Keystone logo
SOAS University of London MSc Wereldwijd energie- en klimaatbeleid
SOAS University of London

MSc Wereldwijd energie- en klimaatbeleid

London, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 17.000 / per year *

Op de campus

* voltijdskosten per academiejaar: VK / EU £ 16,315; Overzeese £ 22.810. Deeltijd 2 jaar kosten per academiejaar: VK / EU £ 8.158; Overzeese £ 11,405. Deeltijd 3 jaar kosten per academiejaar: VK / EU £ 5.438; Overzeese £ 7,603

Invoering

Aanwezigheidsmodus: Voltijd of deeltijd


Het gebruik van energie - elektriciteitsopwekking, transport, verwarming / koeling en industrieel verbruik - is verreweg de belangrijkste oorzaak van klimaatverandering. Om deze urgente wereldwijde uitdaging effectief aan te pakken, zijn daarom transformatiewijzigingen nodig in de manieren waarop we energie produceren, consumeren en besturen. Meer dan twee decennia politieke strijd hebben aangetoond dat een ondersteunende beleidsomgeving - zinvolle en consistente nationale wet- en regelgeving ondersteund door ambitieuze internationale verdragen - de enige manier is om deze veranderingen te beïnvloeden, alternatieven te ontwikkelen voor emissie-intensieve fossiele brandstoffen en overgangseconomieën rond de wereld op een veilige, koolstofarme en klimaatvriendelijke voet.

De MSc behandelt precies deze kwesties en behandelt klimaat- en energiebeleid als onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gevallen uit zowel Noord- als Zuid-Amerika zullen de basis vormen van uw onderzoek terwijl u onderzoekt hoe beleid wordt gemaakt, bepleit en geïmplementeerd - of soms wordt voorkomen - over de hele wereld. Je verwerft theoretische kennis van klimaat- en energiebeleid, evenals praktische vaardigheden in risicoanalyse, beleidsanalyse en strategische belangenbehartiging. De MSc wordt afgerond door onderhandelingen en mediatraining en een studiereis van een week naar belangrijke instellingen op het gebied van energie- en klimaatbeleid in Brussel en Parijs, zoals de Europese Commissie, verschillende energielobbygroepen en het International Energy Agency (IEA ).

De kennis die u opdoet in de MSc kan u leiden tot academische of professionele betrokkenheid op hoog niveau in de publieke, private of non-profitsector, inclusief in het openbaar bestuur, internationale organisaties, bedrijven, denktanks, public affairs & advocacy of een aantal andere gebieden waar het klimaat- en energiebeleid vorm krijgt.

Het programma is gebaseerd op de sterke punten van onderwijs en onderzoek van CISD en van de SOAS afdelingen van Internationale Politiek, Recht, Economie en gebiedsstudies (vooral van Azië, Afrika en het Midden-Oosten), evenals een breed scala aan talen. Studenten zullen met name kunnen profiteren van de expertise van het Centre for Environment, Development and Policy (CEDEP), het Law, Environment and Development Centre (LEDC) van de Law School, het Centre on the Politics of Energy Security (CEPES) , het Centre for Water and Development en het SOAS Food Studies Centre.

De MSc is bedoeld voor mensen die zich bezighouden met of een carrière plannen in professionele contexten met betrekking tot energie- en / of klimaatbeleid.

Studenten nemen aangeleerde modules ter waarde van 120 studiepunten plus een proefschrift van 60 studiepunten van 15.000 woorden.

Studenten van dit programma hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan de GECP-studiereis van energie- en klimaatgerelateerde organisaties in Parijs en Brussel.

Programmadoelen

 • Uitstekend begrip van de aard en ontwikkeling van het wereldwijde energie- en klimaatbeleid, op basis van verschillende bijdragende disciplines.
 • Uitstekende kennis van regelgevende uitdagingen en hun impact op publieke en private stakeholders in zowel het Zuiden als het Noorden.
 • Vermogen om kritisch bij te dragen aan hedendaagse beleidsdebatten over hervormingen van internationale energie- en klimaatbesturingsarchitecturen en hun interactie met nationale en subnationale beleids- en regelgevingskaders.
 • Ontwikkeling van praktische vaardigheden, waaronder beleidsanalyse en beleidsbeïnvloeding, risicoanalyse, strategische communicatie en media.

We verwelkomen applicaties uit een breed scala van velden en achtergronden. Het is niet nodig om een diploma te hebben in een discipline die rechtstreeks verband houdt met het mondiale energie- en klimaatbeleid.

Elke aanvraag wordt beoordeeld op zijn individuele verdiensten en de toelatingseisen kunnen worden aangepast in het licht van relevante beroepservaring en wanneer de aanvrager kan aantonen dat hij een voortdurende praktische interesse in het internationale veld heeft.

Structuur

Studenten nemen aangeleerde modules ter waarde van 120 studiepunten plus een proefschrift van 15.000 woorden (15PFFC985, 60 studiepunten).

Proefschrift

Studenten doen het verplichte proefschrift van 15.000 woorden (15PFFC985, 60 studiepunten).

