Keystone logo
Technical University of Munich Campus Straubing Master of Science (M.Sc.) Biomassatechnologie
Technical University of Munich Campus Straubing

Master of Science (M.Sc.) Biomassatechnologie

Straubing, Duitsland

4 Semesters

Duits

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 62 / per semester *

Op de campus

* studiegelden

Invoering

De M.Sc. in biomassatechnologie is een joint degree met de University of Natural Resources and Life Sciences in Wenen. Het biedt uitgebreide training in het benutten en benutten van de mogelijkheden van biomassa.

The National Cancer Institute's Natural Products Branch at the Frederick National Laboratory for Cancer Research is the largest program to collect materials worldwide from marine, plant, and microbial sources so they may be studied for possible medical uses.

Leerresultaten

Met de verplichte modules (bv. Mechanische procestechniek en Conceptueel procesontwerp) krijgt u het profiel van duurzaam energiegebruik, waardoor u de mogelijkheid krijgt om producten te ontwikkelen uit biogene bronnen. Biogene grondstoffen kregen niet alleen een sleutelrol bij de energievoorziening maar ook bij de aanvoer van grondstoffen in het algemeen. Om een structurele verandering in de zin van bio-economie naar duurzame energie- en materiaaleconomie te krijgen, zijn ingenieurs en wetenschappers nodig die kennis hebben van de complexe structuur van biogene grondstoffen, energietechnologie en procestechniek.

De verdere expertise en vaardigheden die de studenten zullen verwerven, zijn afhankelijk van de keuze van hun keuzemodules. De mogelijkheden zijn duurzame energiebronnen, coöperatieve ontwerpprojecten, benutting van biomassa, leidend in de procestechniek, kennis van duurzaamheidsaspecten, etc.

Structuur

Dit masterprogramma omvat 4 semesters (120 studiepunten). In de eerste twee semesters zijn er 6 verplichte modules (bijv. Mechanische procestechniek en Conceptueel procesontwerp) met samen 34 studiepunten. Verderop zijn er verkiezingsmodules (minimaal 56 studiepunten). In het vierde semester schrijf je je masterproef (30 studiepunten).

Carrièremogelijkheden

Afgestudeerden kunnen nieuwe methoden ontwikkelen in processen en in het onderzoek naar de biogene keten van materiële meerwaarde. Voor een baan in de industrie kunnen ze producten ontwikkelen die zijn gebouwd op biogene bronnen.

De toekomstige ontwikkeling van de economie in tijden van klimaatverandering biedt u talloze uitdagingen op deze gebieden.

Toepassing en toelating

Minimumvereisten om je aan te melden voor een masteropleiding aan de TUM zijn een erkend bachelordiploma (bijvoorbeeld een bachelor) en het succesvol afronden van de procedure voor het beoordelen van bekwaamheid. Beoordeling van bekwaamheid stelt de TUM-school of -afdeling waarop u solliciteert in staat om uw individuele talenten en motivatie voor studie te evalueren.

Tijdens de aanvraagperiode moet u zich aanmelden via het TUMonline-toepassingsportaal en uw aanvraagdocumenten uploaden.

Als u een toelatingsaanbod ontvangt, moet u bovendien individuele documenten als notariële papieren exemplaren per post indienen om te worden ingeschreven.

Over het algemeen moeten kandidaten met een kwalificatie voor postdoctorale studies (bijv. Een bachelor) die buiten de EU / EER zijn behaald, hun documenten vooraf laten beoordelen via uni-assist.

Inschrijvingsdocumenten

  • Toelatingsaanvraag (upload - ondertekend)
  • Diploma en diploma of onderwerp en cijfer van studies tot nu toe
  • Transcript of Records
  • Volledig en actueel cv
  • Motivatiebrief
  • Paspoort
  • Voorlopige documentatie (VPD) als de kwalificatie voor graduate studies (bijvoorbeeld een bachelor) is behaald buiten de EU / EER

Mogelijk hebben we aanvullende documenten nodig, afhankelijk van uw opleiding en uw land van herkomst. Voltooi de online aanvraag om een uitgebreide lijst met de vereiste documenten te ontvangen.

Vereiste taalvaardigheid voor toelating

Je hebt voldoende Duitse taalvaardigheid nodig als je je wilt aanmelden voor dit programma. Het bewijs van uw taalvaardigheid moet worden ingediend voor het einde van de deadline voor aanmelding. Lees meer over erkende certificaten en andere manieren om uw Duitse taalvaardigheid te bewijzen.

Dit bewijs van uw taalvaardigheid bevestigt dat u voldoet aan de minimale taalvereisten voor toelating tot de opleiding. Afhankelijk van de opleiding en je individuele achtergrond kan het nodig zijn dat je tijdens je studie aan je taalvaardigheid blijft werken. Neem dan zeker eens een kijkje bij de diensten van ons Talencentrum.

Taal van instructie

De instructietaal voor dit programma is meestal Duits. Dit betekent dat de meeste modules in het Duits worden aangeboden. Sommige cursussen kunnen echter in het Engels worden gegeven. De instructietaal voor elke module wordt gedetailleerd in het moduleoverzicht. // Neem voor meer informatie over de instructietaal voor elke module contact op met de studieadviseur van de faculteit van dit programma.

toelatingen

leerplan

Programma resultaat

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen