Keystone logo
The National University of Santiago del Estero

The National University of Santiago del Estero

The National University of Santiago del Estero

Invoering

Onze universiteit bevindt zich in de provincie Santiago del Estero, hoofdstad, de oudste stad van het land, sinds de oprichting in 1553, gelegen in het noordwesten van de Argentijnse Republiek. De UNSE, opgericht in 1973, heeft altijd geprobeerd te voldoen aan de eisen van de gemeenschap die haar heeft voortgebracht. De carrières die werden benadrukt, zijn dus die die gericht zijn op het oplossen van de problemen van de lokale sociale omgeving, gericht op technologie en sociale en gezondheidsproblemen.

De opkomst van de universiteit vervulde een gevoelde behoefte in de regio, aangezien ze plaats maakte voor generaties jonge mensen die anders niet de mogelijkheid hadden gehad om toegang te krijgen tot hoger onderwijs, aangezien vóór het bestaan van de universiteit in Santiago, ze moesten naar naburige provincies reizen om een universitair diploma te behalen. Er moet ook worden vermeld dat de UNSE een openbare, autonome en vrije universiteit is.

The National University of Santiago del Estero bestaat uit faculteiten, en ook uit scholen, instituten en afdelingen. De vier universiteitsterreinen, ook wel kloosters genoemd, zijn die waaruit de universiteit bestaat, en dat zijn: leraren, niet-leraren, afgestudeerden en studenten, die zijn genesteld in hun respectieve vertegenwoordigende en vakbondsorganisaties.

Het centrale hoofdkantoor van de universiteit bevindt zich in het zuidelijke deel van de stad, meer bepaald in Avenida Belgrano Sud 1912. Hierin bevinden zich de kantoren van het Rectoraat, Vice-Rectoraat, Decanen van faculteiten, administratieve eenheden, evenals klaslokalen en laboratoria voor onderwijsdoeleinden en onderzoek. Het heeft ook een centrale bibliotheek, het auditorium, het FM-radiostation en het televisiekanaal.

Er zijn andere UNSE-gebouwen, die ook tot de verschillende faculteiten van hetzelfde behoren en zich in landelijke en industriële gebieden bevinden, zoals El Parque Industrial en El Zanjón , waar talloze laboratoria zijn gevestigd waar onderzoeks- en onderwijstaken worden uitgevoerd.

Locaties

  • Santiago del Estero

    Avenida Belgrano Sur,1912, G4200, Santiago del Estero

    Opleidingen

      Vragen