Keystone logo
SOAS University of London Onderzoeksgraden (MPhil / PhD) in Geschiedenis van de Kunst en / of Archeologie
SOAS University of London

Onderzoeksgraden (MPhil / PhD) in Geschiedenis van de Kunst en / of Archeologie

London, Verenigd Koninkrijk

4 Years

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 4.670 / per year *

Op de campus

* Voltijdskosten per academiejaar: VK / EU £ 4,396; Overzeese £ 17,967. Deeltijdskosten per academiejaar: VK / EU £ 2,198; Overzeese £ 8.984.

Invoering

Aanwezigheidsmodus: voltijds of deeltijds


Hoewel een onderzoeksdiploma persoonlijk zeer de moeite waard moet zijn, is het ook een serieuze en soms intense onderneming. Volgens het huidige systeem heeft een voltijds doctoraatsstudent drie jaar de tijd om een volledige versie van haar of zijn scriptie te voltooien en vervolgens nog een jaar om te schrijven (een zogenaamde 3 1 graad). Er zijn altijd eenzame momenten bij het uitvoeren van individueel onderzoek, zelfs als een afdeling een sterke collegiale sfeer heeft, zoals de onze. Onderzoeksgraden worden over het algemeen uitgevoerd door personen die ernaar streven professionals te worden op het gebied van kunstgeschiedenis en / of archeologie, hetzij als academici die onderzoek verrichten en doceren aan universiteiten of als curatoren of docenten in musea, bibliotheken of archieven, of in een willekeurig aantal van andere gerelateerde gebieden zoals academische publicatie of zelfs de commerciële kunstwereld.

Het is over het algemeen een goed idee om enige ervaring met werk buiten de universiteit te hebben voordat u zich aanmeldt voor een doctoraatsprogramma, bijvoorbeeld in een rol in een museum of galerij. Beginnen met een onderzoeksdiploma gaat niet alleen over de kwalificatie, maar ook over het ontwikkelen als een persoon en een professional om bij te kunnen dragen aan nationale en internationale discoursen in, en misschien ook ver daarbuiten, de geschiedenis van kunst en archeologie.

Waarom bij SOAS ?

Afgezien van de onderscheidende intellectuele omgeving van SOAS , worden doctoraatsonderzoekers over het algemeen aangetrokken om te werken met een individuele promotor die een gerenommeerd expert is op een bepaald gebied of anders bekend staat om een bepaalde kritische benadering. Veel van onze huidige studenten voltooiden MA-graden aan SOAS gedurende welke ze cursussen SOAS en leden van academisch personeel op de afdeling leerden kennen, ervaringen die hen aanmoedigden om een onderzoeksgraad te overwegen. Potentiële aanvragers willen misschien door de webpagina's van het personeel bladeren waar bijgewerkte biografieën en publicaties van individuele personeelsleden te vinden zijn. Sommige supervisors geven er de voorkeur aan dat hun onderzoekstudenten onder hen op MA-niveau zijn opgeleid, zelfs als ze een MA in kunstgeschiedenis of archeologie van elders hebben. Onze afdeling doet meestal ongeveer 10-20 aanbiedingen per jaar. Een reden waarom een bieder het Departement van de Geschiedenis van Kunst en Archeologie zou kunnen kiezen, afgezien van het willen werken onder toezicht van een bepaalde geleerde bij SOAS , is dat ons programma een van de hoogste voltooiingspercentages heeft bij SOAS en inderdaad in de sector: we studeren elk jaar ongeveer 0,7 doctoraten af, binnen het kader van 3 1 jaar, per voltijds personeelslid.

Wat hebben onze recent afgestudeerden gedaan?

Onze afgestudeerden hebben verschillende functies vervuld, voornamelijk in de academische wereld en de museumwereld. Heel vaak is er na het voltooien van een doctoraat een overgangsfase waarin een vroege loopbaanonderzoeker zal werken als een postdoctoraal onderzoeker, soms met een fellowship, voordat hij een onderwijspost krijgt. Sommige afgestudeerden gaan direct lesgeven op universiteiten over de hele wereld. Veel van onze afgestudeerden zijn uiteindelijk in musea, galerieën en bibliotheken gaan werken, of hebben hun deeltijd in deeltijd behaald terwijl ze in een van deze werkten, en bleven daar werken na voltooiing. Veranderingen in de manier waarop onderzoek wordt uitgevoerd en verspreid door middel van vormen van publiceren, veroorzaakt door de komst van het digitale tijdperk, zouden suggereren dat veel nieuwe soorten professionele carrière zich in de nabije toekomst zullen openen die alleen nu kunnen worden geraden.

