Keystone logo
Technische Universität Berlin, Chair of Space Technology

Technische Universität Berlin, Chair of Space Technology

Technische Universität Berlin, Chair of Space Technology

Invoering

De Technische Universität Berlin (TU Berlin) is een internationaal gerenommeerde universiteit in het centrum van de hoofdstad van Duitsland. Opgericht in 1879, is het een van de grootste en meest prestigieuze onderzoeks- en onderwijsinstellingen van het land.

Universitaire alumni en professoren

De universitaire alumni en professorenlijst bevatten nationale academiesverkiezingen, twee nationale laureaten van de medaille van wetenschappen en tien Nobelprijswinnaars.

Stoel van ruimtevaarttechnologie

Het MSE-studieprogramma wordt aangeboden door de voorzitter van Space Technology, een van de zes leerstoelen van de afdeling Luchtvaart- en ruimtevaarttechniek van de Technische Universität Berlin.

Het werd in 1963 opgericht door professor Eugen Sänger en is de eerste luchtvaartafdeling in Duitsland. Sindsdien heeft het met succes onderzoek uitgevoerd en systeemingenieurs opgeleid voor de lucht- en ruimtevaartindustrie, voornamelijk gericht op ontwerp, praktische uitvoering en bediening van kleine satellietmissies (TUBSAT en BEESAT familie) samen met studenten.

De leerstoel Space Technology bouwt en lanceert ook zijn eigen raketten (Aquarius Group en DECAN) en voert experimenten uit op klinkende raketten.

Sinds 2007 hebben we ook projecten uitgevoerd over het ontwikkelen en testen van planetaire rovers en de bijbehorende technologie voor missieoperaties.

De afgestudeerden van de leerstoel Ruimtetechnologie werken op sleutelposities voor de luchtvaartindustrie bij European Space Agency (ESA), German Aerospace Center (DLR), Arianespace, Airbus Defense and Space, OHB AG, etc.

Locaties

  • Berlin

    Technische Universität Berlin, Chair of Space Technology Marchstraße 12-14, 10587, Berlin

    Opleidingen

    Vragen