Keystone logo
Tallinn University Master in schermmedia en innovatie
Tallinn University

Master in schermmedia en innovatie

Tallinn, Estland

2 Years

Engels

Full time

01 Jul 2024

01 Sep 2024

EUR 2.100 / per semester

Op de campus

Virtuele open deuren 2024

Invoering

Hoe relevant zijn schermen in jouw leven? Zit jij, net als een gemiddelde Amerikaan, 12 uur per dag achter schermen? Maakt het uit? Schermmedia zijn een cruciale bron van informatie, kennis en amusement voor een enorm deel van de wereldbevolking, en een steeds belangrijkere economie, maar ook een bron van zorgen over gezondheid, welzijn, cultuur en politiek.

Screen Media and Innovation is het meest innovatieve nieuwe studieprogramma op Tallinn University .

Bij ons leer je:

  • door praktisch, probleemgericht samenwerken;
  • over de veranderingen die alomtegenwoordige schermen, digitalisering, platformisering en dataficatie brengen in mediaculturen, praktijken, industrieën en participatie.

Onze pedagogische aanpak is vernieuwend en uniek in zijn soort bij Tallinn University . We volgen de project-/probleemgestuurde leermethode. Het betekent dat studenten leren door actief te werken aan persoonlijk betekenisvolle projecten die bedoeld zijn om tijdige problemen met betrekking tot echte uitdagingen op te lossen.

Schermmedia is een sleuteleconomie en een cruciale bron van informatie, kennis en amusement voor een groot deel van de wereldbevolking. Toch is het ook een bron van bezorgdheid over de gezondheid, het welzijn, de cultuur en de politiek van mensen over de hele wereld. Manipuleren platformbedrijven ons? Hoe bouw je betere sociale media? Wat is ethisch ontwerpen? Waar ligt de toekomst van het internet? Ik wil toch geen onhandige VR-headset dragen voor een werkvergadering? Doe mee met het Screen Media and Innovation-programma om te leren denken, plannen, onderzoeken, ontwerpen en innoveren voor een betere toekomst.

Waarom bij ons studeren?

“Screen Media and Innovation” is vernieuwend in hart en nieren. Onze pedagogie is gebaseerd op wat is ontwikkeld als "project- of probleemgebaseerd leren" aan het Harvard Teaching and Learning Lab, Stanford d.school en Aalborg University. Project-/probleemgebaseerd leren is een stapsgewijs proces waarbij teams van studenten reageren op een schermmedia-uitdaging, zich richten op een specifiek, oplosbaar probleem daarbinnen op basis van hun interesses, ervaringen en ambities, en een project ontwerpen voor het oplossen van problemen. dat probleem binnen een bepaald tijdsbestek (twee semesters). Vervolgens werken ze ernaar toe door specifieke fasen te volgen, vergelijkbaar met die in design thinking. Microcursussen op maat (bijv methodes van prototyping, ondernemend denken, AV en transmedia storytelling) komen in elke fase aan bod.

Onze docenten zijn internationaal gerenommeerde experts op het gebied van mediaonderzoek, we betrekken regelmatig gastprofessoren van over de hele wereld en lokale beoefenaars uit de media-industrie. De combinatie van professionele instructie en creatief projectgebaseerd leren bereidt succesvolle afgestudeerden voor om zelfverzekerd en deskundig complexe problemen op te lossen en in teams te werken in banen in de media, de creatieve industrie, onderzoek, beleidswerk of als ondernemer.

Waarom BFM?

Tallinn University De Baltic Film, Media and Arts School (BFM) richt zich op professionele praktische training die is ontworpen voor internationale carrières. BFM heeft meer dan 800 studenten, ongeveer 230 van hen zijn internationale studenten uit meer dan 50 landen wereldwijd.

De universiteit biedt studenten ultramoderne faciliteiten en apparatuur. Het BFM-gebouw herbergt de eerste 4K-bioscoopzaal van Estland, film- en geluidsstudio's en montagekamers. BFM heeft meer dan 30 partneruniversiteiten in Europa en Azië, wat een echt opwindende mix van culturen biedt die een onschatbaar professioneel netwerk creëert voor je latere carrière.

Ideale studenten

toelatingen

leerplan

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen