Keystone logo
Technical University Of Cluj-Napoca

Technical University Of Cluj-Napoca

Technical University Of Cluj-Napoca

Invoering

De Technical University Of Cluj-Napoca , een "Hogere Onderzoeks- en Onderwijsuniversiteit" zoals bekroond met de Orde van het Ministerie van Nationale Opvoeding nr. 5262/5 september 2011, is vandaag een tertiaire onderwijsinstelling met zowel traditie als nationale en internationale erkenning.

De Technical University Of Cluj-Napoca omvat twaalf faculteiten in de twee academische centra , Cluj-Napoca en Baia Mare, maar ook op locaties zoals Alba-Iulia, Bistrita , Satu Mare en Zalau . Het educatieve aanbod, afgestemd op het Bolognasysteem, omvat bachelor-, master- en doctoraatsprogramma's, evenals doorlopende opleidingsprogramma's.

De studierichtingen hebben een breed scala, van techniek tot architectuur, fundamentele wetenschappen, sociaal-menselijke wetenschappen en kunst. Binnen de Technische Universiteit organiseert en voert de afdeling voor permanente educatie, afstandsonderwijs en met verminderde frequentie ook activiteiten en programma's voor continu onderwijs, postdoctorale cursussen, doorlopende professionele ontwikkelingsprogramma's of cursussen of op basis van beroepsnormen.

De Technical University Of Cluj-Napoca houdt zich bezig met de internationale uitwisseling van wetenschappelijke waarden, en deze trend is terug te vinden in de meer dan 400 interuniversitaire samenwerkingsovereenkomsten of in het grote aantal studentenmobiliteiten . Openstelling voor de Europese en wereldruimte van onderwijs en onderzoek via een gestaag proces van internationalisering is een van de belangrijkste doelstellingen van de universiteit.

Onderzoek is, naast onderwijs, de belangrijkste prioriteit van de Technical University Of Cluj-Napoca . In alle faculteiten van de universiteit zijn er onderzoeksstructuren, van collectieven, groepen en laboratoria tot onderzoekscentra en platforms. De prestaties verankerd in de sociaaleconomische omgeving, de internationale zichtbaarheid en samenwerking, evenals de wetenschappelijke nieuwigheid en interdisciplinariteit zijn enkele van de kenmerken van de onderzoeksomgeving van de Technical University Of Cluj-Napoca .

Open onderzoeksrichtingen zijn gericht op mondiale prioriteiten en perspectieven: van de informatie- en communicatietechnologie tot hernieuwbare energie en ecologie; van supergeleiding, spintronica en nanomaterialen tot management en robotica; van mechatronica en elektrotechniek tot de auto en het huis van de toekomst, of tot stedenbouw en samenleving.

Locaties

  • Bună Ziua

    Strada Memorandumului,28, 400114, Bună Ziua

    Vragen