Keystone logo
St Cloud State University MA in het onderwijzen van Engels als tweede taal (TESL)
St Cloud State University

MA in het onderwijzen van Engels als tweede taal (TESL)

St. Cloud, Verenigde Staten

18 Months

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Request earliest startdate

USD 4.650 / per semester *

Afstand leren, Op de campus

* $ 4,650 Minnesota-inwoner en wederkerigheid per semester; Niet-ingezetene per semester: $ 7,065

Invoering

Het lesgeven in Engels als tweede taal (TESL) programma zal je voorbereiden op het onderwijzen van studenten in de Verenigde Staten en over de hele wereld. Een campusbrede focus op culturele diversiteit laat je kennismaken met een gemeenschap van studenten in een lokale context. Je leert de fijne kneepjes van taalkunde en lesgeven van specialisten die over de hele wereld hebben geleefd, gewerkt en lesgegeven. Je krijgt de kans om je vaardigheden in een afgestudeerd assistentschap in het Engels voor academische doeleinden van St. Cloud State of het Intensief Engels Centrum, een programma dat elk jaar meer dan 100 Engelstalige studenten uit meer dan 15 landen, te laten werken, te laten werken. Deze twee centra bieden elk jaar 50 assistentschappen.

Programma Hoogtepunten

 • Cursussen beschikbaar zowel op de campus als online .
 • Het licentieprogramma is beschikbaar op de campus of online met een eerdere Minnesota-licentie, de K-12 ESL-licentieprogramma kan online worden voltooid.
 • 22 procent van de studenten heeft een uiteenlopende Amerikaanse achtergrond en 28 procent is internationale student.
 • Afgestudeerden ontvangen professionele referenties.
 • Het programma op de campus kan worden gebruikt in combinatie met een K-12 ESL-licentie voor de staat Minnesota.
 • Benadrukt aanbod in het onderwijzen van Engels als vreemde taal en K-12 Engels als tweede taallicentie
 • 50 afgestudeerde assistentschappen beschikbaar voor gekwalificeerde kandidaten.
 • 1 1 opties aangeboden in samenwerking met partnerinstellingen in Korea.
 • Een afgestudeerd certificaat Engels sprekers in andere talen is ook beschikbaar.

Programma Onderscheidingen

 • Afgestudeerden zijn doorgegaan met lesgeven in de Verenigde Staten en 19 andere landen .
 • De negen faculteiten van het programma hebben de hoogste graden in hun vakgebied en hebben een gecombineerde 100 jaar onderwijservaring.
 • Collegegeld kost minder dan $ 15.000 voor on-campus Minnesota en studenten met wederkerigheid of minder dan $ 17.000 voor online studenten.
 • Gelegenheid om deel te nemen aan een afgestudeerd assistentschap op het Engels op de campus voor academische doeleinden programma of intensief Engels centrum.

Universitaire feiten en statistieken

 • 90 programma's voor afgestudeerden die leiden tot diploma's, master- en doctoraatsdiploma's.
 • Meer dan 200 prijzen voor afgestudeerde assistentschappen per jaar.
 • Afgestudeerde assistenten ontvangen maximaal $ 9,250 per jaar en collegegeldvergoeding voor maximaal negen studiepunten per semester.

Vereisten en details

voorwaarden

Het programma Engels onderwijzen als tweede taal (TESL) heeft twee belangrijke voorwaarden:

 • Een inleidende cursus taalkunde
 • Een jaar hogeschool vreemde taalstudie of het equivalent daarvan

Als u aan beide voorwaarden hebt voldaan en al uw aanvraagbestanden compleet zijn, kunt u zonder voorwaarden tot het programma worden toegelaten. Als u niet aan een of beide voorwaarden hebt voldaan, kunt u tot het programma worden toegelaten op voorwaarde dat zo snel mogelijk aan de voorwaarden is voldaan. Nadat aan de voorwaarden is voldaan, zal Graduate Studies je toelating regulariseren door de voorwaarden te verwijderen.

Als u geen introductiecursus taalkunde heeft afgerond, kunt u English 361: An Introduction to Linguistics online volgen bij St. Cloud State. Je kunt dit vak ook aan een andere universiteit volgen en de studiepunten overdragen. Zonder voltooiing van deze cursus mag u zich niet inschrijven voor Engels 564, 566, 663, 664 of 666, de belangrijkste taalcursussen in het programma, maar kunt u wel andere cursussen in het programma volgen naast Engels 361.

