aanmerking komende studenten worden in de lente van elk academiejaar ingewijd in Beta Gamma Sigma.

English Language Requirements

Certificeer uw Engelse taalvaardigheid met de Duolingo Engelse test! De DET is een handige, snelle en betaalbare online test Engels die wordt geaccepteerd door meer dan 4.000 universiteiten (zoals deze) over de hele wereld.

Programma Toelatingseisen

Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op de business school door het GMAT-examen af te leggen - het meest gebruikte examen voor toelating dat uw kritisch denk- en redeneervermogen meet.

Download de GMAT-miniquiz om een voorproefje te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

Locaties

 • Odessa

  College of Business, University of Texas of the Permian Basin, 4901 East University, 79762, Odessa

  Opleidingen

   Instelling biedt ook:

   Vragen