Keystone logo
Southern Federal University Master in stedenbouw
Southern Federal University

Master in stedenbouw

Rostov-on-Don, Rusland

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

RUB 170.000 / per year

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Het doel van het programma is om specialisten op hoog niveau voor te bereiden en professionele vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van stedenbouw en architectuur met een speciale nadruk op projectmatig leren .

Een afgestudeerde van het programma kan de stedelijke ruimte veranderen om aan de moderne behoeften van de samenleving te voldoen. De richting van het stedenbouwkundig ontwerp is nieuw, maar tegelijkertijd is er veel vraag naar. De afgestudeerde doet kennis op op het gebied van stedenbouw, duurzaam ontwerp, mensgericht ontwerpen, kent de principes van universeel ontwerp in een stedelijke omgeving.

Tijdens hun studie volgen studenten praktijktraining bij toonaangevende ontwerporganisaties en werkplaatsen. Natuurlijk worden architectonische projecten ook op een echte basis uitgevoerd.

De aanwezigheid van een botanische tuin bij de universiteit maakt het mogelijk om onderzoek te doen en planten te bestuderen voor gebruik in projecten.

151497_photo-1523509433743-6f42a58221df.jpg

Lees hier meer over het programma- href = "https://www.study.sfedu.ru/urbandesign

Belangrijkste redenen om te studeren:

 • Praktische oriëntatie - deelname aan echte projecten, werken onder begeleiding van praktiserende architecten en ontwerpers
 • Internationaliteit - deelname aan internationale projecten, tentoonstellingen
 • Wetenschappelijk werk - deelname aan onderzoeksprojecten
 • De mogelijkheid om je aan te melden - deelname aan actuele internationale architectuurwedstrijden.
 • Individueel leertraject - u zult in staat zijn om te gaan met het soort projecten dat voor u interessant zal zijn voor een volgende tewerkstelling.

Programma disciplines

 • Architectonisch ontwerp 8 studiepunten

Milieuontwerp in de stedelijke omgeving, ontwerp van kunstvoorwerpen en het gebruik van mediatechnologieën in de stedelijke omgeving, renovatie van de stedelijke omgeving, ontwerp van de omgeving op basis van het idee van territoriale branding, het creëren van een humanistische omgeving op basis van de ideeën van universeel ontwerp.

 • Pre-projectanalyse in ontwerp 2 studiepunten

De factoren die de vorming van de stedelijke omgeving beïnvloeden.

 • Gebruikersgericht ontwerp 3 studiepunten

Gebruikersgericht ontwerp is een benadering om problemen op te lossen en mogelijke oplossingen ervoor te vinden, waarbij de nadruk ligt op de behoeften, context, gedrag en emoties van de mensen voor wie de oplossing zal dienen. Als onderdeel van het onderzoek zal het team in situaties werken met geselecteerde gebruikers- en stakeholdergroepen en de acties, behoeften en ervaringen observeren. Dit soort onderzoek vergroot de empathie - een diep begrip van hoe en waarom mensen zich gedragen zoals ze doen. Op basis van de opgedane kennis en gebruikersgerichte onderzoeksmethoden, genereren teams mogelijke oplossingen en selecteren de oplossingen die het meest waardevol en geschikt zijn voor het verbeteren van de gebruikers- / menselijke behoeften / de productiviteit en kwaliteit van werk / leven. Door middel van modellering, prototyping, evaluatie en iteratie worden oplossingsvarianten ontworpen, ontwikkeld en gefabriceerd, waarbij de conformiteit met de instellingen in elke fase wordt getest in samenwerking met geselecteerde gebruikers / belanghebbendengroepen. De cursus wordt beheerst volgens het principe van "leren door te doen". Om het hoofddoel van de cursus te bereiken, werken de studenten in projectteams samen met gekozen gebruikersgroepen en consultants. Gecreëerde teams plannen en implementeren de processtappen en voortgang en leveren resultaten op in presentatie- en studiewerk.

 • Ecologisch ontwerp in een stedelijke omgeving 3 studiepunten

Een ecologische benadering van design, lezingen en workshops

 • Kleur en samenstelling van de stedelijke omgeving 3 studiepunten

Het gebruik van kleur en compositie bij het ontwerp hangt af van de stedelijke context, de geest van de plek, het ontwerpconcept, sociale, natuurlijke omstandigheden en andere factoren.

