Keystone logo
Swedish University of Agricultural Sciences Master in Euroforester
Swedish University of Agricultural Sciences

Master in Euroforester

Alnarp, Zweden

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2025

Request tuition fees

Op de campus

Invoering

Dit programma is een topkeuze voor mensen die ruimdenkend zijn en diepgaand inzicht willen krijgen in bosbeheer, ecologie, planning en beleid dat verder gaat dan bepaalde nationale tradities.

Bosbouw verandert snel. Euroforester is een wereldwijde onderwijsomgeving waar studenten van over de hele wereld elkaar ontmoeten, kennis delen en verschillen in bosbouw en cultuur bespreken. Studenten worden voorbereid om te werken in een internationale omgeving met brede perspectieven op kwesties in de bosbouw en daarbuiten.

Euroforester is een MSc-programma op de SLU-campus in Alnarp dat zich richt op bossen en bosbouw in het Oostzeegebied en Centraal-Europa. Het onderwijs is gericht op een internationaal studentenpubliek en wordt verzorgd door een divers docententeam. Het programma integreert veel onderwerpen waardoor studenten een diepgaande kennis en overdraagbare vaardigheden krijgen, die hen voorbereiden op een carrière in de internationale bosbouwsector.

Hoewel het programma zich richt op de Baltische staten en Centraal-Europa, behandelt het onderwerpen van wereldwijd belang, waardoor het relevant is voor studenten overal ter wereld. Omdat bosbeheer de afgelopen jaren fundamenteel is veranderd, gaat het onderwijs uit van een holistische visie, die veel breder is dan alleen productie en winst.

Het Euroforester-programma is ontwikkeld in samenwerking tussen 14 bosbouwfaculteiten in Europa. De Euroforester-cursussen worden begeleid door een internationaal onderzoeks- en docententeam en omvatten talrijke studiereizen in Zweden en het buitenland.

Zoals uit onze enquêtes onder afgestudeerden blijkt, zijn afgestudeerden van Euroforester competitief op de arbeidsmarkt. Na je afstuderen beschik je over kennis en vaardigheden voor uiteenlopende functies, zoals specialist of adviseur bij een overheidsinstantie, gemeente of bosbouwbedrijf, of om door te gaan met een academische carrière als promovendus.

toelatingen

Programma collegegeld

Over de school

Chat with students

Vragen