Keystone logo
Tallinn University

Tallinn University

Tallinn University

Invoering

Tallinn University is een moderne en dynamische onderzoeksuniversiteit in Estland met een leidende rol bij het bevorderen van een intelligente levensstijl door middel van onderwijs, onderzoek en een unieke samenwerking tussen disciplines. Wij beschouwen een intelligente levensstijl als het nemen van op onderzoek gebaseerde beslissingen om de samenleving in het algemeen en het welzijn van haar burgers te verbeteren.

Tallinn University is een partner in 14 regionale programmaprojecten van de Europese Unie en coördineert een ervan, getiteld Learning Layers. We nemen ook deel aan het EU-kaderprogramma Horizon 2020, zowel als partner als als coördinator. De universiteit heeft overeenkomsten met 43 partneruniversiteiten in 21 landen en meer dan 490 Erasmus+-partnerschapsovereenkomsten; we zijn lid van vier internationale netwerken van instellingen voor hoger onderwijs en onze onderzoekers en docenten dragen actief bij aan de activiteiten van hun professionele netwerken.

Als promotor van een intelligente levensstijl waardeert Tallinn University de vrije tijd van haar leden: de universiteit heeft een literaire onderscheiding voor haar werknemers, docenten en alumni, haar symfonieorkest is gekozen tot het Estonian Orchestra of the Year en we hebben meerdere internationaal erkende koren en kunstgroepen en verschillende Estse sportteams op kampioenschapsniveau.

183602_unnamed1.jpg

Statistieken

 • Top 5% beste universiteiten ter wereld!
 • 7000 studenten - Niet te groot, niet te klein, precies goed!
 • 38 Engelstalige opleidingen van wereldklasse.

  Campusfuncties

  Wij zijn gevestigd in het centrum van Tallinn, naast Kadriorg Park en de baai van Tallinn. Op een strook land naast Narva Road bevinden zich de meeste van onze onderwijs-, onderzoeks- en creatieve activiteiten. Slechts een paar studiegebieden bevinden zich buiten de hoofdcampus.

  De Latijnse namen van de gebouwen Tallinn University symboliseren hun waarden.

   Locaties

   • Tallinn

    Narva maantee,25, 10120, Tallinn

    Vragen