Voor de eis in vreemde talen, kunt u aan deze eis voldoen door een jaar, twee semesters of driekwart van een vreemde taal te hebben gevolgd. Houd er rekening mee dat Amerikaanse gebarentaal als een vreemde taal zou gelden. Aan deze eis kan ook als volgt worden voldaan:

 • Twee jaar vreemde taal op de middelbare school kan tellen als één jaar hogeschool vreemde taal, omdat het als gelijkwaardige ervaring wordt beschouwd.
 • Tweetalige, meertalige of internationale studenten kunnen aan deze eis voldoen door een andere moedertaal dan het Engels te vermelden.
 • Degenen die in het buitenland hebben gestudeerd en / of gewerkt, kunnen aan deze eis voldoen door een brief te schrijven waarin hun ervaring met het leren van talen wordt beschreven, als het bewijs dat hun ervaring dan gelijk zou zijn aan één jaar hogeschool vreemde taal.
 • Studenten kunnen ook het equivalent van twee collegecursussen van 60 uur van vier studiepunten voltooien via bijles of cursussen vreemde talen in volwassenenonderwijs, inclusief online cursussen, zolang ze in totaal 120 contacturen kunnen documenteren.

Programma Lengte

Toekomstige studenten zullen ervoor kiezen om de opleiding Engels als tweede taal (TESL) te volgen als Master of Art of als Master of Art met K-12 ESL-licentie .

Uw keuze heeft invloed op de lengte van uw programma en of u het volledige programma online kunt voltooien.

Studenten met een eerdere staatsvergunning voor Minnesota in een ander gebied moeten het cursuswerk voor beide programma's in dezelfde periode kunnen voltooien, maar studenten die een eerste licentie aanvragen, hebben aanvullende vereisten.

Studenten zonder een onderwijslicentie uit Minnesota in een ander gebied die licentieverlening willen, moeten 26 studiepunten van onderwijscursussen volgen: de meeste daarvan zijn cursussen op de campus zonder online equivalenten. Met andere woorden: dergelijke studenten konden de ESL-licentie voor het basis- en voortgezet onderwijs niet volledig online voltooien.

Cursussen overdragen

Tenzij er speciale regelingen bestaan, staat Graduate Studies slechts 10 studiepunten toe om over te dragen .

Deze cursussen moeten:

 • Ben afgestudeerde credits.
 • Kom uit een afgestudeerd programma dat is geaccrediteerd door de nationale overheid van het land waar de universiteit is gevestigd.
 • Mag niet hebben geteld voor een eerdere graad.
 • Past in het Engelse onderricht als tweede taal masterprogramma met namen en cursusbeschrijvingen die overeenkomen met de cursussen waarvoor ze worden overgedragen.

Er bestaan nog twee andere regelingen:

 • Studenten die afgestudeerd zijn aan de andere instellingen van de staat Minnesota, kunnen maximaal 15 studiepunten of vijf cursussen met drie studiepunten overdragen. De Minnesota State-universiteiten in Mankato, Moorhead en Winona hebben afgestudeerd cursuswerk in TESL, dus studenten die deze cursussen volgen aan deze instellingen moeten in staat zijn om 15 studiepunten van TESL-gerelateerd cursuswerk van hun oorspronkelijke universiteiten toe te passen aan het TESL-masterprogramma in St. Cloud Staat.
 • Studenten die zijn toegelaten tot afgestudeerde studenten aan de internationale partneruniversiteiten van St. Cloud State met dual degree-programmaovereenkomsten, kunnen maximaal 15 studiepunten of vijf cursussen met drie studiepunten overdragen aan de TESL-master. St. Cloud State heeft een dual degree-overeenkomst met:
  • Woosong University in Daejeon, Zuid-Korea
  • Kyunghee University in Jeonju, Korea
 • Volgens deze overeenkomsten kunnen studenten van partneruniversiteiten de St. Cloud State-master voltooien door 15 extra credits of vijf cursussen en een scriptie van zes credits toe te voegen aan 15 credits of vijf cursussen van TESOL MALL-cursuswerk.

Alle overdrachtscursussen moeten binnen zeven jaar na het behalen van het TESL-diploma van de student zijn voltooid.

toelatingen

Beurzen en financiering

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen