Keystone logo
The University of Iowa College of Public Health

The University of Iowa College of Public Health

The University of Iowa College of Public Health

Invoering

Bij de oprichting van het College of Public Health werden nieuwe initiatieven gecombineerd met reeds lang bestaande programma's aan de University of Iowa. De wortels van het college vinden hun oorsprong in de afdeling Preventieve geneeskunde en milieugezondheid en het Graduate Program in Hospital and Health Administration, beide voorheen gevestigd in het UI College of Medicine. Op 1 juli 1999 werden deze eenheden overgebracht naar het nieuwe College of Public Health. Tegenwoordig bestaat het college uit vijf afdelingen: biostatistiek, gemeenschaps- en gedragsgezondheid, epidemiologie, gezondheidsmanagement en -beleid, en gezondheid op het werk en het milieu.

Het college bouwt voort op een rijke traditie van onderwijs, onderzoek en dienstverlening in de volksgezondheid die teruggaat tot 1885 aan de Universiteit van Iowa. In de loop der jaren hebben universitaire entiteiten zoals het State Bacteriological Laboratory (nu het University Hygienic Laboratory) en het Department of Preventive Medicine and Environmental Health geholpen bij het aanpakken van veel van de meest dringende behoeften op het gebied van volksgezondheid in Iowa, waaronder de beheersing van overdraagbare ziekten, de veiligheid van water- en melkvoorraden, de gezondheid en veiligheid van boeren en anderen die in plattelandsgebieden wonen, toezicht op kanker en geboorteafwijkingen, en noodsituatie op het gebied van sanitaire voorzieningen.

De opleiding van afgestudeerden voor leiderschapsrollen in alle soorten gezondheidszorg maakt ook deel uit van de toewijding van de universiteit aan de volksgezondheid, een rol die wordt vervuld door de vier hogescholen voor gezondheidswetenschappen en speciale trainingsprogramma's zoals het Graduate Program in Hospital and Health Administration .

Het College of Public Health biedt een educatieve en onderzoeksfocus op de vele inspanningen op het gebied van de volksgezondheid die op de universiteit plaatsvinden. Voortbouwend op deze tradities en het smeden van nieuwe samenwerkingsverbanden op de campus en in heel Iowa, wil het College of Public Health een toonaangevende, door de staat gesteunde school voor volksgezondheid worden en wereldwijd leiderschap op het gebied van volksgezondheid op het platteland bevorderen.

Locaties

  • Iowa City

    North Riverside Drive,145, 52242, Iowa City

    Vragen