Keystone logo
Scuola Politecnica di Design SPD

Scuola Politecnica di Design SPD

Scuola Politecnica di Design SPD

Invoering

Scuola Politecnica di Design SPD

Een creatieve workshop voor het ontdekken, begrijpen en uitwisselen van ideeën en ervaringen.
De allereerste school in Italië voor design en communicatie, opgericht in 1954.

Sinds 1954 werkt deze school met Italiaans design, heeft het zien groeien en zich ontwikkelen tot wat we het nu kennen. De kunstenaar Nino di Salvatore richtte SPD op in 1954. Als schilder en beeldhouwer heeft hij kunstenaars, ontwerpers, professionals en studenten uit vijf verschillende continenten gefascineerd en samengebracht. Bruno Munari, Gio Ponti, Max Huber, Pino Tovaglia, Isao Hosoe hebben allemaal les gegeven op SPD . Gasten van de school zijn onder andere Achille Castiglioni, Rodolfo Bonetto, Roberto Sambonet, Donald Norman en Tomato . Tegenwoordig werken Piero Lissoni, Stefano Giovannoni, Denis Santachiara, Andrea Branzi samen met onze jonge ontwerpers, experimenteren ze met echte projecten en ontwerpen en trainen ze nieuw talent.

Er zijn altijd dingen die je kunt ontdekken, heroverwegen, transformeren. In Milaan, de hoofdstad van design, organiseert SPD jaarlijkse mastercursussen. Met bijna 70 jaar ervaring in het vak , variëren deze cursussen van productontwerp tot interieurontwerp, van communicatie tot multimedia. De didactiek is gepersonaliseerd, in een omgeving op mensenmaat die het contact met de faculteit en het personeel bevordert.

De opleidingen zijn sterk gericht op echte projecten en onderhouden nauw contact met bedrijven en professionals.

toelatingen

Bij SPD - Scuola Politecnica di Design is de toegang zeer concurrerend vanwege het beperkte aantal beschikbare zitplaatsen. Daarom moeten toekomstige studenten met succes ons strenge selectieproces voor inschrijving doorstaan.

Voor Bachelor of Arts-cursussen:

In aanmerking komende kandidaten moeten een uitgebreid onderwijstraject van minimaal 12 jaar hebben voltooid, met als hoogtepunt de toekenning van een relevante kwalificatie. Bovendien moeten aanvragers uit bepaalde landen mogelijk met succes een nationaal examen hebben afgelegd om toegang te krijgen tot de universiteit. Voor niet-moedertaalsprekers van het Engels is een IELTS-score van 5,5 of een gelijkwaardig vaardigheidsniveau vereist. Bovendien moeten aanvragers een motivatiebrief indienen en deelnemen aan een toelatingsgesprek als integraal onderdeel van het toelatingsproces.

Voor Master of Arts-cursussen:

Aanvragers zullen een nauwgezette evaluatie ondergaan door de toelatingscommissie, voorgezeten door de directeur van SPD , na indiening van de volgende documenten:

 • Een Bachelor of Arts-diploma of hoger in een relevant vakgebied (zoals Architectuur, Design, Beeldende Kunst, etc.), of een substantieel trackrecord van werkervaring in een gerelateerd domein.
 • Afschriften met details over onderwerpen en cijfers (van toepassing op afgestudeerden).
 • Een uitgebreid Curriculum Vitae.
 • Een digitaal portfolio.
 • Een motivatiebrief of doelverklaring in digitaal formaat (doc, docx, pdf) van maximaal 500 woorden.
 • Een geldig paspoort met een vervaldatum die minstens zes maanden na de toelatingsdatum reikt.

Ranglijsten

onderscheidingen

Een uitzonderlijk verleden was zeer de moeite waard met uitzonderlijke erkenning van de school: met de tentoonstelling op de Biennale di Venezia in 1986, in de Carrousel du Louvre en in het Centre Georges Pompidou in Parijs; de 'Medaglia d'Oro' op de tiende Triennale in Milaan en zelfs de 'Compasso d'Oro' uitgereikt door de ADI -Associazione Disegno Industriale in 1994; om nog maar te zwijgen van de eer om tweemaal de SMAU-prijs voor Industrieel Ontwerpen in de wacht te slepen.

Locaties

 • Milan

  Piazzale Lugano 19, 20158, Milan

  Vragen