Keystone logo
Stockholm University Master of Science in de mariene biologie
Stockholm University

Master of Science in de mariene biologie

Stockholm, Zweden

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

01 Sep 2025

SEK 70.000 / per semester *

Op de campus

* EU / EER-burgers hoeven geen kosten te betalen

Invoering

Tijdens onze Master of Science in Marine Biology leer je over de rijke mariene ecosystemen in de Oostzee en de oceanen daarbuiten. Het programma is bedoeld om een diepgaande theoretische achtergrond in mariene ecologie te bieden, samen met toegepaste praktische training, om je een reeks vaardigheden en een concurrentievoordeel te geven.

Redenen om te kiezen

  • Onderwijs door internationaal gerenommeerde onderzoekers
  • Veldstations Askö en Tjärnö bieden uitstekende onderzoeksfaciliteiten voor praktische cursussen en afstudeerprojecten
  • Vrijheid om uw eigen programma samen te stellen uit het brede scala aan beschikbare cursussen

Programmastructuur

De Master of Science in Marine Biology heeft drie alternatieve benaderingen: mariene ecologie, ecotoxicologie en tropische mariene omgevingen. Brede opleiding binnen een reeks onderwerpen, waaronder ecosysteemdynamiek en ecologie van mariene instandhouding, variërend van systemen van de Oostzee tot de tropen. Er is binnen het programma ruimte om te kiezen uit een selectie van aanvullende keuzevakken of keuzevakken, zodat u een programma kunt maken dat is aangepast aan het door u gekozen carrièrepad.

Eerste jaar

Keuzevakken

Tweede jaar

Keuzevak (ken) en afstudeerproject (30 of 45 studiepunten)

of

Graadproject 60 studiepunten

Carriere vooruitzichten

De Master of Science in Marine Biology opent carrièremogelijkheden zowel in academisch onderzoek als een toekomstige carrière in het werken met aquatische milieukwesties bij bijvoorbeeld een milieuagentschap, provinciale en lokale districtsbestuurders of adviesbureaus.

Waarom Stockholm University ?

Studeren aan Stockholm University van Stockholm University maakt een verschil

Stockholm University is een van de 100 hoogst gerangschikte universiteiten ter wereld en de grootste instelling voor hoger onderwijs in Zweden met onderwijs van topkwaliteit en uitstekend onderzoek op een groot aantal gebieden.

Onze campus ligt in het Royal National City Park, op slechts enkele minuten van het centrum van de stad Stockholm. Stockholm is onlangs beoordeeld als de veiligste hoofdstad van Europa en staat bekend om zijn vele groene en schone gebieden. Stockholm is toonaangevend op gebieden als maatschappelijk welzijn, gelijkheid, IT, duurzaamheid en innovatie. Bekend als een open samenleving, staat Zweden ook op de tweede plaats in de wereld in de Social Progress Index.

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor het programma hebben we het equivalent van een bachelordiploma met een major in biologie nodig, inclusief de ecologie en soortidentificatie. Bovendien moet u Engelse taalvaardigheid vertonen die gelijkwaardig is aan het Zweedse middelbare schoolniveau.

Aanvragen en collegegeld zijn verplicht tenzij u een EU / EER-burger bent of een permanente verblijfsstatus in Zweden hebt (of een tijdelijke verblijfsvergunning voor andere redenen dan studies).

leerplan

Carrièremogelijkheden

toelatingen

Over de school

Vragen