Keystone logo
Swedish University of Agricultural Sciences Masters in bodem, water en milieu
Swedish University of Agricultural Sciences

Masters in bodem, water en milieu

Uppsala, Zweden

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2025

SEK 162.000 / per year *

Op de campus

* Burgers van landen buiten de EU/EER en Zwitserland zijn verplicht inschrijvings- en collegegeld te betalen.

Invoering

Land- en watergebruik zijn al duizenden jaren belangrijke en fundamentele factoren voor het voortbestaan van de mens. Tegenwoordig zijn ze vanwege klimaat- en demografische trends belangrijker dan ooit – zowel lokaal als mondiaal. Deze masteropleiding bereidt je voor op de uitdaging om land- en waterbeheer te ontwikkelen en tegelijkertijd de negatieve gevolgen voor het milieu en de gezondheid te minimaliseren.

Het programma is natuurwetenschappelijk georiënteerd en geeft je de mogelijkheid om een breed inzicht te krijgen in het duurzame gebruik van land- en waterbronnen en hoe deze met elkaar verbonden zijn. Tijdens het tweejarige programma leer je ook over efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen en voedingsstoffen, evenals over milieubeoordeling als een manier om door de mens veroorzaakte effecten in ons milieu te begrijpen en te verminderen.

SLU is de enige universiteit in Zweden die een graad in bodemkunde aanbiedt en je studie zal leiden tot een masterdiploma in milieuwetenschappen of bodemwetenschappen. Na je afstuderen kun je als deskundige, analist of adviseur aan de slag met bodem- en watervraagstukken bij verschillende organisaties, zoals adviesbureaus of overheden. Je kunt ook je studie voortzetten in de richting van een doctoraat.

toelatingen

Beurzen en financiering

Programma resultaat

Programma collegegeld

Over de school

Chat with students

Vragen