Keystone logo
SRH Berlin University of Applied Sciences

SRH Berlin University of Applied Sciences

SRH Berlin University of Applied Sciences

Invoering

Zes scholen in drie steden: Berlijn, Dresden en Hamburg. Docenten en studenten uit meer dan 100 landen in bijna 65 geaccrediteerde Duitse en Engelstalige opleidingen. Diverse mogelijkheden in management en ondernemerschap, media en creatieve industrie, technologie en IT, muziek, design, film en tekst.

Jij bent het middelpunt van je studie

Studeer volgens het CORE-principe! Hands-on leren in kleine teams, stapsgewijze verwerving van vaardigheden in blokken van 5 weken en individuele ondersteuning door docenten.

Er wordt bij SRH niet meer lesgecentreerd onderwijs gegeven. In plaats daarvan worden onze instructeurs persoonlijke leercoaches voor jou. Je ontwikkelt niet alleen samen specialistische kennis, maar werkt ook aan het verbeteren van je soft- en hard skills. Hiervoor vertrouwen we op directe communicatie. Individueel advies, digitale uitwisseling en continue feedback zijn belangrijk voor ons.

Hier leer je stap voor stap

Wij geloven dat duurzaam leren alleen mogelijk is als er voldoende ruimte is voor experiment, spel en kritisch denken. Daarom hebben we de klassieke studierichting volledig geherstructureerd.

 • Je werkt in kleine teams aan praktische taken in blokken van 5 weken
  In plaats van het overzicht tussen heel veel vakken kwijt te raken, vestig je je aandacht volledig op maximaal twee vakken die parallel worden gegeven gedurende een blok van 5 weken.
 • Vervolgens legt u een tentamen af over de leerstof van de afgelopen weken
  Door het tijdsbestek van ons studiemodel heb je geen last meer van drukke tentamenweken. Met een grote pool van mogelijke examenvormen (van het typische examen tot een leerdagboek) kunt u uw vaardigheden aantonen op de manier die het best aansluit bij de competenties die relevant zijn voor het betreffende vak.
 • Gedurende je hele studie ontvang je continue prestatiefeedback
  We begeleiden je tijdens je studie op professioneel, persoonlijk en organisatorisch vlak. Vanaf de eerste dag heb je gekwalificeerde mentoren aan je zijde. Daarnaast krijg je individuele coaching en competent advies van onze Career Service.
 • Je krijgt allround ondersteuning van je docenten
  Bij SRH beoefenen we niet alleen puur frontaal onderwijs. In plaats daarvan worden onze docenten individuele coaches voor jou. U doet niet alleen expertise en methoden op, maar verbetert ook regelmatig uw persoonlijke en sociale competenties.
 • Tussen de blokken door heb je tijd om je kennis te verdiepen, tentamens opnieuw af te leggen of praktijkervaring op te doen

Onze principes

Kennis op aanvraag? Nee, dank u wel!

Leren op ooghoogte

Puur frontaal onderwijs bestaat niet in onze klaslokalen. In plaats daarvan worden onze instructeurs individuele leercoaches voor jou. Samen doe je niet alleen specialistische kennis op, maar verbeter je ook je soft- en hard skills. Om dit te bereiken vertrouwen we op directe communicatie.

Geen angst om fouten te maken

Uitproberen mag hier! Zelfs welkom, omdat we vertrouwen op ervaringsgericht leren. Het gaat niet altijd om goed of fout, het gaat vooral om dingen uitproberen en elkaar leren kennen. Bij SRH studeer je niet voor de hoogleraar of het examenbureau, maar vooral voor je eigen projecten en je hele (professionele) leven.

Leren voor de echte wereld

Je hoeft niet talloze stages te lopen nadat je bent afgestudeerd. Praktisch teamwork aan echte projecten met partners uit de echte wereld bereidt je optimaal voor op de professionele wereld. Tegelijkertijd ontwikkel je sociale vaardigheden, zoals het vermogen om kritiek te accepteren, buiten de gebaande paden te denken en creatief problemen op te lossen. Dit zijn precies de vaardigheden die werkgevers tegenwoordig van hun werknemers verwachten.

Bovendien heb je niet alleen een certificaat in de hand, maar ook projectreferenties van echte partners, die je naast je sollicitaties kunt verstrekken. EN: je weet waar je persoonlijke sterke punten liggen.

Tests op maat

Wij werken volgens de SRH Constructive Alignment.

