Keystone logo
The University of Rome “Foro Italico”

The University of Rome “Foro Italico”

The University of Rome “Foro Italico”

Invoering

De Universiteit van Rome "Foro Italico" is een beroepsopleiding universiteit, de enige Italiaanse staat universiteit gewijd aan sport en bewegen wetenschappen.

Het werd opgericht in 1998 als Istituto Universitario di Scienze Motorie IUSM, als het vervangen van Rome Istituto Superiore di Educazione Fisica (ISEF), waarvan de activiteit was gericht op het hoger onderwijs voor Ph.E. leraren. IUSM, nu "Foro Italico University" uitgebreid de ISEF's reikwijdte, om alle velden van belang in verband met de menselijke fysieke activiteit te dekken: wetenschappelijk onderzoek, coaching voor recreatieve sport en voor hoge niveau competitieve sport, onderwijs, fitness, revalidatie en rehabilitatie, organisatie van sport evenementen, beheer van sportfaciliteiten, etc.

FACILITEITEN

De universiteit ligt in de noordelijke wijk van Rome; het gebied, bekend als Foro Italico, werd gebouwd in 1932, toen een aantal indrukwekkende gebouwen en faciliteiten werden opgevat als sportcentrum van Rome. Het gebied is een typisch voorbeeld van de fascistische architectuur, gekenmerkt door een breed gebruik van wit marmer en triomfantelijke standbeelden en obelisken.

Het Olympisch Stadion, aan de achterkant van het Instituut, werd gebouwd ter gelegenheid van de Olympische Spelen van Rome (1960) en is sindsdien de locatie van de Wereldkampioenschappen Atletiek (1987) en van de World Soccer Kampioenschap (1990).

Foro Italico Universiteit faciliteiten zijn modern onderwijs structuren (11 collegezalen, een computercentrum, een talencentrum, een gespecialiseerde bibliotheek), up-to-date sportfaciliteiten (10 fullyequipped sportscholen, 2 zwembaden, een roei centrum aan de rivier de Tiber) onderzoekscentra (meer dan 20 laboratoria). De universiteit heeft ook een eigen audiovisueel centrum voor de productie van educatieve en niet-professionele materialen, en conferentie zalen voor nationale en internationale congressen.

FACULTEIT EN PROGRAMMA'S

De universiteit is momenteel onderverdeeld in 3-onderzoek gebaseerde Afdelingen:

Bewegingswetenschappen en Sport Sciences, Gezondheidswetenschappen, Pedagogische Wetenschappen

Onderwijs aanbod binnen de faculteit Sport and Exercise Sciences omvatten eerste en tweede-tier programma's, en onderzoeksgerichte doctoraatsprogramma's.

First tier Laurea Triennale

(Drie-jarige opleiding Bachelor) Bachelor in Sport and Exercise Sciences - 3 jaar, 180 ECTS Dit verzekert studenten een basis theoretische voorbereiding en een adequate beheersing van de algemene wetenschappelijke methoden en inhoud, in aanvulling op het verwerven van specifieke vakkennis. Het vereist 180 studiepunten, die over het algemeen kan worden opgebouwd binnen 3 jaar.

Tweede echelon Laurea Magistrale

Laurea Magistrale in Sport Wetenschappen en Technieken - 2 jaar, 120 ECTS Laurea Magistrale in Preventief en Adapted Physical Activity - 2 jaar, 120 ECTS Laurea Magistrale in Sport Management - 2 jaar, 120 ECTS Laurea Magistrale in Gezondheid en Bewegen, 2 jaar 120 ECTS cursus gegeven in het Engels taal

Een "Laurea Magistrale" biedt een meer geavanceerde niveau van het onderwijs. Dit tweede niveau kwalificatie staat open voor afgestudeerden met een drie-jarige opleiding en vereist een extra 120 studiepunten, die kan worden opgebouwd over een gemiddelde van twee jaar. Een minimale niveau en specifieke leerplannen kan nodig zijn voor toelating

MASTER / MASTERS

Master in Sport Psychology (2e niveau, 1 jaar, 60 ECTS)

Een Masters is een tussenproduct universitair diploma en kunnen worden verkregen zowel na een driejarige opleiding (niveau 1 Masters) en na een Hogere graad (2e niveau Masters). Deze cursussen duren ten minste een jaar en omvatten de aankoop van 60 studiepunten per academiejaar. Hun doel is om voort te bouwen op de kennis van de student en om te zetten in specifieke professionele vaardigheden.

Doctoral School van onderzoek (3 jaar)

Doctorale cursus: Gezondheid en Bewegen:

Biomedische en methodologische aspecten Leerplannen Een Applied Biomedical / methodologische aanpak Curricula B Integrative Biology Approach - Europees Curriculum

Doctorale cursus Sport, Bewegen en ergonomie

Doctorale cursus : Cultuur, handicap en integratie: onderwijs en opleiding

CURSUSSEN

Cursussen vooral zijn jaarlijkse cursussen en studenten mogen examens op het einde van het tweede semester.

Lesmethoden omvatten lezingen en praktisch werk, evenals seminars en tutorials, waar studenten een actieve rol spelen. Lezingen bieden het basiskader van de cursus: de studenten wordt verwacht dat zij hun eigen huiswerk te organiseren met het oog op het onderzoek. Docenten zijn altijd klaar om te helpen.

Alle cursussen worden gegeven in het Italiaans, met uitzondering van Laurea Magistrale in Gezondheid en Bewegen.

De lessen worden gepland in de ochtend en in de middag, van maandag tot vrijdag

Locaties

 • Rome

  Piazza Lauro de Bosis, 15, 00135, Rome

  Opleidingen

   Instelling biedt ook:

   Vragen