Keystone logo
The Hong Kong Polytechnic University - Department of Logistics and Maritime Studies

The Hong Kong Polytechnic University - Department of Logistics and Maritime Studies

The Hong Kong Polytechnic University - Department of Logistics and Maritime Studies

Invoering

Om het hoofd te bieden aan de snelle ontwikkeling van de logistiek in Hong Kong en het Chinese vasteland, met een toenemende vraag naar talent, heeft de Hong Kong Polytechnic University (PolyU) op 1 september 2003 officieel het Department of Logistics opgericht, na een reorganisatie waarbij het voormalige Department of Shipping en Transport Logistics en onderdeel van de voormalige afdeling Management.

In september 2008 deed PolyU nog een stap om de afdeling te hernoemen als afdeling Logistiek en Maritieme Studies om de sterke punten en groeiende portfolio van de afdeling beter weer te geven. Momenteel is PolyU de enige aanbieder van maritiem onderwijs op tertiair niveau in Hong Kong.

Kwaliteit onderwijs

Met belangrijke specialisatiegebieden in "wereldwijde toeleveringsketen" en "internationale verzending en transportlogistiek", biedt de afdeling uitgebreide en internationaal erkende academische programma's, variërend van niet-gegradueerde tot postdoctorale niveaus. De primaire doelstellingen zijn om zeer effectieve logistieke managers en leiders te koesteren door de ontwikkeling van eigentijds educatief materiaal en het gebruik van innovatieve en onderwijsmethoden.

De masterprogramma's van de afdeling in Global Supply Chain Management, International Shipping and Transport Logistics en Operations Management bieden diepgaande kennis aan managers en professionals in het veld, en ze belichamen een goed evenwicht tussen academische theorie en professionele praktijk. Het MSc-programma International Shipping and Transport Logistics omvat bijvoorbeeld niet alleen maritieme kennis, maar ook praktische onderwerpen zoals havenbeleid en -beheer, scheepvaartrecht en maritieme verzekeringen.

De afdeling werkt ook actief samen met vooraanstaande instellingen op het Chinese vasteland. Een van deze initiatieven was de lancering van haar vlaggenschip Master of Science in Quality Management met de Zhejiang University in Zhejiang. Gebaseerd op het academische profiel van de afdeling, trok het programma kandidaten met verschillende achtergronden aan, waaronder bankieren en financiën, catering en restaurant, bouw, techniek, overheidsdiensten, gezondheidszorg, hotel, logistiek, merchandising, productie, vastgoedbeheer, openbare nutsbedrijven, inkoop , kwaliteitstests en -certificering, detailhandel, toerisme, handel, transport, opslag en andere dienstverlenende industrieën.

Innovatief onderzoek

In lijn met de traditie van PolyU heeft de afdeling een sterke nadruk gelegd op innovatief onderzoek op verschillende gebieden, waaronder maritiem, scheepvaart, havens, supply chain management en transportlogistiek. Het academisch personeel is nauw betrokken geweest bij onderzoeksactiviteiten, getuige het groeiende aantal onderzoekspapers dat is gepubliceerd in academische tijdschriften van topkwaliteit.

De aanwijzing van sommige projecten als nichegebieden door de universiteit betekent verder de uitmuntendheid van de afdeling op het gebied van onderzoeksideeën en -activiteiten.

Industriële samenwerking

Als centre of excellence in logistiek en maritiem onderwijs voor het koesteren van professionele talenten, streeft de afdeling ook naar onderzoeks- en adviesdiensten voor het bedrijfsleven. Met nauwe samenwerking met de industrie, toepassing en real-world connectie, kan de afdeling de hoogste kwaliteit van onderwijs, onderzoek en advies in klassen brengen, wat voordelen zal opleveren voor de industrie en de gemeenschap als geheel. Dat is wat PolyU het verschil maakt in logistiek en maritiem onderwijs.

Ranglijsten

Universitaire ranglijsten:

#5 in Times Higher Education Young University Rankings 2022

#5 in ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects (GRAS) 2021: Management

#6 in QS Top 50 Onder 50 2022

#23 in Times Higher Education Asia University Rankings 2021

#25 in QS Asia University Rankings 2022

#66 in QS World University Rankings 2022

#91 in Times Higher Education (THE) World University Rankings 2022

Faculteitsranglijsten:

#1 in Hong Kong en #25 in de wereld voor zaken en economie

De Hong Kong Polytechnic University Faculty of Business heeft de beste aanbieder van logistieke educatieve cursussen toegekend tijdens de Asian Freight, Logistics and Supply Chain Awards 2021

Afdelingsranglijsten:

#1 in maritiem onderzoek aan de Chinese universiteit

#1 in de PolyU Top 30 wereldwijde maritieme schoolranglijst (2016-2020)

#1 in Thomson Reuters' ISI Web of Science 2019 - 2021: onderzoeksgegevens over verzending

# 1 in KUBS Worldwide Business Research Rankings™ - Operations Management en Management Science 2010-2019

#1 in Hong Kong en #9 in de wereld van The SCM Journal List™ University Rankings 2018

#2 in Hong Kong en #18 in de wereld van The SCM Journal List™ University Rankings 2018-2020

#14 in de UTD Top 100 Business School Research World Rankings en #1 buiten de VS op het gebied van Production and Operations Management over de periode 2016-2020.

Verschillende professoren van de afdeling Logistiek en Maritieme Studies van de Hong Kong Polytechnic University staan vermeld in de top 250 van personen in Business Research volgens de P-Rank 2022.

Inclusief:

#1 Ir Professor, decaan van de Faculteit der Bedrijfskunde, Edwin Cheng

#37 Professor Shuaian Wang

#84 Professor Kee-hung Lai (Mike Lai)

#153 Professor Chi To Ng

#200 Professor Chung Lun Li

Locaties

  • Hung Hom

    Room M628, 6/F, Li Ka Shing Tower, , Hung Hom

Vragen