 • Proefschrift in het wereldwijde energie- en klimaatbeleid
 • Risico- en beleidsanalyse

Geleide opties

Alle studenten volgen de volgende twee modules:

 • Wereldwijd openbaar beleid
 • Wereldwijd energie- en klimaatbeleid

en

Alle studenten nemen modules ter waarde van 45 studiepunten uit lijst B of lijst C hieronder:

Lijst met modules (afhankelijk van beschikbaarheid)

Lijst B

 • Energiebeleid in Azië en de Stille Oceaan
 • Internationale politiek van overgangsjustitie
 • Internationale betrekkingen 1: grondslagen van de wereldpolitiek
 • Internationale betrekkingen 2: Hedendaagse wereldpolitiek
 • Grondslagen van internationaal recht
 • Internationale economie
 • Internationale veiligheid
 • Multinationale ondernemingen in een globaliserende wereld - economische en juridische perspectieven
 • Sport en diplomatie: meer dan een spel
 • Geschiedenis en toekomst van de Verenigde Naties
 • Wereldwijde belangenbehartiging

Lijst C
Een keuzemodule kan worden gekozen uit een grote verscheidenheid die beschikbaar is bij SOAS afhankelijk van toestemming die wordt verleend door de moduleconvenant en de voorafgaande academische kwalificaties van de student.
Voorgestelde keuzevakken voor studenten Global Energy and Climate Policy:

 • Wetgeving en beleid inzake klimaatverandering
 • Wet en natuurlijke hulpbronnen
 • Internationale milieuwetgeving en duurzame ontwikkeling
 • Natuurlijke hulpbronnen, ontwikkeling en verandering: kritische analyse in de praktijk brengen
 • Hongersnood en voedselzekerheid
 • Waterwet: gerechtigheid en bestuur
 • Water en ontwikkeling: conflict en bestuur

Studenten kunnen 30 studiepunten selecteren uit SOAS online-leermodules. Dit is onder voorbehoud van goedkeuring door de programmacaller.

Belangrijke mededeling

De informatie op de programmapagina weerspiegelt de beoogde programmastructuur tegen de gegeven academische sessie.

Toelatingen en toepassingen

U kunt deze cursus aanvragen via het online aanmeldingsformulier.

We streven ernaar om een volledige aanvraag te beoordelen en binnen een termijn van 5 weken een beslissing te nemen. Buitenlandse studenten die een Tier 4-visum nodig hebben en willen deelnemen aan SOAS moeten er rekening mee houden dat visumaanvragen enkele weken kunnen duren, dus je moet je zo snel mogelijk aanmelden.

Overweging van toepassing

De hele aanvraag, inclusief transcriptie en referenties, wordt overwogen voordat een beslissing wordt genomen. U wordt daarom geadviseerd om een volledige aanvraag in te dienen inclusief referenties en transcriptie (indien nodig). Een onvolledige aanvraag leidt tot aanzienlijke vertragingen in het besluitvormingsproces.

Studenten ontvangen een bevestiging van hun aanmelding. Elke aanvraag wordt zorgvuldig overwogen en hoewel we proberen zo snel mogelijk te reageren, vragen we studenten wel binnen vijf weken na ontvangst een reactie te verwachten.

Kandidaten die beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk kunnen worden opgeroepen voor een interview. De afwezigheid van academische personeelsleden (of bijvoorbeeld met studieverlof) kan de timing van beslissingen beïnvloeden.

Toelatingseisen

Minimale toelatingsvoorwaarden: Upper Second Honours-graad in een relevant onderwerp of vakgebied (VK), CGPA 3.3 voor universiteiten met een selectief toelatingsbeleid en CGPA 3.5 voor universiteiten met een niet-selectief toelatingsbeleid, gelijkwaardige undergraduate-classificatie van andere landen. Relevante professionele ervaring zal in aanmerking worden genomen.

Toelatingsvoorwaarden Engels in het Engels

Je moet kunnen aantonen dat je Engels voldoende hoog is om succesvol je cursus bij SOAS volgen en af te ronden. Houd er rekening mee dat we onze Engelse taalvereisten serieus nemen en als u niet exact hieraan voldoet, kan uw aanvraag voor SOAS worden afgewezen. Het is niet mogelijk om te onderhandelen als uw scores onder onze vereiste niveaus liggen, in de verwachting dat ze, omdat ze 'dichtbij genoeg' zijn, zullen worden geaccepteerd. Het is belangrijk dat u goed, ruim van tevoren plant, zodat uw Engelse taaltest op tijd komt en zodat u tijd hebt om de test indien nodig opnieuw te doen. We accepteren geen redenen van ongemak of financiële moeilijkheden voor het niet indienen of opnieuw afleggen van een Engelse test.

Internationale studenten

Voor studenten uit de EU en internationale landen die een visum nodig hebben, accepteren onvoorwaardelijke toegangsscores kwalificaties van verschillende landen, evenals een reeks internationale kwalificaties en tests.

Als een Tier 4-inreisvisum vereist is, kan een ZELF, zoals UKVI IELTS, nodig zijn. Om deze reden raden we alle Tier 4-visumstudenten aan om de UKVI IELTS Academic-test te kiezen als de test van eerste redmiddel.

toelatingen

leerplan

Programma resultaat

Over de school

Vragen