Keystone logo
Southern Federal University

Southern Federal University

Southern Federal University

Invoering

Southern Federal University (SFedU), daterend uit 1915, is het grootste wetenschappelijke en educatieve centrum in het zuiden van Rusland.

SFedU vindt zijn oorsprong in de Koninklijke Universiteit van Warschau, die tijdens de Grote Oorlog naar het zuiden van Rusland is verhuisd.

We worden algemeen erkend als een van de beste universiteiten in Rusland voor academische excellentie, interdisciplinair onderzoek en maatschappelijke betrokkenheid.

Tegenwoordig zijn bijna 24.000 studenten, waaronder 2500 internationale studenten, ingeschreven op twee universitaire campussen in Rostov aan de Don en in Taganrog.

Ingenieursopleidingen worden gegeven op de Taganrog-campus, terwijl de campus in Rostov een breed scala aan cursussen biedt in wetenschappen en geesteswetenschappen. SFedU biedt 86 bacheloropleidingen, 126 masteropleidingen en 26 doctoraatsprogramma's. De kwaliteit van academische programma's wordt bevestigd door Duitse accreditatie-instanties: ACQUIN en AQAS.

De sterke internationale uitstraling van de universiteit blijkt uit het aandeel internationale studenten, 25 Erasmus + -bestemmingen, 60 uitwisselingsovereenkomsten en 10 double degree-partnerschappen. SFedU is actief betrokken bij het Bolognaproces en haar afgestudeerden ontvangen een Europees diplomasupplement. SFedU doet onderzoek op wereldniveau naar informatietechnologieën, slimme materialen, nanotechnologieën, geneeskunde van de toekomst en robotica. Studenten kunnen onderzoek doen en prototypes maken in SFedU internationale laboratoria, apparatuurcentra voor gedeeld gebruik, engineeringcentra. De studenten hebben gratis toegang tot de e-refereed wetenschappelijke tijdschriften.

De SFedU heeft een schat aan faciliteiten op de campus om te voldoen aan de behoeften van studenten op het gebied van onderzoek, innovatie en ontwikkeling, van de nieuwste apparatuur, bedrijfsincubators tot ons sportcentrum.

Bezoek onze website

Locaties

 • Rostov-on-Don

  105/42 Bolshaya Sadovaya Str, 344006, Rostov-on-Don

  • Taganrog

   Nekrasovskiy Pereulok, 44, 347922, Taganrog

   Vragen