Keystone logo
The American College of the Mediterranean

The American College of the Mediterranean

The American College of the Mediterranean

Invoering

The American College of the Mediterranean

Het American College of the Mediterranean (ACM) is een Amerikaanse universiteit in Aix-en-Provence, Frankrijk. ACM is toonaangevend op het gebied van internationaal onderwijs en biedt onderwijs in Amerikaanse stijl met een mondiale focus. ACM streeft ernaar excellentie te bieden in internationaal onderwijs, intercultureel bewustzijn te inspireren en studenten voor te bereiden op succes in een wereldwijde gemeenschap door de studie van de Europese en mediterrane geschiedenis, talen, culturen en hedendaagse kwesties. Het doet dit door een unieke combinatie van cursussen, stages, curricula, die gecombineerd worden om bachelor- en masteropleidingen in Amerikaanse stijl te creëren in een internationale en interculturele setting.

De onderscheidingen van ACM zijn onder meer:

 • Een instelling voor hoger onderwijs in Amerikaanse stijl met de Amerikaanse en Franse non-profitstatus
 • Oorspronkelijkerkend als een instelling voor hoger onderwijs door de Regents of the State University of New York, als het Institute for American Universities met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1957
 • Erkend als een instelling voor hoger onderwijs door het Franse ministerie als een particuliere instelling voor hoger onderwijs (Franse formulering) en het rectoraat van de universiteit van Aix-Marseille.
 • Stichtend lid van de Association of American International Colleges and Universities (AAICU), die studenten de mogelijkheid biedt om in het buitenland te studeren op verschillende locaties, voornamelijk in Europa en Noord-Afrika

Plaats

De campus van ACM ligt in het zuiden van Frankrijk, in de charmante en levendige stad Aix-en-Provence. Aix is…

 • Een universiteitsstad met meer dan 40.000 studenten
 • Een juridisch en academisch centrum, de thuisbasis van het Zuid-Franse hof van beroep
 • De geboorteplaats van de postimpressionistische schilder Paul Cézanne, wiens onderwerp vaak de majestueuze berg Sainte-Victoirewas
 • Bekend om zijn vele fonteinen en de met cafés omzoomde Cours Mirabeau
 • 25 minuten van de luchthaven Marseille-Provence
 • 15 minuten naar het TGV-bullettreinstation van Aix

Programma's

ACM biedt bachelor- en masteropleidingen aan met een locatiegebonden karakter, met een focus op kunst, bedrijfskunde, geesteswetenschappen en sociale wetenschappen.

ACM DOOR DE CIJFERS

 • 12:1 student-leraar ratio
 • 10 studenten is de gemiddelde groepsgrootte
 • 45% van de faculteit is voltijds
 • 95% van de ACM-faculteit heeft een doctoraat of een einddiploma in hun vakgebied

Bij ACM heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan:

Een diploma in Amerikaanse stijl in Frankrijk

The American College of the Mediterranean (ACM) verzorgt het onderwijs in Amerikaanse stijl zoals je dat kent in de charmante en bruisende stad Aix-en-Provence, een universiteitsstad met ruim 40.000 studenten. Met verschillende majors en minors om uit te kiezen, inclusief de mogelijkheid om zelf een studiegebied en een kerncurriculum te ontwerpen dat specifiek is voor het Middellandse Zeegebied, hebben studenten de kans om zich onder te dompelen in een nieuwe cultuur en te leren in een high-impact , ervaringsgerichte manier.

Cursusinstructie in het Engels

Alle cursussen worden in het Engels gegeven, met uitzondering van taalcursussen in het Frans, Spaans of Arabisch op alle niveaus. Mogelijkheden om met name je Franse vaardigheden buiten het klaslokaal te verbeteren zijn ook beschikbaar, waaronder wonen bij een gastgezin, het taalpartnerprogramma van ACM en veldstudies.

Kostenbewust

Als hoger onderwijsinstelling zonder winstoogmerk richt de ACM zich op het betaalbaar houden van haar kosten. Hoewel beurzen en beurzen beschikbaar zijn voor in aanmerking komende studenten, is ons doel om de kosten vanaf het begin laag te houden.

De optie om over te stappen

Als je je bachelordiploma niet bij ACM kunt beginnen, heb je de mogelijkheid om het bij ons af te ronden. ACM verwelkomt transferstudenten om zich aan te melden voor ons Bachelor of Arts-programma die ten minste een semester van de universiteit hebben voltooid en een minimum GPA van 2.5 hebben behouden.

Internationale werkervaring

Dankzij het robuuste stagenetwerk van ACM doe je tijdens je studie internationale werkervaring op en maak je kennis met belangrijke internationale contacten. Lees meer over stagemogelijkheden en kijk waar ACM eerdere stagiaires heeft geplaatst door naar de stagepaginate gaan.

Verhandelbare vaardigheden

Met je diploma van ACM zullen je verbeterde vaardigheden en unieke ervaringen de ontwikkeling in cruciale internationale en interculturele competenties vergroten. ACM-alumni zien deze voordelen al na hun afstuderen, aangezien velen zijn doorgestroomd naar strenge graduate schools, waaronder Columbia University en de School of the Art Institute of Chicago, terwijl anderen hun ACM-diploma hebben benut en banen op hoog niveau hebben geland met dergelijke instellingen als het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties en de Washington State Legislature.

Locaties

 • Aix-en-Provence

  27, place de l’Université, 13604, Aix-en-Provence

  Vragen