Keystone logo
Stockholm University Master in poollandschappen en quartair klimaat
Stockholm University

Master in poollandschappen en quartair klimaat

Stockholm, Zweden

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

01 Sep 2025

SEK 70.000 / per semester *

Op de campus

* EU/EER/Zwitserse burgers hoeven geen leges te betalen

Invoering

Op veel plaatsen in de wereld ervaren we snelle veranderingen in het milieu. In het masterprogramma krijg je de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het begrijpen en analyseren van pool- en alpine landschappen.

Je krijgt inzicht in hoe ze zijn veranderd op verschillende tijdschalen, gekoppeld aan klimaatvariaties tijdens het Kwartair. De klimaatverandering gaat bijzonder snel in de glaciale en periglaciale landschappen van pool- en alpiene gebieden. Het programma biedt u kennis over het functioneren van het wereldwijde klimaatsysteem en over methoden die worden gebruikt om klimaatverandering en milieuverandering te reconstrueren. Daarnaast worden menselijke en natuurlijke oorzaken van klimaatverandering gepresenteerd en besproken.

Het programma geeft je vaardigheden en tools die je aantrekkelijk maken op de arbeidsmarkt, en het bereidt je ook voor op een carrière in onderzoek. Tegenwoordig werken oud-studenten bij adviesbureaus en bij diverse overheden en regionale overheden. Velen zijn doorgestroomd naar een doctoraatsopleiding, zowel in Zweden als in het buitenland.

leerplan

toelatingen

Over de school

Vragen