MSc in duurzame voedselsystemen met een major in voedingswetenschappen
Uppsala, Zweden
DUUR
2 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Sep 2025
COLLEGEGELD
Vraag collegegeld aan
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* Burgers van landen buiten de EU/EER en Zwitserland zijn verplicht inschrijvings- en collegegeld te betalen.
Invoering
Wil je meer leren over duurzame voedselsystemen en hun kansen en uitdagingen, en marketing- en managementperspectieven in de hele voedselketen? Dan is dit het programma voor jou. Dit uitgebreide programma biedt u een brede kennis van duurzame voedselsystemen; de grondstoffen via het primaire productiesysteem, verwerking, distributie en consumptie.
Het 2-jarige interdisciplinaire programma trekt studenten met een breed scala aan academische achtergronden van over de hele wereld aan en is de perfecte keuze als je je kennis binnen dit vakgebied wilt verbreden. De studentgerichte onderwijsaanpak richt zich op samenwerkend leren en effectief teamwerk. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit een breed aanbod aan cursussen op basis van je academische achtergrond en toekomstplannen.
Na je afstuderen geeft je masterdiploma in de voedingswetenschappen je de kennis en vaardigheden die nodig zijn om te werken bij overheden, bedrijven en organisaties in de voedingsmiddelenindustrie, foodretail, dienstverlenende organisaties en overheidsinstanties, zowel in een nationale als internationale setting. . Het programma biedt je ook een optimale basis om je studie voort te zetten in de richting van een Ph.D.
Galerij
Ideale studenten
Dit masterprogramma is ideaal als het je doel is om een expert te worden in duurzame voedselsystemen en ernaar te streven uitdagingen in de hele voedselketen aan te gaan.
toelatingen
leerplan
Een graad van Master of Science (120 studiepunten) met als hoofdvak voedingswetenschappen wordt toegekend aan studenten die voldoen aan de opleidingseisen (opleidingsonderdelen met een Pass-cijfer) van 120 studiepunten, waarvan minstens 90 studiepunten op het niveau van de tweede cyclus, volgens Naar het volgende:
- minimaal 30 studiepunten aan cursussen met gespecialiseerde studie op het hoofdgebied van de voedingswetenschappen (A1N; A1F),
- minimaal 30 studiepunten uit een zelfstandig project (afstudeerproject) in het hoofdgebied van de voedingswetenschappen (A2E).
Daarnaast dient de student te beschikken over een bachelor- of beroepskwalificatie van minimaal 180 studiepunten of een gelijkwaardige kwalificatie.
Inhoud
Studenten met een academische achtergrond in de sociale en/of natuurwetenschappen zijn welkom om cursussen te volgen die deel uitmaken van dit multidisciplinaire programma.
De cursussen worden gegeven met behulp van verschillende methoden. Studenten werken samen aan case studies, seminars, het schrijven van rapporten en mondelinge presentaties. Teamwerk en studentgericht lesgeven zijn kerncomponenten van het programma.
De algemene vaardigheden en eerdere ervaringen van de studenten dragen bij aan een dieper begrip van moderne voedselsystemen en wat nodig is voor de transitie naar duurzamere voedselsystemen in de toekomst.
De eerstejaarsvakken bieden een overzicht van duurzame voedselsystemen, kennis over de voorwaarden voor voortdurende en toekomstige ontwikkeling, en vaardigheden om met uitdagingen in verband met deze gebieden om te gaan.
De cursussen richten zich op:
- het ontwikkelen van inzicht in de perspectieven van circulaire systemen voor de productie, verwerking en consumptie van voedsel;
- het identificeren van opties en uitdagingen met betrekking tot de ontwikkeling van duurzame en innovatieve voedselproducten, -processen en -systemen;
- het evalueren van huidige en toekomstige voedselproducten en voedselsystemen vanuit een duurzaamheidsperspectief.
Dankzij de keuzevakken van het programma kunnen studenten zich op verschillende gebieden specialiseren. Het wordt afgesloten met een zelfstandig (diploma)project van 30 of 60 studiepunten.
Keuzevakken kunnen worden gevolgd bij de SLU of bij andere universiteiten. Tijdens het herfstsemester van het tweede jaar hebben studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma.
Het programma bereidt de studenten voor op vervolgstudies of op het werken met voedingsbedrijven, organisaties en autoriteiten.