We vragen ons af:

 1. Welke competenties hebben onze alumni nodig tijdens het werk?
 2. Door welke vorm van onderzoek kunnen ze deze vaardigheden het beste demonstreren?
 3. Hoe moeten lessen zo worden ontworpen dat studenten goed voorbereid zijn op dit examen?

Daarom vertrouwen we niet alleen op klassieke examenvormen zoals schriftelijke examens of presentaties. In totaal zijn er zo'n dertig verschillende examenvormen waaruit je kunt kiezen.

Bijvoorbeeld portfolio | presentatie | projectwerk | casework | wetenschappelijke poster | rapport

en vele anderen

Zes scholen in drie steden: Berlijn, Dresden en Hamburg.

Berlin School of Design and Communication

Ontwerp, communicatie, illustratie, fotografie, webontwikkeling of marketing

Berlin School of Technology

Hernieuwbare energie, engineering, cyberveiligheid of kunstmatige intelligentie

Berlin School of Management

Bedrijfskunde, toerisme, bedrijfspsychologie, marketing, ondernemerschap of supply chain management

Berlin School of Popular Arts

Muziek en geluid, media en creatieve industrie, film en tv of creatief schrijven

Dresden School of Management

Toerisme en hotelwezen, evenementen en marketing, psychologie en maatschappelijk werk

SRH Campus Hamburg

Softwareontwikkeling, supply chain management of internationaal leiderschap

toelatingen

Aanmeldingsprocedure

Uw aanvraag- en toelatingsproces bij SRH Berlin

We heten je graag welkom op onze universiteit! Dit zijn de afzonderlijke stappen van ons algemene sollicitatieproces:

 1. U dient uw online aanvraag in via het SRH aanvraagportaal. Je maakt een account aan, vraagt je studieprogramma aan en uploadt alle relevante documenten. Na het indienen van uw aanvraag ontvangt u een bevestigingsmail.
 2. Wij beoordelen je aanmelding en nodigen je uit voor een gesprek als je aan de toelatingseisen voldoet.
 3. Het interview vindt persoonlijk plaats op onze campus, of per telefoon/Skype. Als je sollicitatiegesprek is geslaagd, ontvang je samen met je studiecontract een acceptatiebrief.
  *Houd er rekening mee dat je voor bepaalde artistieke/ontwerpgerichte opleidingen mogelijk een aanvullende toelatingstest moet afleggen en/of voorbeelden van je werk moet uploaden met je online aanvraag. Meer details vind je op de pagina's van de afzonderlijke opleidingen.
 4. Je tekent dan het studiecontract en stuurt het naar ons terug.
 5. Je betaalt het inschrijfgeld (alle studenten) en - als je een Non-EU/Non-EER student bent - de borg van 3 maanden.
 6. U ontvangt dan uw toelatingsbrief.
 7. Je neemt deel aan onze Oriëntatieweek en dan ben je klaar om aan je studie bij SRH Berlijn te beginnen!

Visum vereisten

Als u geen burger bent van de Europese Unie of van een EER-staat (IJsland, Liechtenstein, Noorwegen) en u van plan bent om in Duitsland te studeren, moet u een visum aanvragen bij de Duitse ambassade in uw eigen land VOORDAT u naar Duitsland komt . Zonder bewijs van een geldig studentenvisum mogen Duitse universiteiten je niet inschrijven.

Burgers die voor hun aankomst geen visum hoeven aan te vragen:

Burgers van bepaalde landen, zoals Australië, Israël, Japan, Canada, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, het Verenigd Koninkrijk en de VS, kunnen Duitsland zonder visum binnenkomen. Hetzelfde geldt voor burgers uit Andorra, Brazilië, El Salvador, Honduras, Monaco en San Marino, zolang ze geen werk zoeken in Duitsland. Zwitserse staatsburgers hoeven ook geen inreisvisum aan te vragen. Na binnenkomst in Duitsland moeten burgers van deze landen een verblijfsvergunning aanvragen (voor meer informatie zie paragraaf "Verblijfsvergunning").

Burgers die een visum nodig hebben om in Duitsland te studeren, moeten dit aan het begin van hun studie bewijzen (of van een geldige Duitse verblijfsvergunning als ze al in Duitsland wonen) om volledig te worden ingeschreven en om verdere documenten te ontvangen, diensten en lezingen. Deze regeling is niet van toepassing op burgers die voor hun aankomst geen studentenvisum hoeven aan te vragen. Houd er rekening mee dat burgers van landen die een visum nodig hebben om Duitsland binnen te komen, ook een verblijfsvergunning moeten aanvragen (zie voor meer informatie de sectie "Verblijfsvergunning").

