Keystone logo
Sukhothai Thammathirat Open University

Sukhothai Thammathirat Open University

Sukhothai Thammathirat Open University

Invoering

Sukhothai Thammathirat Open University streeft ernaar een open universiteit van wereldklasse te zijn die gebruikmaakt van een systeem voor afstandsonderwijs om iedereen een leven lang te leren.

Sukhothai Thammathirat Open University (STOU) werd op 5 september 1978 officieel opgericht door Royal Charter als de elfde staatsuniversiteit van Thailand. Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej (Koning Rama IX) verleende de universiteit op genadige wijze haar naam ter ere van Koning Prajadhipok (Koning Rama VII), die ooit de titel "Prins Sukhothai Thammaracha" had voordat hij de troon besteeg.

Op 24 oktober 1978 vaardigde Zijne Majesteit koninklijke mandaten uit om de eerste Universiteitsraad te benoemen en professor Dr. Wichit Srisa-an aan te stellen als de eerste president, met ingang van januari 1978. Na ongeveer twee jaar van voorbereiding ontving Sukhothai Thammathirat Open University haar eerste academische klas op 1 december 1980. Sukhothai Thammathirat Open University begon met drie opleidingen: onderwijskunde, Sukhothai Thammathirat Open University kunsten en managementwetenschappen.

Locaties

  • Bang Phut Sub-district

    หมู่ที่ 9,9/9, 11120, Bang Phut Sub-district

    Vragen