 • Principes van universeel ontwerp in een stedelijke omgeving 2 studiepunten

Het universele ontwerp is ontworpen om een comfortabele omgeving te creëren voor verschillende gebruikers, mensen met beperkte mobiliteit, mensen met een handicap en anderen.

 • Experimenteel ontwerp 4 studiepunten

Individueel werk over een relevant projectonderwerp of deelname aan actuele architectuurwedstrijden

 • Landschapsstedenbouw 3 studiepunten

Nieuwe richting. Het is een synthese van landschaps- en architectonische objecten, die als een geheel worden beschouwd.

 • The Phenomenon of the Russian Avant-garde: History and Influence on Contemporary Architecture and Design 3 studiepunten

De architectuur van de Sovjet-avant-garde trekt steeds meer aandacht van onderzoekers. Deze periode inspireert moderne architecten en ontwerpers. Dit is de tijd van experimenten, nieuwe benaderingen in kunst en architectuur. De bonus van dit programma is dat de afgestudeerde kennis zal opdoen over een fenomeen als de Russische avant-garde, zijn geschiedenis en zijn invloed op moderne architectuur en design.

 • Krimpende steden en de renovatie van achtergebleven stedelijke gebieden 3 credits

De cursus behandelt de ontwikkeling en het ontwerp van de gecompliceerde architecturale en ruimtelijke structuren, de ontwikkeling van openbare centra in actieve stedelijke omgevingen.

 • Mensgericht ontwerp 3 studiepunten

Een hoorcollege gericht op het menselijk maken van het milieu, projecten gericht op openheid voor de natuurlijke omgeving, naleving van milieubeginselen.

 • Visuele communicatie en het ontwerpen van mediatechnologieën in een stedelijke omgeving 2 studiepunten

De cursus gaat over visuele communicatie in een stedelijke omgeving, evenals de mogelijkheden van mediatechnologieën met een architecturale omgeving.

 • Materialen van de eenentwintigste eeuw en moderne technische apparatuur en technologieën in stedelijke milieuprojecten 3 credits

Het is onmogelijk om een moderne modieuze omgeving te creëren zonder gebouwen met moderne technologieën en materialen.

Academische mobiliteitsmodule

 • Stadsmerk: economische programmering en architectonisch ontwerp 2 studiepunten

Het doel van deze cursus is dat studenten kennis verwerven over stedenbouw op basis van het stadsmerk. Het creëren van een stedenbouwkundig ontwerp op basis van het stadsmerk versterkt de economische, toeristische en investeringsaantrekkelijkheid van de stad en de identiteit van de bewoners.

De cursus zal de kennis en het begrip van studenten van stedelijk omgevingsontwerp vergroten.

Studenten leren over de beste wereldwijde ervaring bij het ontwerpen van stedelijke omgevingen op basis van het merk. En de methoden voor visuele identificatie van de stedelijke omgeving. Ze zullen de belangrijkste strategieën van stadsontwerp zien op basis van het merk. Zal deelnemen aan de architectuurwedstrijd om een fragment van de stedelijke omgeving te creëren op basis van het merk.

Academische mobiliteitsmodule

 • Milieuproblemen en milieuverontreiniging 2 credits
 • Onderzoekswerk 4 studiepunten

Op dit moment is het de bedoeling om artikelen te schrijven, onderzoek te doen op het gebied van stedenbouw.

 • Projectpraktijk 12 studiepunten

Het is de bedoeling om deel te nemen aan de Summer School of Urban Design, praktische training in ontwerpworkshops. Studenten volgen een praktijkopleiding in ontwerpateliers. De workshop kan een partner zijn van de universiteit of de student kan de stageplaats kiezen op basis van hun eigen voorkeuren.

Scriptie

 • Ontwerp van stedelijke openbare ruimtes 4 studiepunten

De student kiest zelfstandig het onderwerp van het afstudeerwerk samen met de begeleider.

Tijdens je afstudeerproject kun je omgaan met het soort projecten dat voor jou interessant is voor een volgend dienstverband.

Toelatingseisen

Afgestudeerden met een uitstekende graad in architectuur, landschapsarchitectuur, stedenbouw of een andere verwante discipline, evenals praktische of professionele ervaring in hun vakgebied of in stedenbouw, worden uitgenodigd om te solliciteren.

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden van deze cursus kunnen werken in architecturale werkplaatsen, ontwerpbureaus, administratieve structuren. Ze zijn in staat om een conceptueel idee te bedenken en dit te implementeren in het echte ontwerp, de stedelijke omgeving te analyseren en te organiseren.

toelatingen

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen