Keystone logo
The Presbyterian College - Montreal

The Presbyterian College - Montreal

The Presbyterian College - Montreal

Invoering

Introductie van The Presbyterian College

Het Presbyterian College is een centrum van theologisch onderwijs waar studenten worden voorbereid op christelijke bedieningen of verdere academische studies. Het College staat open voor studenten van over de hele wereld en van een hele reeks theologische tradities en denominaties. Het motto van het College is "Het woord des levens voortzetten", ontleend aan Paulus 'brief aan de Filippenzen (2:16). Deze woorden geven uitdrukking aan onze toewijding aan Gods levengevende Woord in Christus en uitgedrukt in de Schriften.

Onze academische programma's omvatten:

 • Bachelor in de theologie (een 4-jarige undergraduate degree)
 • Master of Divinity (een professionele opleiding van 3 jaar voor bediening)
 • Diploma in Ministry (een professioneel jaar van 1 jaar volgend op eerdere theologische studies)
 • Master of Sacred Theology (een 2-jarige geavanceerde academische graad)
 • Masters of Theological Studies (een 2-jarige Franstalige master in de praktische theologie)

Internationale studenten in deze programma's betalen collegegeld en vergoedingen die slechts iets meer zijn dan die van Canadese studenten - enkele van de meest concurrerende collegegelden in Noord-Amerika.

Een wereldwijde gemeenschap van studie en aanbidding

In de afgelopen jaren zijn we een echt wereldwijde gemeenschap van studie en aanbidding geworden, met studenten uit alle hoeken van de wereld - uit Taiwan, Brazilië, Ghana en Kameroen - maar ook uit de VS en Canada. Er zit zoveel rijkdom in dit samen delen en in de prachtige diversiteit van het Lichaam van Christus. We leren naast elkaar en van elkaar, altijd verrijkt door wat iedereen te delen heeft.

Gelegen in het prachtige Montreal

We zijn gevestigd in de kosmopolitische stad Montreal, Quebec van wereldklasse, die naast de meerderheid van de Franse en Engelse bevolking een prachtige mix van culturen bevat. Het is een stad van festivals en cafés en rivieren rondom de prachtige Mount Royal in het midden. Er is ook de schoonheid van de winter en de charmes van rodelen en schaatsen en skiën. Een stad waar je je snel thuis voelt.

Aangesloten bij McGill University

Onze programma's worden uitgevoerd in samenwerking met de School of Religious Studies aan de McGill University, een van de bekendste instellingen voor hoger onderwijs in Canada en een van de toonaangevende universiteiten ter wereld. Met studenten die uit meer dan 150 landen naar McGill komen, is onze studentenorganisatie de meest internationaal diverse van alle onderzoeksintensieve universiteiten in het land.

Naast een geweldige faculteit staat McGill bekend om het aantrekken van de slimste studenten uit heel Canada, de Verenigde Staten en over de hele wereld. McGill-studenten hebben de hoogste gemiddelde instroomcijfers in Canada, en McGill's inzet om het allerbeste te bevorderen heeft ertoe bijgedragen dat haar studenten gemiddeld meer nationale en internationale prijzen hebben gewonnen dan hun leeftijdsgenoten aan een andere Canadese universiteit.

We zijn ook aangesloten bij de Montreal School of Theology, L'Université Laval, de Montreal School of Theology en L'Institut de Théologie pour la Francophonie.

The Presbyterian College - Montreal"}" />

fellow universities

Een gemeenschap voor aanbidding en gebed

Theologische studie gaat over betekenisvol intellectueel engagement. Maar groei in ons spirituele leven is ook essentieel voor onze vorming voor bediening. Deelnemen aan het Presbyterian College betekent deel uitmaken van een warme gemeenschap die samen bidt, samen lof brengt en samen aan maaltijden deelneemt. Word getransformeerd en toegerust door studie en lof en gebed en viering samen als het Lichaam van Christus.

We streven ernaar leiders te ontwikkelen die:

 • Geloofwaardig: oprecht in geloof en daden
 • Competent: in staat om de taken van de bediening goed uit te voeren
 • Gecentreerd: geworteld in Gods visie van verzoening en genezing in de wereld door het evangelie van Christus
 • Collaborative: de gaven van anderen ondersteunen en ontwikkelen
 • Betrokken: erin voor de lange termijn

Als College zijn we toegewijd aan:

 • Academische excellentie
 • Ministerie competentie en leiderschapsvorming
 • Persoonlijk geloof en spirituele vorming
 • De christelijke gemeenschap uitte zich door integriteit, nederigheid, vastberadenheid, respect en transparantie
 • De gereformeerde traditie
 • De kerk universeel
 • Levenslang leren
 • Faith leefde in de wereld

Accreditaties

Geaccrediteerd door EFMD EquisGeaccrediteerd door AMBAGeaccrediteerd door AACSB

Locaties

 • Montreal

  Rue University,3495, H3A 2A8, Montreal

  Vragen