Keystone logo
Sumy State University

Sumy State University

Sumy State University

Invoering

Sumy State University bevindt zich in de stad Sumy in het noordoosten van Oekraïne. SumDU is een vooraanstaande universiteit van klassiek type. De universiteit bedient momenteel ongeveer 13.500 studenten die een bachelor- en masteropleiding volgen in 55 majors en 23 kennisgebieden. Ongeveer 1650 internationale studenten vertegenwoordigen ongeveer 50 landen over de hele wereld.

Sumy State University is de eerste Oekraïense instelling voor hoger onderwijs die de hoogste punten (5 sterren) krijgt in categorieën als Teaching, Engagement, Access en E-learning. Sumy State University komt binnen bij de TOP-250 universiteiten van Centraal- en Oost-Europa.

De universiteit ontwikkelt actief academische mobiliteitsprogramma's, waaronder langetermijn- en kortetermijnstudies, stages en plaatsingsprogramma's voor niet-gegradueerde en postdoctorale studenten, professionele ontwikkeling, onderwijs en onderzoeksmobiliteit voor personeel met substantiële beurzen en subsidies met behulp van kredietoverdrachtstechnologieën, erkenning van academische resultaten.

Locaties

  • Sumy

    Ryms'koho-Korsakova Street,2, 40000, Sumy

    Vragen