Programma cursussen jaar 1
- Vooruitzichten en uitdagingen voor duurzame voedselsystemen (LV0103) 15 studiepunten, herfstsemester
- Managementperspectieven voor duurzame voedselsystemen (FÖ0440), 15 studiepunten, herfstsemester
- Projectmanagement voor innovatie in duurzame voedselsystemen (LV0102) 15 studiepunten, voorjaarssemester
- Consumentengedrag, voedselkeuze en duurzame voedselconsumptie (FÖ0468) 15 studiepunten, voorjaarstermijn
Keuzevakken
Keuzevakken omvatten:
- Voedselverspilling – huidige situatie en toekomstige kansen 7,5 studiepunten
- Duurzame agrovoedingswaardeketens en bio-economie 15 studiepunten
- Milieueconomie en -management 15 studiepunten
- Mondiale voedselsystemen en voedselzekerheid, 15 studiepunten
- Interdisciplinaire praktijk, 15 studiepunten
- Voedselethiek, 7,5 studiepunten
- Wetenschappelijke methoden, hulpmiddelen en scripties schrijven 15 studiepunten
- Het proces van onderzoek: kwalitatieve methoden, data-analyse en academisch schrijven, 15 studiepunten
- Onderzoeksmethoden voor mens- en milieustudies, 15 studiepunten
- Gediplomeerde Stage 2, 7,5 studiepunten
- Gediplomeerde Stage 2, 15 studiepunten
Programma resultaat
In overeenstemming met de bijlage bij de verordening voor de Swedish University of Agricultural Sciences moet de student voor een graad van Master (120 studiepunten):
Kennis en begrip
- blijk geven van kennis en inzicht op het hoofdgebied van de studie, inclusief zowel brede kennis van het vakgebied als een aanzienlijke mate van gespecialiseerde kennis op bepaalde gebieden van het vakgebied, evenals inzicht in huidig onderzoeks- en ontwikkelingswerk, en
- gespecialiseerde methodologische kennis op het belangrijkste vakgebied aantonen.
Competentie en vaardigheden
- het vermogen demonstreren om kennis kritisch en systematisch te integreren en complexe fenomenen, kwesties en situaties te analyseren, beoordelen en ermee om te gaan, zelfs met beperkte informatie
- aantonen dat u in staat bent om kwesties kritisch, autonoom en creatief te identificeren en te formuleren en om geavanceerde taken te plannen en, met behulp van geschikte methoden, binnen vooraf bepaalde tijdsbestekken uit te voeren en zo bij te dragen aan de vorming van kennis en het vermogen om dit werk te evalueren
- blijk geven van het vermogen in spreken en schrijven, zowel nationaal als internationaal, om zijn of haar conclusies en de kennis en argumenten waarop ze zijn gebaseerd duidelijk te rapporteren en te bespreken in dialoog met verschillende doelgroepen, en
- blijk geven van de vaardigheden die vereist zijn voor deelname aan onderzoeks- en ontwikkelingswerk of zelfstandig werk in een andere gekwalificeerde hoedanigheid.
Oordeel en aanpak
- het vermogen aantonen om beoordelingen te maken in het hoofdvak van de studie op basis van relevante disciplinaire, sociale en ethische kwesties en ook om bewustzijn te tonen van ethische aspecten van onderzoeks- en ontwikkelingswerk
- inzicht tonen in de mogelijkheden en beperkingen van onderzoek, de rol ervan in de samenleving en de verantwoordelijkheid van het individu voor het gebruik ervan, en
- blijk geven van het vermogen om de persoonlijke behoefte aan verdere kennis te identificeren en verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar voortdurende leren.
Carrièremogelijkheden
Er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar voor afgestudeerden van dit programma. Deze omvatten rollen in de primaire productie, de voedingsindustrie, de levensmiddelendetailhandel, dienstverleners, overheidsinstanties en het werken met beleid in zowel een nationale als een internationale setting.
Programma collegegeld
Beurzen en financiering
SLU en het Zweedse Instituut bieden een beperkt aantal beurzen aan excellente internationale studenten.
Beurzen aangeboden door SLU
SLU biedt jaarlijks een klein aantal beurzen aan. Van de honderden aanvragers worden er slechts enkele geselecteerd als ontvangers. Dit betekent dat er veel concurrentie is en dat de sollicitant zowel zeer goede cijfers als een goed geschreven motivatiebrief nodig heeft.
Beurzen aangeboden door het Zweedse Instituut
Beurzen toegekend door het Zweedse Instituut zijn beschikbaar voor betalende studenten die zijn toegelaten tot masterprogramma's en dekken zowel het collegegeld als de kosten van levensonderhoud. Er zijn verschillende beurzen beschikbaar, afhankelijk van je achtergrond.
Beurzen aangeboden binnen bepaalde Erasmus-programma's
Studenten met een aantal Erasmus Mundus-specialisaties binnen de masterprogramma's van de SLU kunnen in aanmerking komen voor een beurs. Momenteel hebben de volgende opleidingen Erasmus-specialisaties:
- Europese master in dierfokkerij en genetica (EMABG)
- Erasmus Mundus Masterprogramma in plantenveredeling (emPLANT+)