Keystone logo
The New School Textiel (MFA)
The New School

Textiel (MFA)

New York, Verenigde Staten

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

USD 1.810 / per credit

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Parsons School of Design in New York City - onlangs uitgeroepen tot de beste school voor kunst en design in de VS en als 2e in de wereld gerangschikt - biedt sinds de oprichting in 1896 innovatieve benaderingen van ontwerponderwijs. Tegenwoordig is Parsons de enige grote Amerikaanse kunstacademie en ontwerpschool binnen een uitgebreide universiteit: The New School . Bij Parsons kun je gevestigde creatieve praktijken onder de knie krijgen en nieuwe aanwakkeren terwijl je in alle universitaire disciplines studeert.

Wat betreft

Textiel is letterlijk en figuurlijk verweven met de menselijke geschiedenis en cultuur. Tegenwoordig verkennen gemeenschappen van makers, ontwerpers en wetenschappers textiel - van lokaal vervaardigde materialen tot 3D-breiwerk tot met de hand versierde stoffen - en baanbrekende op textiel gebaseerde industrieën en theorie. De Master of Fine Arts in Textiles, die in het najaar van 2018 van start gaat, stelt je in staat om deze dynamiek creatief en reflectief te verkennen en de grenzen tussen technologie en ambacht te vervagen. Tijdens het proces bent u voorbereid op het groeiende scala aan creatieve en professionele kansen met betrekking tot textiel in modeontwerp, productontwerp, interieurontwerp, textielonderzoek, decorontwerp, beeldende kunst, architectuur en hybride velden.

Programma hoogtepunten

 • Maak deel uit van Parsons' School of Fashion, een wereldberoemde instelling voor toekomstgerichte creatievelingen en baanbrekende marktleiders.
 • Vestig expertise in een groeiend scala aan creatieve en professionele kansen met betrekking tot textiel in product- en interieurontwerp, modeontwerp, textielonderzoek, decorontwerp, schone kunsten, architectuur en hybride velden.
 • Ontwikkel een kritisch begrip van de sociaal-culturele en ecologische dimensies van textiel en onderzoek de snel veranderende kruispunten tussen ambacht en innovatieve technologie.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • Masteropleiding Ontwerp voor Duurzame Mode Technologie
  • Barcelona, Spanje
 • Masterprogramma in textielwaardeketenbeheer
  • Borås, Zweden
 • Master Programme in Textile and Fashion Design, Specialisation in Textile Interaction Design
  • Borås, Zweden