Keystone logo
University of Strathclyde Business School

University of Strathclyde Business School

University of Strathclyde Business School

Invoering

De University of Strathclyde Business School , opgericht in 1948, is een baanbrekende, internationaal gerenommeerde academische organisatie die de zakelijke geest van morgen vormt en ontwikkelt. Strathclyde Business School is een van de vier faculteiten die de Universiteit van Strathclyde in Glasgow vormen. De universiteit werd in 1796 opgericht als 'de plaats van nuttig leren' en dit staat vandaag de dag nog steeds voorop in onze visie.

Ons onderwijs

De vakafdelingen en gespecialiseerde eenheden van Strathclyde Business School werken samen om een gevarieerd programma van specialistische en interdisciplinaire cursussen aan te bieden. We hebben internationale centra opgericht in Griekenland, de VAE, Oman, Bahrein, Singapore en Maleisië, waar we graden aanbieden zoals de Strathclyde MBA.

Een gezamenlijke aanpak

We hebben stevige wortels in de zakengemeenschap in en rond onze thuisstad Glasgow, die zich niet alleen nationaal maar ook internationaal uitstrekt. We zijn trots op onze gezamenlijke aanpak om samen te werken met de industrie en wederzijds voordelige relaties op te bouwen die waarde toevoegen aan zowel organisaties als individuen.

Internationale accreditatie en erkenning

Strathclyde Business School beschikt sinds 2004 over een drievoudige accreditatie van de drie centrale accreditatie-instanties voor businessscholen – AMBA, EQUIS en AACSB. We waren de eerste businessschool in Schotland die een drievoudige accreditatie behaalde.

We waren ook de eerste business school in Schotland die de Small Business Charter Award ontving, een erkenning voor onze toonaangevende steun voor het opschalen van Schotse bedrijven door middel van innovatie, internationalisering en leiderschap.

Onze afdelingen en programma's beschikken ook over internationaal erkende brancheaccreditaties zoals CIMA, ICAS en CIPD.

Onderzoeksuitmuntendheid

Strathclyde Business School is erkend in het Research Excellence Framework (REF) 2021 voor zijn toonaangevende onderzoek - met een GPA van 3,26 positioneert dit SBS als de op twee na hoogste algehele kwaliteit van alle Schotse instellingen, gerangschikt door Times Higher Education (THE ). De voorbeeldige onderzoeksomgeving van SBS kreeg een bijzonder sterke erkenning met een score van 75% 'bevorderlijk voor het produceren van onderzoek van wereldleidende kwaliteit en het mogelijk maken van een uitstekende impact'. Omdat de resterende 25% wordt beoordeeld als 'internationaal uitstekende kwaliteit', plaatst dit SBS aanzienlijk boven het sectorgemiddelde en is het het op één na hoogste milieukwaliteitsprofiel in Schotland. In termen van schaal en kwaliteit staat de SBS-inzending door de THE op de 16e plaats in Groot-Brittannië op het gebied van Research Power en is daarmee de op een na hoogste in Schotland.

toelatingen

Bij Strathclyde verwelkomen we studenten van over de hele wereld. Ontdek de toelatingseisen van uw land.

Engelse taalvereisten

Wij accepteren een aantal Engelse taaltoetsen als bewijs van vaardigheid in het Engels. IELTS is het meest beschikbaar. Informatie hierover is te vinden op de website van British Council.

Onze huidige standaardeisen zijn:

  • IELTS (Academisch): 6,5 algemeen (geen individuele band minder dan 5,5)
  • Faculteit Bètawetenschappen: IELTS (Academisch): 6,0 algemeen (geen individuele band minder dan 5,5)
  • Afdeling Ontwerp, Productie en Engineering Management: IELTS (Academisch): 6,0 algemeen (geen individuele band minder dan 5,5)

Sommige opleidingen hebben andere Engelse taalvereisten dan hierboven, dus kijk op elke individuele cursuspagina voor meer informatie.

Internationaal Studiecentrum

We bieden ook een reeks cursussen aan voor internationale studenten (niet-EU/VK) die niet aan directe toelatingseisen voldoen.

Beurzen en financiering

Strathclyde Alumnibeurs

Strathclyde-afgestudeerden kunnen profiteren van een korting van 15% op het collegegeld op postdoctorale cursussen.

EU-betrokkenheidsbeurzen

Onze EU Engagement Scholarships ondersteunen voltijdse postdoctorale EU-studenten die aan een onderwezen cursus beginnen.

Statistieken van alumni

Accreditaties

Geaccrediteerd door EFMD EquisGeaccrediteerd door AMBAGeaccrediteerd door AACSB

Programma Toelatingseisen

Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op de business school door het GMAT-examen af te leggen - het meest gebruikte examen voor toelating dat uw kritisch denk- en redeneervermogen meet.

Download de GMAT-miniquiz om een voorproefje te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

Locaties

  • Glasgow

    University of Strathclyde Business School 199 Cathedral Street, G4 0QU, Glasgow

Vragen