Keystone logo
Technical University of Munich Campus Straubing

Technical University of Munich Campus Straubing

Technical University of Munich Campus Straubing

Invoering

Campus Straubing voor biotechnologie en duurzaamheid

De Campus Straubing voor biotechnologie en duurzaamheid is een nieuw Integrative Research Center aan de Technische Universiteit van München. De focus op onderzoek en onderwijs maakt het nieuwe centrum uniek: het zal zich concentreren op hernieuwbare hulpbronnen, biotechnologie en bio-economie. Hiervoor worden nieuwe interdisciplinaire opleidingen opgezet, die landelijk alleen door TUM in Straubing worden aangeboden.

De ontwikkeling van duurzame technologieën enerzijds en hun economische implementatie anderzijds - dit zijn de twee belangrijkste onderwerpen die de TUM Campus Straubing samenbrengt als het zogenaamde "Integrative Research Center" van de Technische Universiteit van München. Dit vereist wetenschappelijk en technisch opgeleide specialisten, chemici, biotechnologen en ingenieurs die ook een brede kennis hebben van de economische en sociale relaties, of economen die de taal van de technici begrijpen.

Op basis van deze aanpak worden de onderzoeks- en onderwijscapaciteiten in Straubing systematisch uitgebreid. De academische opleiding op de TUM Campus Straubing vindt plaats in het kader van de opleidingen Bioeconomics (Bachelor), Chemische Biotechnologie (Bachelor), Renewable Resources (Bachelor en Master), Technologie en Management Oriented Business Administration (TUM-BWL, Bachelor), Biomassatechnologie (Master) evenals bachelor- en masterproeven en doctoraten.

Voortbouwend op de bacheloropleiding Chemische Biotechnologie staat de volgende masteropleiding Chemische Biotechnologie gepland voor het komende zomersemester 2020, die volledig in het Engels wordt aangeboden. Dit maakt de cursussen op de TUM Campus Straubing ook voor internationale studenten interessant. Daarnaast zijn de nieuwe cursussen B.Sc. Technology Biogene Resources, B.Sc. Biogene materialen en M.Sc. Bio-economie is in voorbereiding voor het wintersemester 2020/21.

Team work, work colleagues, working together
Volledig geïntegreerd in de universiteitNa een unaniem besluit van het Beierse parlement op 19 juli 2017, zal de Technische Universiteit van München Campus Straubing met ingang van 1 oktober 2017 volledig integreren en vormen als een Integrative Research Center, of kortweg IRC. IRC's benaderen onderzoek interdisciplinair en hebben het recht om doctoraten te verlenen. De Weihenstephan-Triesdorf University of Applied Sciences blijft de samenwerkingspartner van TUM in Straubing.

Internationale

Onder het motto "Thuis in Beieren, succesvol in de wereld", promoot TUM Campus Straubing wereldwijde netwerken met andere universiteiten en onderzoeksinstituten. Medewerkers en studenten van de campus worden proactief aangemoedigd en ondersteund in hun plannen om naar het buitenland te gaan voor leren, onderzoek of onderwijs.

Met de diepgaande structurele veranderingen die nodig zijn door de bio-economie, zijn de gebieden van biotechnologie en duurzaamheid meer dan ooit onderwerpen die niet geïsoleerd en regionaal alleen kunnen worden gezien, maar die in een mondiale context moeten worden geplaatst. Een verblijf in het buitenland wordt dan ook met name aanbevolen in ons onderzoeks- en studiegebied.

TUM biedt studenten, wetenschappers en personeel een breed scala aan mogelijkheden voor semesters of stages in het buitenland, maar ook voor onderwijs, onderzoek of voortgezet onderwijs en opleiding. Informatie en assistentie wordt verleend door de internationale adviseurs op de TUM Campus Straubing en het International Center / TUM Global in München.

Nieuwe lectoraten

De vierde locatie van TUM wordt geleidelijk uitgebreid met 30 lectoraten. Naast de bestaande focus op hernieuwbare bronnen, voegt Straubing ook biotechnologie en bio-economie toe aan haar kerndisciplines.

Nieuw gebouw

Als onderdeel van de uitbreidingsplannen voor de locatie zal een nieuw laboratorium en collegezaalgebouw voor duurzame chemie 4.100 vierkante meter ruimte bieden voor onderzoekslaboratoria, kantoren, seminarieruimtes, werkfaciliteiten en een deelbare collegezaal. Daarnaast verwierf de deelstaat Beieren een historisch 650 jaar oud klooster in het hart van Straubing, dat na renovatie nog eens 4.000 vierkante meter zal opleveren voor de Straubing-campus van TUM.

De technische universiteit van München

De Technische Universiteit van München (TUM) combineert eersteklas faciliteiten voor baanbrekend onderzoek met unieke leermogelijkheden voor studenten. Het zet zich in om oplossingen te vinden voor de grote uitdagingen waarmee de samenleving wordt geconfronteerd terwijl we verder gaan: gezondheid en voeding • energie en natuurlijke hulpbronnen • milieu en klimaat • informatie en communicatie • mobiliteit en infrastructuur.

De universiteit denkt en handelt ondernemend. Het doel: duurzame waarde creëren voor de samenleving. Dit alles maakt het tot een van Europa's toonaangevende universiteiten.

Locaties

  • Straubing

    Schulgasse, 94315, Straubing

    Vragen