Keystone logo
© University of Southampton
The University of Southampton

The University of Southampton

The University of Southampton

Invoering

The University of Southampton staat op de 78e plaats in de QS World University Rankings 2023 en staat in de top 20 van universiteiten in het VK (The Complete University Guide 2024). The University of Southampton is een van de stichtende leden van de prestigieuze Russell Group van onderzoeksintensieve universiteiten. Meer dan 300 graden cursussen zijn beschikbaar voor studenten in Southampton. Het biedt ook elk jaar ongeveer 400 stagemogelijkheden om studenten te helpen voldoende praktijkervaring op te doen. De universiteit heeft excellente docenten in dienst die vaak toonaangevend zijn in hun vakgebied, zodat studenten op de hoogte zijn van de laatste onderzoeksontwikkelingen. Als wereldwijde universiteit met een brede kijk en een studentgerichte houding studeren meer dan 10.000 internationale studenten uit meer dan 130 landen aan de universiteit.

Word lid van onze gemeenschap van medewerkers, studenten en onderzoekers aan The University of Southampton . Als wereldwijde top 100-universiteit helpen onze deskundige academici en een breed scala aan studiemogelijkheden je om je doelen te bereiken.

Campusfuncties

Ontdek onze campussen

We hebben 5 nauw verbonden campussen in de stad Southampton, 1 in de nabijgelegen stad Winchester en 1 in de Maleisische stad Iskandar Puteri.

Waar je gaat studeren

Onze campussen zijn waar je je lezingen en lessen zult houden. Elke campus is een gemeenschap van verwante vakgebieden, met studieplekken, bibliotheken, cafés en restaurants. Sommige hebben ook een fitnessruimte en sportfaciliteiten. Op welke campus je ook studeert, je kunt op elke campus gebruik maken van de faciliteiten.

Hoogveld Campus

Highfield is onze oudste en grootste campus, dicht bij Southampton Common. Het is het academische hart van onze universiteit en de thuisbasis van sociale evenementen, sportfaciliteiten en onze Students' Union.

Boldrewood Innovation Campus

Gelegen nabij de groene ruimten van Southampton Common, is Boldrewood Campus onze nieuwste campus. Het is de thuisbasis van onze technische en maritieme engineeringcursussen en heeft een aantal test- en onderzoekslaboratoria van wereldklasse.

Avenue Campus

Op Avenue Campus, op slechts enkele minuten van de groene ruimten van Southampton Common, worden onze cursussen geesteswetenschappen gegeven.

Universiteit van Southampton Maleisië

Deze campus biedt zakelijke en technische graden aan studenten, met gesplitste studie in zowel Maleisië als het VK.

  toelatingen

  Applicatie stappen

  Solliciteren bij de universiteit is een spannende tijd met veel om over na te denken. Met dit in gedachten hebben we deze stappen gemaakt als leidraad om het proces te vereenvoudigen.

  Stap 1: Belangrijke data en deadlines

  Vanaf september 2023

  6 september 2022:

  Vanaf deze datum kunt u uw aanvragen indienen bij UCAS voor invoer in 2023.

  15 oktober 2022 - Geneeskunde cursussen:

  Alle aanmeldingen voor cursussen geneeskunde moeten uiterlijk 15 oktober binnen zijn.

  Als je je na 15 oktober aanmeldt, wordt je aanvraag niet in behandeling genomen. Voor geneeskundecursussen moet u ook de universitaire klinische proeve van bekwaamheid (UCAT) voltooien voordat u zich aanmeldt.

  25 januari 2023 - meeste andere cursussen:

  Dit is de deadline voor 'gelijke overweging' voor de meeste bacheloropleidingen.

  Als je na 25 januari solliciteert, kan het zijn dat we je sollicitatie niet in behandeling kunnen nemen.

  30 juni 2023 - Uiterste sluitingsdatum voor alle nieuwe UCAS-aanvragen voor toegang tot 2023

  Als u na deze deadline een aanvraag voor deelname voor 2023 indient, wordt u automatisch opgenomen in Clearing.

  Stap 2: Voordat u zich aanmeldt

  Zorg ervoor dat de cursus bij je past.

  Het is essentieel om ervoor te zorgen dat de cursus bij je past. Bekijk de cursusdetails en wees niet bang om contact op te nemen met de faculteit als je vragen hebt, we helpen je graag verder.

  Toelatingseisen en kwalificaties

  Het is belangrijk dat je controleert of je kwalificaties worden geaccepteerd en of je cijfers in overeenstemming zijn met de toelatingseisen voor de cursus. Als je een internationale student bent, adviseer dan ook om de Engelse taalvereisten te controleren voordat je je aanmeldt.

  Stap 3: Voorbereiding van uw aanvraag

  UCAS-informatie

  Wanneer u zich aanmeldt via UCAS, wordt u gevraagd om de naam en het nummer van een instelling en de cursuscode. Als u de UCAS-informatie bij de hand heeft, gaat het sneller:

  • onze codenaam is SOTON

  • ons nummer is S27

  • cursuscode vind je op de cursuspagina onder 'Cursusfeiten'

  • het inschrijfgeld is £ 27 als je je aanmeldt voor meer dan één universiteit of studieprogramma

  • de vergoeding is £ 22,50 als je je aanmeldt voor één studieprogramma bij één instelling

  Stap 4: Aanvragen en reactietijden

  Een aanvraag indienen

  Alle niet-gegradueerde aanvragers, inclusief internationale studenten, moeten zich online aanmelden bij UCAS. Zodra u zich heeft aangemeld, stuurt UCAS u een bevestigingsmail en stuurt uw aanvraag naar ons door. We laten u weten dat uw aanvraag is ontvangen en in behandeling wordt genomen.

  Applicatie reactie

  We streven ernaar om uw aanvraag binnen twee tot zes weken te verwerken, maar dit is afhankelijk van het moment waarop u de aanvraag indient. Aanvragen die in januari zijn ingediend, met name in de buurt van de UCAS-deadline voor gelijke behandeling, kunnen aanzienlijk langer duren om te worden verwerkt vanwege het grote aantal ontvangen op dat moment.

  Stap 5: Wat gebeurt er daarna?

  Nadat je hebt gesolliciteerd

  Je ontvangt een uitnodiging voor een bezoekdag voor sollicitanten* nadat je je hebt aangemeld of als je een aanbod hebt gekregen om te studeren, afhankelijk van je cursus en de tijd van het jaar waarin je je aanmeldt. Hiermee kun je met academici praten en de labs, studio's en collegezalen bezoeken waarin je gaat studeren.

  Voor sommige onderwerpen kan het nodig zijn om een interview bij te wonen. Als dit het geval is, wordt u rechtstreeks gecontacteerd door de faculteit.

  Visum vereisten

  Een studentenvisum wordt afgegeven voor een bepaald studieprogramma aan een bepaalde instelling. Bij het Studentenvisum horen voorwaarden waar studenten zich aan moeten houden. Het overtreden van de voorwaarden van het studentenvisum is een immigratiemisdaad.

  Voorwaarden zijn onder andere:

  • Studie - alleen toegestaan om te studeren volgens het programma waarvoor het visum is afgegeven, behalve voor toegestane programmawijzigingen (die moeten worden gemeld aan de UKVI)
  • Werkomstandigheden - toegestane uren en beperkingen op het soort werk dat kan worden gedaan
  • Publieke middelen - kan geen aanspraak maken op publieke middelen van welke aard dan ook

  Studenten gesponsord met een CAS voor een studentenvisum moeten ook:

  • Voltooi de inschrijving door het doorlopen van een Studierechtcheque
  • Ga volledig op in hun studieprogramma en woon alle leeractiviteiten op de campus bij
  • Hun contactgegevens up-to-date houden (adressen, telefoon, persoonlijke e-mail)
  • Informeer de universiteit over elke wijziging in hun immigratiestatus

  Beurzen en financiering

  Er zijn veel manieren waarop je hulp kunt krijgen bij de studiekosten. Je opties zijn afhankelijk van het type student dat je bent, welke cursus je studeert en waar je vandaan komt.

  Er zijn verschillende manieren voor niet-gegradueerde studenten in Southampton om hun studie en kosten van levensonderhoud te financieren. Er is financiële steun van de overheid en van de universiteit.

  Financiering voor postdoctorale studenten

  Er zijn veel manieren voor postdoctorale studenten in Southampton om hun studie en kosten van levensonderhoud te financieren. Er is financiële steun van de overheid, de universiteit en externe organisaties.

  Financiering voor internationale studenten

  Internationale studenten betalen andere tarieven dan studenten uit het VK of de EU. Mogelijk kunt u bij verschillende organisaties hulp krijgen bij het financieren van uw studie. De opties die voor u beschikbaar zijn, zijn afhankelijk van of u een niet-gegradueerde of een postdoctorale student bent.

  Beurzen, prijzen en financieringsmogelijkheden

  Beurzen, onderscheidingen en leningen kunnen helpen om een deel of al je kosten te dekken terwijl je in Southampton studeert. Ze kunnen worden aangeboden in samenwerking met de universiteit, door uw overheid of een externe organisatie.

  De opties die voor u beschikbaar zijn, zijn afhankelijk van waar u vandaan komt en wat u wilt studeren. Het kan zijn dat u een deel hiervan moet terugbetalen en aan een aantal voorwaarden zijn verbonden.

  Statistieken van alumni

  Ranglijsten

  16e in The Times en Sunday Times Good University Guide 2022; 15e in de Complete Universitaire Gids 2022, 18 vakgebieden in de top 10.

  78e in de QS World University Rankings (2023)

  The Guardian University Guide 2022, nummer één ranking voor Civiele Techniek en Electrical & Electronic Engineering, en in totaal 7 van onze vakgebieden in de top 10.

  Deze ranglijsten maken ons tot de Top UK University in Maleisië.

  Getuigenissen van studenten

  Locaties

  • Highfield

   University Road, SO17 1BJ, Highfield

  • Winchester

   Park Avenue, SO23 8DL, Winchester

  Opleidingen

  Vragen