Keystone logo
State University Of Goias - Universidade Estadual De Goias

State University Of Goias - Universidade Estadual De Goias

State University Of Goias - Universidade Estadual De Goias

Invoering

De staatsuniversiteit van Goiás, opgericht in 1999 bij wet 13.456, bracht een nieuwe en veelbelovende realiteit in het hoger onderwijs in de staat. UEG, georganiseerd als een multicampus-universiteit, gevestigd in Anápolis, is het resultaat van het proces van transformatie en incorporatie van belangrijke instellingen voor hoger onderwijs, zoals de Staatsuniversiteit van Anápolis (Uniana), de Hogere School voor Lichamelijke Opvoeding van de staat Goiás (Esefego ) en andere geïsoleerde instellingen voor hoger onderwijs, onderhouden door de overheid.

Volgens historische gegevens is UEG geboren ten voordele van een groot aantal gemeenten in Goiás, met de nadruk op regionale bijzonderheden. De groei ervan zorgde voor een innovatieve ervaring door een project van internalisering van onderwijs, onderzoek en voorlichtingsactiviteiten, wat leidde tot verschillende gemeenten in Goiás een universiteitscampus met de implementatie van niet-gegradueerde en afgestudeerde cursussen in de meest uiteenlopende kennisgebieden. Bovendien heeft UEG speciale programma's geïmplementeerd, zoals het Full Parceled Degree Program, dat opleidingen op bachelorniveau bood aan duizenden leraren uit de staat, gemeentelijke en particuliere netwerken.

UEG heeft vorm gekregen met de missie om wetenschappelijke kennis en kennis te produceren en te socialiseren, naast het ontwikkelen van de cultuur en integrale training van professionals en individuen die in staat zijn om kritisch te worden opgenomen in de samenleving en het bevorderen van de transformatie van de sociaaleconomische realiteit van de staat Goiás. en uit het land. Als multicampusinstelling heeft de UEG een universiteitscampus in alle microregio's van de staat die bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van Goiás.

Locaties

  • Goiás

    Goiás, Brazilië

    Vragen