Bacheloropleiding Sociale Wetenschappen, Duurzame Stedelijke Ontwikkeling
Tampere, Finland
DUUR
5 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Aug 2025
COLLEGEGELD
EUR 10.000 / per year *
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* per studiejaar voor niet-EU/EER-studenten
Invoering
Naar sociaal rechtvaardige stedelijke omgevingen
Steden zijn inspirerende arena's voor zaken, cultuur en het dagelijks leven. Ze worden echter geconfronteerd met complexe uitdagingen op het gebied van het milieu en het welzijn van individuen. Bachelor's Degree-programma in Sustainable Urban Development - Social Sciences is een multidisciplinair programma dat vaardigheden ontwikkelt die nodig zijn om deze uitdagingen aan te gaan.
Verstedelijking is een van de grootste trends in de geglobaliseerde wereld. Naar schatting zal tegen het jaar 2050 2/3 van de mensen in stedelijke gebieden wonen. Deze transformatie moet worden opgevangen met duurzame oplossingen die niet alleen rekening houden met klimaatverandering, maar ook met sociale rechtvaardigheid en vele andere criteria.
De bacheloropleiding Duurzame Stedelijke Ontwikkeling biedt je een manier om multidisciplinaire expertise op het gebied van stedelijke ontwikkeling en duurzaamheid te ontwikkelen. Dit multidisciplinaire programma bestaat uit drie studierichtingen: bestuurswetenschappen, sociale wetenschappen en technologie. Het programma omvat basis- en intermediaire studies in elk van de velden. Kennis van deze gebieden zal u helpen de complexe fenomenen met betrekking tot duurzame stedelijke ontwikkeling vanuit verschillende perspectieven te begrijpen. Naast de studies die voor alle studenten gemeenschappelijk zijn, omvat het programma specialisatiestudies, die de theoretische basis van het geselecteerde studiegebied ontwikkelen en voor het creëren van een professioneel profiel.
Een uniek aspect van dit programma is naast de multidisciplinariteit de leerstijl. Elk jaar worden de studenten betrokken bij real-life stadsontwikkelingsprojecten. Deze projecten worden uitgevoerd in samenwerking met bedrijven en publieke organisaties zoals de stad Tampere. We gebruiken bijvoorbeeld een echt laboratorium, Hiedanranta, een toekomstige stadswijk en een proeftuin voor innovatieve projecten op het gebied van slimme en duurzame huisvesting, energie, transport en zakendoen.
Studenten van deze multidisciplinaire opleiding kiezen al bij aanmelding voor hun eigen studierichting (bestuurswetenschappen, sociale wetenschappen of technologie). Hoewel de meeste inhoud van het programma voor alle studenten hetzelfde is, zijn er variaties in de aanvraagcriteria, studie-inhoud en de naam van de graad die wordt verleend na het voltooien van het programma.
Alle studenten die voor deze bacheloropleiding zijn aangenomen, krijgen automatisch het recht om desgewenst verder te studeren voor de masteropleiding.
Informatie over studies
- Soort: Bachelor's degree
- Diploma behaald: Bachelor in de sociale wetenschappen
- Geplande duur: 3 jaar
- Omvang studies: 180 ECTS
- Stad: Tampere
- Campus: Stadscentrum Campus
- Collegegeld voor niet-EU/EER-burgers: 10000 €
toelatingen
leerplan
Inhoud bestuderen
De reikwijdte van de bacheloropleiding is 180 ECTS. Het bestaat uit de volgende elementen:
- Gezamenlijke studies 35 ECTS; zoals economie, informatietechnologie, taal- en communicatiestudies en introductie in duurzame stedelijke ontwikkeling
- Basic Studies 50 ECTS; zoals onderzoeksmethoden, politiek van duurzame ontwikkeling, stadsstudies en optionele studies in de sociale wetenschappen
- Intermediate Studies in duurzame stedelijke ontwikkeling 70 ECTS: zoals economische vernieuwing van steden en regio's, politiek en participatie, organisatieverandering, transportsystemen, waterbeheer en de bachelorscriptie
- Vrije keuze studies 25 ECTS; u kunt vrij kiezen uit het aanbod van de Tampere University gemeenschap.
De omvang van het masterprogramma bedraagt 120 ECTS. Het masterprogramma biedt een interdisciplinaire benadering van hedendaagse samenlevingen in Europa. Het is gebaseerd op de sterke onderzoekstraditie op het gebied van sociaal beleid en welzijn in de sociale wetenschappen aan Tampere University , de Johannes Kepler Universiteit en de Mykolas Romeris Universiteit. Het doel van het programma is om het begrip van sociaal beleid en welzijn in Europa te vergemakkelijken. Het programma richt zich bijvoorbeeld op de dynamiek van het sociaal beleid in de landen die verschillende welvaartsmodellen vertegenwoordigen en op het analyseren van verschillende terreinen van sociaal beleid vanuit verschillende perspectieven. Tijdens het programma leren studenten over vergelijkende ontwerpen en over de methodologie van kwalitatieve en kwantitatieve beleidsstudies.
