Keystone logo
Stockholm University

Stockholm University

Stockholm University

Invoering

De bètafaculteit van Stockholm University is de grootste bètafaculteit in Zweden en behoort tot de honderd beste bètafaculteiten ter wereld op de Shanghai-ranglijst. De faculteit biedt toponderwijs in een aantal opleidingen en cursussen, op masterniveau worden meer dan 30 opleidingen in het Engels gegeven.

Waarom studeren aan de grootste wetenschappelijke faculteit van Zweden?

Wetenschappelijk onderzoek omvat alles, van de studie van de kleinste componenten van materie tot de ontdekking en analyse van interstellaire verschijnselen. Maar er is meer dan onderzoek.

Het combineren van studies in de wetenschap met studies in talen, economie of zelfs communicatie, kan je competenties en profiel aantrekkelijker maken voor de arbeidsmarkt. Stockholm University biedt studenten deze mogelijkheid met zijn brede aanbod aan cursussen in de sociale wetenschappen en geesteswetenschappen. Wetenschappers en wiskundigen zijn te vinden in de meest uiteenlopende functies van financiële analisten, onderzoekers, auteurs, consultants, verkopers of projectmanagers op veel verschillende gebieden. Het brede aanbod aan cursussen, zowel in de wetenschap als op andere gebieden, en de mogelijkheid om de richting te kiezen die het beste bij je past - met de extra mogelijkheid om later van richting te veranderen of je studie aan te vullen met een nieuw onderwerp - vergroten je kansen op succes op de arbeidsmarkt.

Wereldwijd werken wetenschappers en wiskundigen met de toekomst. Het kan zijn om betrouwbaardere weersvoorspellingen te maken, nieuwe en betere medicijnen te ontwikkelen, de bescherming van het milieu te verbeteren of gezondere voedingsproducten te maken. In een internationaal onderzoek naar de inzetbaarheid van universitair afgestudeerden, Stockholm University het hoogst in Zweden, de tweede plaats in Scandinavië en 62 wereldwijd.

De faculteit biedt zowel programma's als cursussen op undergraduate en graduate niveau in het Engels. Het algemene niveau van de Engelse taalvaardigheid in Zweden is zeer hoog volgens de Engelse taalvaardigheidsindex. Zweden staat sinds de start van de index zes jaar geleden in de top 5 en is drie keer als nummer één gerangschikt. Naast het algemene Engelse taalvaardigheidsniveau heeft Stockholm University internationaal onderwijzend en onderzoekspersoneel en een lange ervaring met het geven van cursussen in het Engels.

Onze cursussen sluiten nauw aan bij het huidige onderzoek aan de bètafaculteit en een meerderheid van onze docenten zijn actieve onderzoekers. Bekijk meer informatie over onze internationale masterprogramma's.

Het leven als student in Stockholm

Stockholm is de hoofdstad van Zweden en een van de meest vooraanstaande academische centra in Noord-Europa. De stad bestaat uit verschillende eilanden en is omgeven door water. Het water is zo schoon dat je midden in de stad kunt zwemmen. In de zomer gaat de zon nooit helemaal onder en komen mensen samen in open bars, restaurants en parken om te genieten van het licht en het gematigde klimaat. In de winter is het vaak mogelijk om midden in de stad te schaatsen.

Stockholm biedt hoger onderwijs van de hoogste internationale standaard aan gerenommeerde universiteiten en hogescholen, waaronder vooraanstaande instellingen zoals Karolinska Institutet, KTH Royal Institute of Technology, Stockholm School of Economics en Stockholm University .

Aan deze universiteiten en hogescholen zijn in de loop der jaren maar liefst twaalf Nobelprijswinnaars actief geweest op het gebied van fysiologie en geneeskunde, natuurkunde, economie en scheikunde.

Locaties

  • Stockholm

    Universitetsvägen,10 A, 106 91, Stockholm

    Vragen