Keystone logo
The University of Texas of the Permian Basin

The University of Texas of the Permian Basin

The University of Texas of the Permian Basin

Invoering

Waar we vandaan komen, waar we heen gaan

Onze missie

Als regionale, uitgebreide instelling bedient The University of Texas Permian Basin een diverse gemeenschap van studenten uit de regio, de staat en daarbuiten. Door excellentie in studentgericht onderwijs, leren, onderzoek en openbare dienstverlening, cultiveert de universiteit geëngageerde burgers en beïnvloedt ze levens terwijl ze de technologie en de openbare belangen van West-Texas bevorderen.

1970s weergave van Mesa Building

De geschiedenis van UT Permian Basin

We zijn begonnen als een experiment. In 1969 besloot de wetgevende macht van Texas om in Odessa een universiteit op het hoogste niveau te creëren - een universiteit die alleen junioren, senioren en afgestudeerde studenten accepteerde.

Maar voordat de bouw van de nieuwe school volledig van start kon gaan, onderbrak een rechtszaak de zaken. De eiser betwistte de geldigheid van de eigendomsakte van de universiteit. Werk stopgezet.

Uiteindelijk kwam het Hooggerechtshof van Texas tussenbeide en besliste in het voordeel van de universiteit. De bulldozers schoten weer omhoog en in april 1972 brak de nieuwe campus van UT Permian Basin terrein.

Iets meer dan een jaar later - op 4 september 1973 - opende de universiteit voor lessen. De bouw was echter niet voltooid, dus de 1.112 studenten in die eerste klas studeerden in tijdelijke gebouwen en trailers. Het zou nog bijna een jaar duren voordat de permanente faciliteiten van UT Permian Basin klaar waren.

18 jaar snel vooruit: de wetgevende macht van Texas besloot opnieuw om het traject van UTPB te veranderen door een wet aan te nemen die de school in een vierjarige instelling veranderde. De eerste eerstejaars klas - in de campus bekend als de Pioneer Freshmen - trad in het najaar van 1991 toe.

Vanaf ons bescheiden, experimentele begin is UT Permian Basin in bijna elke richting gegroeid.

Geen enkele school is zoals UT Permian Basin. Misschien heeft daarom geen school zo'n verhaal als het onze.

Samen zijn we valken.

Locaties

  • Odessa

    East University Boulevard,4901, 79762, Odessa

    Vragen