Keystone logo
SRH Berlin University of Applied Sciences

SRH Berlin University of Applied Sciences

SRH Berlin University of Applied Sciences

Invoering

Zes scholen in drie steden: Berlijn, Dresden en Hamburg. Docenten en studenten uit meer dan 100 landen in bijna 65 geaccrediteerde Duitse en Engelstalige opleidingen. Diverse mogelijkheden in management en ondernemerschap, media en creatieve industrie, technologie en IT, muziek, design, film en tekst.

Jij bent het middelpunt van je studie

Studeer volgens het CORE-principe! Hands-on leren in kleine teams, stapsgewijze verwerving van vaardigheden in blokken van 5 weken en individuele ondersteuning door docenten.

Er wordt bij SRH niet meer lesgecentreerd onderwijs gegeven. In plaats daarvan worden onze instructeurs persoonlijke leercoaches voor jou. Je ontwikkelt niet alleen samen specialistische kennis, maar werkt ook aan het verbeteren van je soft- en hard skills. Hiervoor vertrouwen we op directe communicatie. Individueel advies, digitale uitwisseling en continue feedback zijn belangrijk voor ons.

Hier leer je stap voor stap

Wij geloven dat duurzaam leren alleen mogelijk is als er voldoende ruimte is voor experiment, spel en kritisch denken. Daarom hebben we de klassieke studierichting volledig geherstructureerd.

 • Je werkt in kleine teams aan praktische taken in blokken van 5 weken
  In plaats van het overzicht tussen heel veel vakken kwijt te raken, vestig je je aandacht volledig op maximaal twee vakken die parallel worden gegeven gedurende een blok van 5 weken.
 • Vervolgens legt u een tentamen af over de leerstof van de afgelopen weken
  Door het tijdsbestek van ons studiemodel heb je geen last meer van drukke tentamenweken. Met een grote pool van mogelijke examenvormen (van het typische examen tot een leerdagboek) kunt u uw vaardigheden aantonen op de manier die het best aansluit bij de competenties die relevant zijn voor het betreffende vak.
 • Gedurende je hele studie ontvang je continue prestatiefeedback
  We begeleiden je tijdens je studie op professioneel, persoonlijk en organisatorisch vlak. Vanaf de eerste dag heb je gekwalificeerde mentoren aan je zijde. Daarnaast krijg je individuele coaching en competent advies van onze Career Service.
 • Je krijgt allround ondersteuning van je docenten
  Bij SRH beoefenen we niet alleen puur frontaal onderwijs. In plaats daarvan worden onze docenten individuele coaches voor jou. U doet niet alleen expertise en methoden op, maar verbetert ook regelmatig uw persoonlijke en sociale competenties.
 • Tussen de blokken door heb je tijd om je kennis te verdiepen, tentamens opnieuw af te leggen of praktijkervaring op te doen

Onze principes

Kennis op aanvraag? Nee, dank u wel!

Leren op ooghoogte

Puur frontaal onderwijs bestaat niet in onze klaslokalen. In plaats daarvan worden onze instructeurs individuele leercoaches voor jou. Samen doe je niet alleen specialistische kennis op, maar verbeter je ook je soft- en hard skills. Om dit te bereiken vertrouwen we op directe communicatie.

Geen angst om fouten te maken

Uitproberen mag hier! Zelfs welkom, omdat we vertrouwen op ervaringsgericht leren. Het gaat niet altijd om goed of fout, het gaat vooral om dingen uitproberen en elkaar leren kennen. Bij SRH studeer je niet voor de hoogleraar of het examenbureau, maar vooral voor je eigen projecten en je hele (professionele) leven.

Leren voor de echte wereld

Je hoeft niet talloze stages te lopen nadat je bent afgestudeerd. Praktisch teamwork aan echte projecten met partners uit de echte wereld bereidt je optimaal voor op de professionele wereld. Tegelijkertijd ontwikkel je sociale vaardigheden, zoals het vermogen om kritiek te accepteren, buiten de gebaande paden te denken en creatief problemen op te lossen. Dit zijn precies de vaardigheden die werkgevers tegenwoordig van hun werknemers verwachten.

Bovendien heb je niet alleen een certificaat in de hand, maar ook projectreferenties van echte partners, die je naast je sollicitaties kunt verstrekken. EN: je weet waar je persoonlijke sterke punten liggen.

Tests op maat

Wij werken volgens de SRH Constructive Alignment.

We vragen ons af:

 1. Welke competenties hebben onze alumni nodig tijdens het werk?
 2. Door welke vorm van onderzoek kunnen ze deze vaardigheden het beste demonstreren?
 3. Hoe moeten lessen zo worden ontworpen dat studenten goed voorbereid zijn op dit examen?

Daarom vertrouwen we niet alleen op klassieke examenvormen zoals schriftelijke examens of presentaties. In totaal zijn er zo'n dertig verschillende examenvormen waaruit je kunt kiezen.

Bijvoorbeeld portfolio | presentatie | projectwerk | casework | wetenschappelijke poster | rapport

en vele anderen

Zes scholen in drie steden: Berlijn, Dresden en Hamburg.

Berlin School of Design and Communication

Ontwerp, communicatie, illustratie, fotografie, webontwikkeling of marketing

Berlin School of Technology

Hernieuwbare energie, engineering, cyberveiligheid of kunstmatige intelligentie

Berlin School of Management

Bedrijfskunde, toerisme, bedrijfspsychologie, marketing, ondernemerschap of supply chain management

Berlin School of Popular Arts

Muziek en geluid, media en creatieve industrie, film en tv of creatief schrijven

Dresden School of Management

Toerisme en hotelwezen, evenementen en marketing, psychologie en maatschappelijk werk

SRH Campus Hamburg

Softwareontwikkeling, supply chain management of internationaal leiderschap

Locaties

Locaties
 • Berlin

  Ernst-Reuter-Platz,10, 10587, Berlin

  • Dresden

   Georgenstraße 7, 01097, Dresden

   • Hamburg

    Esplanade 6, 20354, Hamburg

    Vragen