Structuur

De jaarlijkse vereisten voor voltijdstudenten MPhil en PhD-onderzoek zijn als volgt:

Jaar 1

In jaar 1 verfijnt de student het onderzoeksvoorstel en beslist hij samen met zijn / haar begeleidingscommissie of het onderzoeksproject moet worden gericht op het doel van een MPhil of een doctoraat. Studenten die willen promoveren, moeten het proces van upgrade van registratie van MPhil naar promovendi doorlopen. Ze moeten het Comité van toezicht het volgende voor de deadline van mei verstrekken (de exacte datum wordt elk jaar door SOAS Registry vastgesteld):

 1. Schriftelijk werk voor de HAA Research Skills (15 PAR H061) Term 1 verplichte cursus (5.000 woorden).
 2. Ontwerphoofdstuk (ken) (15.000 woorden).
 3. Een hoofdstukoverzicht en een tijdschema voor de voltooiing van elk hoofdstuk.
 4. Een jaar 2 veldwerk en onderzoeksplan.
 5. Een bibliografie van relevante bronnen.
 6. Een presentatie van een regionaal onderzoeksseminarie.

Jaar 2

De student onderneemt veldwerk of gegevensverzameling. Regelmatige rapporten moeten worden ingediend bij hun supervisor, via e-mail of persoonlijk. Een tweede hoofdstuk zal normaal gesproken worden voltooid.

Jaar 3

Studenten voltooien een volledige versie van hun proefschrift. Ze zijn verplicht om het volgende te ondernemen:

 1. Term 1: Vereiste informele presentatie in HAA Research Skills seminar over de resultaten van veldwerk en de impact ervan op hun onderzoeksproject.
 2. Term 2: Vereiste presentatie in het veldwerkonderzoeksseminarie van derdejaars promovendi in maart.
 3. Term 3: Indiening van de conceptthesis tegen 15 september, samen met een ingevuld goedkeuringsformulier. Als de begeleidingscommissie ervan overtuigd is dat de conceptthesis kan worden ontwikkeld tot een proefschrift van een kwaliteit die geschikt is om te worden ingestuurd voor een examen in het daaropvolgende academische jaar, kan de student zich inschrijven voor verlenging van de opschrijf- (vervolg) status in jaar 4 .

Jaar 4

Studenten voltooien en indienen hun proefschrift. Bij de viva (thesis-examen) willen de examinatoren bevestigen dat:

 1. Ze hebben zich ervan overtuigd dat het proefschrift echt het werk van de kandidaat is.
 2. Het proefschrift levert een duidelijke bijdrage aan de kennis van het onderwerp en levert bewijs van originaliteit door (i) de ontdekking van nieuwe feiten en / of (ii) de uitoefening van onafhankelijke kritische macht.
 3. Het proefschrift is bevredigend wat betreft de literaire presentatie.
 4. Het proefschrift is een standaard om publicatie geheel of gedeeltelijk of in een herziene vorm te verdienen.

Belangrijke mededeling

De informatie op de programmapagina weerspiegelt de beoogde programmastructuur tegen de gegeven academische sessie.

Onderzoeksopnames en -toepassingen

We verwelkomen aanvragen van gekwalificeerde studenten die in het bezit zijn van een goed masterniveau (of een equivalent in het buitenland) in een relevant onderwerp voor onderzoeksgraden bij SOAS . Aanvragen moeten online worden ingediend.

Het is belangrijk om ruim voor het begin van het academiejaar waarin je je wilt inschrijven een aanvraag in te dienen om ons de tijd te geven om je aanvraag te verwerken. Als u een beurs aanvraagt, kunnen eerdere deadlines van toepassing zijn.

Het SOAS PhD-programma is competitief en aanvragers moeten een track record hebben van hoge academische prestaties en een haalbaar voorstel dat zal bijdragen aan de onderzoeksbelangen van de afdeling. Let op: we raden puur speculatieve toepassingen af. Aanvragen voor interdisciplinair onderzoek zijn welkom, maar er kan slechts één aanvraag bij één afdeling worden ingediend.

Onvoorwaardelijke toelatingseisen voor de Engelse taal

Aanvragers die een Tier 4-visum nodig hebben om in het VK te studeren, moeten een UKVI IELTS Academic-certificaat van een door UKVI goedgekeurd testcentrum overleggen.

Internationale aanvragers die een Tier-4-visum nodig hebben om in het VK te studeren

Test Onvoorwaardelijke toegang Onvoorwaardelijke invoer met ondersteuning tijdens de sessie
IELTS (Academisch) 7.0 algemeen of hoger, met 7.0 in subscores. 7.0 algemeen of hoger, met minimaal 6,5 in subscores

EER- en EU-aanvragers

Test Onvoorwaardelijke toegang Onvoorwaardelijke invoer met ondersteuning tijdens de sessie
IELTS (Academisch) 7.0 algemeen of hoger, met 7.0 in elke subscore. 7.0 algemeen of hoger, met ten minste 6,5 in subscores.
TOEFL IBT 105 algemeen of hoger, met een minimum van 25 sub-scores. 105 algemeen met een minimum van 22 in subscores.
OF
100 algemeen met een minimum van 25 schriftelijk en 22 in andere subscores.
Pearson Test of English (Academisch) 75 algemeen of hoger, met een minimum van 70 in subscores. 70 algemeen of hoger, met een minimum van 65 in subscores.

toelatingen

leerplan

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen