Keystone logo
© Eva Dang
The Aga Khan University’s Institute for the Study of Muslim Civilisations

The Aga Khan University’s Institute for the Study of Muslim Civilisations

The Aga Khan University’s Institute for the Study of Muslim Civilisations

Invoering

Over ISMC

ISMC is opgericht in 2002 en trachtte vrije ruimte in het discours over de moslimwereld in te nemen door het bevorderen van een beurs die nieuwe perspectieven op moslimgemeenschappen opent. We beschouwen belangrijke kwesties zoals traditie en moderniteit, religie en de staat, pluralisme en eenheid, en de aard van de gemeenschap in een tijdperk van wereldwijde verbinding en verandering.

Ons mandaat is om de fundamentele uitdagingen van de menselijke conditie aan te pakken, zoals deze zich uiten in de diverse samenlevingen van de moslimwereld en haar diaspora's.

Londen biedt de ideale locatie voor het Instituut, met zijn internationale smaak; uitstekende culturele scène, zowel historisch als eigentijds; bloeiende kunst en academische gemeenschappen; en als een stad waarin vrijheid van gedachte en meningsuiting wordt aangemoedigd.

Onze doelen

 • Systemen van moreel en ethisch denken, structuren van bestuur en het openbare leven, en artistieke en creatieve uitingen in alle vormen bestuderen.
 • Het creëren van mogelijkheden voor interactie tussen academici en andere professionals om het begrip van dringende kwesties in het openbare leven die de moslimgemeenschappen raken, te verdiepen.

Tien redenen om voor ISMC te kiezen

 1. Een unieke graad van drie semesters waarin je de kans krijgt om een taal te leren en een diep begrip van de moslimculturen te krijgen.
 2. Exclusieve accommodatie op twee minuten lopen van de campus.
 3. Ontdek architectuur, literatuur, religie, geschiedenis, kunst, politiek, rechten en meer in moslimcontexten met onze gespecialiseerde academici.
 4. Studeer in het speciaal gebouwde Aga Khan Center met een verzameling islamitische tuinen, binnenplaatsen en terrassen.
 5. Breng tijd door in een van de meest diverse steden ter wereld. Bekijk de bezienswaardigheden en geniet van de vele culturele ervaringen en inzichten van Londen.
 6. De Aga Khan-bibliotheek is een speciale ruimte, verdeeld over twee verdiepingen, die uitkomt op het terras van leren.
 7. De optie om een maand in het buitenland door te brengen op een taalcursus in een Arabisch of Perzisch sprekend land.
 8. Geniet van een levendig sociaal leven, met georganiseerde reizen in het VK en lokale activiteiten.
 9. Woon de vele evenementen bij die worden georganiseerd door ISMC en omliggende universiteiten, waaronder SOAS, Birkbeck en UCL.
 10. Volg in de voetsporen van onze alumni over promotieonderzoek of carrièremogelijkheden over de hele wereld.

Na ISMC

Onze afgestudeerden zijn een diverse groep en volgen nu een carrière in de journalistiek, onderwijs en bedrijfsadvies, werken voor organisaties zoals het Rode Kruis, de BBC, Muslim Aid en de Wereldbank. Bovendien werken een aantal ISMC-alumni nu voor het Aga Khan Development Network en dragen ze bij aan de ontwikkelingsdoelstellingen in projecten over de hele wereld.

Sommige afgestudeerden kiezen ervoor om verder te studeren en hebben vestigingen ingevoerd zoals de Universiteit van Oxford, de Universiteit van Victoria, Harvard University en Princeton University. Velen vervolgen hun academische carrière, geven les aan universiteiten en zetten hun eigen onderzoek naar specifieke expertisegebieden voort.

Het MA-programma van ISMC is een echt wereldwijde kwalificatie die deuren opent naar veel verschillende loopbaantrajecten. Onze alumni werken en studeren over de hele wereld, waaronder Tunesië, Koeweit, Canada, Pakistan en het VK.

Over de Aga Khan University

De Aga Khan University (AKU), opgericht in 1983, is een unieke hybride: een instelling voor academische excellentie die ook een agent is voor sociale ontwikkeling. De universiteit heeft campussen en programma's in Zuid-Azië, Europa en Afrika.

De universiteit werkt volgens de kernprincipes van impact, kwaliteit, relevantie en toegang en bereidt haar studenten voor op het leiden van veranderingen in hun samenlevingen en om te gedijen in de wereldeconomie. Door haar strenge toelatingsbeleid en onze behoefte-gevoelige financiële hulpprogramma's biedt de universiteit de meest veelbelovende leiders en denkers van morgen de mogelijkheid om te dienen, en de vaardigheden om gemeenschappen te helpen hun meest dringende uitdagingen op te lossen.

De Aga Khan University in Londen is lid van het Knowledge Quarter, een samenwerkingsverband van ongeveer 90 - en groeiende - academische, culturele, onderzoeks-, wetenschappelijke en media-organisaties. Deze organisaties zijn actief bezig met het bevorderen en verspreiden van kennis en bevinden zich binnen een straal van een mijl van King's Cross. Ze omvatten de University of London, Google, The Crick Institute en The Guardian.

Getuigenissen van studenten

Locaties

 • London

  The Aga Khan University (International) UK 210 Euston Road, NW1 2DA, London

  Vragen