Neem contact op met de Duitse ambassade in uw eigen land om te weten te komen of u een visum nodig heeft om Duitsland binnen te komen.

Soorten visa

Vraag een langlopend nationaal (D) visum aan voor studiedoeleinden als je een diploma zoekt of een uitwisselings-/studiestudent in het buitenland bent die van plan is om ten minste één semester (6 maanden) aan SRH Berlijn te studeren. Controleer de geldigheid van uw nationale visum (90 dagen of 180 dagen) zodra u Duitsland bent binnengekomen, aangezien u uw nationale visum moet omzetten in een verblijfsvergunning voordat deze verloopt (controleer de datum van de inreisstempel in uw paspoort).

Sommigen van jullie ( met name uitwisselingsstudenten ) ontvangen mogelijk een nationaal (D) visum dat maximaal 12 maanden geldig is in plaats van een nationaal (D) inreisvisum van 90 dagen. Niet-EU-burgers die minder dan een jaar in Duitsland blijven, kunnen zo'n visum krijgen. Omdat het de hele periode van uw verblijf moet beslaan, hoeft u na uw aankomst in Duitsland geen verblijfsvergunning aan te vragen, wat u tijd en moeite bespaart.

Let op: het kortlopende (C) Schengenvisum is slechts geldig voor maximaal 90 dagen (alleen voor toeristische doeleinden of korte cursussen) en is niet geldig voor je studie in Duitsland en kan niet worden gewijzigd in een verblijfsvergunning.

Als u een staatsburger bent die geen inreisvisum voor Duitsland nodig heeft, moet u binnen de eerste 90 dagen na uw aankomst in Duitsland een Duitse verblijfsvergunning aanvragen (controleer de stempel in uw paspoort).

Vereiste documenten

Om een studentenvisum aan te kunnen vragen, heb je een acceptatiebrief nodig van een Duitse universiteit. De andere documenten die nodig zijn voor het verkrijgen van een studentenvisum zijn een geldig paspoort, een actuele foto, een bewijs van financiële ondersteuning en enkele aanvullende aanvraagdocumenten.

Bijna alle studenten die een visum aanvragen, moeten een bewijs van hun financiële middelen overleggen om een nationaal visum aan te vragen. Ze moeten bewijzen dat ze tijdens hun studie in Duitsland in staat zijn hun financiële kosten te dekken. Er zijn verschillende manieren om te bewijzen dat je je studie kunt financieren.

De volgende bewijsvormen zijn mogelijk:

 • Je ouders kunnen documenten overleggen waaruit hun inkomen en vermogen blijkt.
 • Iemand met een vaste verblijfplaats in Duitsland kan aan de Dienst Vreemdelingenzaken garanderen dat zij uw kosten dekken.
 • Een borgsom kan op een geblokkeerde rekening worden gestort.
 • U kunt een bankgarantie overleggen.
 • U kunt een kennisgeving van een beurstoekenning overleggen van een erkende beursaanbieder.

Houd er rekening mee dat visumregels en -voorschriften van land tot land aanzienlijk kunnen verschillen. Het is bekend dat in sommige landen een geblokkeerde bankrekening het enige financiële bewijs is dat wordt geaccepteerd. Daarom is het van cruciaal belang dat u zo vroeg mogelijk contact opneemt met de Duitse ambassade in uw thuisland.

Beurzen en financiering

Hoe financier je je studie aan SRH Berlin

Studiefonds, studielening of beurs? Er zijn veel manieren om je studie te financieren. We hebben wat informatie verzameld om u te helpen bij het vinden van een geschikte financieringsoptie.

Houd er rekening mee dat veel van de opties alleen beschikbaar zijn voor Duitse of EU-burgers, omdat ze een garant met EU-burgerschap of een permanente verblijfsvergunning nodig hebben.

Financieringsmogelijkheden voor je studie

 • Beurzen
 • BAföG & Kindergeld | PR vereist
 • Onderwijsfondsen | PR vereist
 • Studiefinanciering
 • Werken tijdens het studeren

Locaties

 • Berlin

  Ernst-Reuter-Platz,10, 10587, Berlin

  • Dresden

   Georgenstraße 7, 01097, Dresden

   • Hamburg

    Esplanade 6, 20354, Hamburg

    Vragen