Structuur van studies
Bacheloropleiding 180 ECTS
- Algemene studies 35 ECTS
- Basisstudies in sociale wetenschappen 50 sp
- Intermediaire studies in duurzame stedelijke ontwikkeling 70 sp
- Vrije keuze studies / voorbereidende studies 25 sp
Masterprogramma 120 ECTS
- Geavanceerde studies 120 ECTS
Programma resultaat
Na afronding van de bacheloropleiding Duurzame Stedelijke Ontwikkeling zullen afgestudeerden:
- Begrijp de verschillende aspecten van de gebouwde omgeving, duurzame stedelijke ontwikkeling en hun maatschappelijke betekenis.
- De kernbegrippen en terminologie kennen en de ontwikkelingen op het gebied van stedelijke ontwikkeling kunnen volgen.
- Herken de centrale actoren, vragen, conflicten en oplossingen die verband houden met duurzame stedelijke ontwikkeling.
- In staat zijn om ontwikkelingsprojecten individueel en in teams uit te voeren die verband houden met duurzame stedelijke ontwikkeling.
- De basisprincipes van academisch onderzoek begrijpen en in staat zijn om zelfstandig academische onderzoeksprojecten te ontwerpen, uit te voeren en te rapporteren.
Bovendien zullen degenen die zich richten op het gebied van sociale wetenschappen het doel en de maatschappelijke betekenis van sociaal onderzoek begrijpen. Ze zullen ook bekend zijn met de belangrijkste theorieën en concepten in de sociale wetenschappen. Na afronding van het programma kom je in aanmerking om verder te studeren voor de Master of Social Sciences Degree. Je hebt automatisch het recht om verder te studeren in de masteropleiding Comparative Social Policy and Welfare.
Na afronding van de masteropleiding kunnen studenten:
- Begrijp de Europese dimensie van sociaal beleid en welzijn.
- Neem deel aan een open en kritisch onderzoek op het gebied van sociaal beleid en welzijn.
- Gebruik en voer onderzoek uit op het gebied van sociaal beleid en welzijn in de landen die verschillende welzijnsmodellen vertegenwoordigen.
- Voldoe aan de verschillende professionele eisen op het gebied van sociaal beleid, welzijn, sociale en welzijnsstatistieken, socialezekerheidsstelsels, arbeidsbeleid, armoede, gender, enz.
- Bespreek relevante actuele literatuur, benader nieuwe wetenschap en presenteer kritisch in het openbaar.
- Wetenschappelijke artikelen ontwikkelen, voltooien en presenteren.
Galerij
Carrièremogelijkheden
Afgestudeerden van de bacheloropleidingen verwerven sterke multidisciplinaire vaardigheden en hebben ruime ervaring met het werken in een multiculturele omgeving. De programma's bereiden de afgestudeerden voor op professionals in zaken die verband houden met duurzame stedelijke ontwikkeling, een gebied dat groeit en waar veel vraag naar is.
Het masterprogramma heeft tot doel de academische referenties van studenten te verbeteren en hun carrièremogelijkheden als hooggekwalificeerde analisten en toegepaste onderzoekers in nationale, Europese en internationale organisaties te vergroten. Van afgestudeerden wordt verwacht dat ze werken op het gebied van welzijnsbeheer en de ontwikkeling van sociaal beleid en dat ze hun vaardigheden kunnen toepassen bij het creëren, ontwikkelen en evalueren van sociale programma's en projecten.
internationalisering
De studies in de Engelstalige opleidingen van Tampere University zijn internationaal van aard, aangezien de studentengroepen uit studenten van over de hele wereld bestaan. Tampere University biedt ook tal van andere mogelijkheden voor internationalisering, zoals internationale studentenbegeleiding, studentenuitwisseling en/of stages in het buitenland.
Samenwerking met andere partijen
Naast studies in het eigen programma kunnen studenten ten volle profiteren van het onderwijs dat wordt aangeboden door de hoger onderwijsgemeenschap in Tampere, variërend van technische tot beroepsstudies op verschillende gebieden.
Het masterprogramma in vergelijkend sociaal beleid en welzijn (COSOPO) wordt gezamenlijk georganiseerd door twee Europese universiteiten: Tampere University (Finland) en Johannes Kepler University (Linz, Oostenrijk).
Verdere studiemogelijkheden
Het bachelordiploma geeft recht op toelating tot de masteropleiding.
De masteropleiding geeft recht op toelating tot een doctoraatsstudie