Keystone logo
SOAS University of London MA Tradities van Yoga en Meditatie
SOAS University of London

MA Tradities van Yoga en Meditatie

London, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 11.980 / per year *

Op de campus

* voltijdskosten per academiejaar: VK / EU £ 9.685; Overzeese £ 19.930. Deeltijd 2 jaar kosten per academiejaar: VK / EU £ 4.843; Overzeese £ 9,965

Invoering

Aanwezigheidsmodus: Voltijd of deeltijd


De thematische componenten en transregionale perspectieven zijn doorgaans geschikt voor studenten met de volgende interesses en / of ambities:

 • Ervaren beoefenaars van yoga en meditatie die een beter inzicht willen krijgen in de historische en culturele contexten die hun tradities hebben gevormd.
 • Studenten met een achtergrond in de psychologie die op zoek zijn naar kennis van meditatie en mindfulness voor hun klinische werk.
 • Studenten die van plan zijn verder onderzoek te doen, wat in een later stadium de promotie van een doctoraat en een loopbaan in het hoger onderwijs kan inhouden.
 • Studenten die een carrière of professionele activiteit willen nastreven waarvoor geavanceerde kennis van de yoga- en meditatietradities van Azië vereist is.
 • Studenten die de academische studie van deze tradities willen voortzetten als aanvulling op hun persoonlijke ervaring.

Deze graad onderzoekt de oorsprong en historische ontwikkeling van yoga en meditatie in India en Tibet, van de oudheid tot de moderne wereld. Het zou geschikt zijn voor leraren in yoga / meditatie, beoefenaars, studenten van religie en mensen met een achtergrond in psychologie die geïnteresseerd zijn in mindfulness-therapie.

Fulltime en parttime studie is beschikbaar.

De modules draaien:

 • Maandagavond: 17.00 - 19.00 uur
 • Woensdag: 11.00-1.00 uur, 1.00-3.00 uur, 17.00-19.00 uur

De thematische, maar interregionale focus van dit MA-programma bevordert de academische studie van de verschillende tradities door de inzet van een breed scala aan regionale perspectieven. De kerneenheid onderzoekt de methodologische grondslagen in het hart van yoga / meditatie. De gespecialiseerde componenten geïntegreerd in deze MA zijn georganiseerd om te dienen als platform voor verder (MPhil / PhD) afstudeeronderzoek; de meer algemene componenten van het programma bieden studenten die niet van plan zijn promotieonderzoek te doen, een geavanceerde inleiding tot de fysiologische dynamiek, leerstellige grondslagen, geschiedenis, regionale context en theoretische vooronderstellingen die de tradities van yoga en meditatie hebben gevormd. Het programma biedt studenten dus (a) geavanceerde kennis van de achtergrond van en begrip van yoga en meditatie, van hun oorsprong in het oude India; (b) geavanceerde vaardigheden in onderzoek en schrijven over onderwerpen die betrekking hebben op yoga / meditatie, uitgaande van zowel primaire bronnen (in vertaling) als secundaire bronnen; (c) geavanceerde vaardigheden in presentatie en communicatie van hun kennis van de onderwerpen die in de hoorcolleges aan bod komen.

Het leesmateriaal van alle vier cursussen van dit MA-programma wordt grotendeels verspreid via online bronnen. Het indienen van een essay vindt plaats op papier of elektronisch.

Structuur

Studenten moeten naast het verplichte proefschrift (60 studiepunten) 120 studiepunten van MA-onderwezen modules voltooien.

Proefschrift

 • Proefschrift in de tradities van yoga en meditatie

Core-module

 • Yoga en meditatie: perspectieven, context en methodieken

Verplichte modules

 • Boeddhistische meditatie in India en Tibet
 • De oorsprong en ontwikkeling van yoga in het oude India
 • De religies van het oude India
 • Yoga en meditatie in de Jaina-traditie

en

Kies modules ter waarde van 30 studiepunten uit de lijst Postgraduate Open Options, afhankelijk van goedkeuring van de programma-convenor.

Belangrijke mededeling

De informatie op de programmapagina weerspiegelt de beoogde programmastructuur tegen de gegeven academische sessie.

Toelatingen en toepassingen

U kunt deze cursus aanvragen via het online aanmeldingsformulier.

We streven ernaar om een volledige aanvraag te beoordelen en binnen een termijn van 5 weken een beslissing te nemen. Buitenlandse studenten die een Tier 4-visum nodig hebben en willen deelnemen aan SOAS moeten er rekening mee houden dat visumaanvragen enkele weken kunnen duren, dus je moet je zo snel mogelijk aanmelden.

Overweging van toepassing

De hele aanvraag, inclusief transcriptie en referenties, wordt overwogen voordat een beslissing wordt genomen. U wordt daarom geadviseerd om een volledige aanvraag in te dienen inclusief referenties en transcriptie (indien nodig). Een onvolledige aanvraag leidt tot aanzienlijke vertragingen in het besluitvormingsproces.

Studenten ontvangen een bevestiging van hun aanmelding. Elke aanvraag wordt zorgvuldig overwogen en hoewel we proberen zo snel mogelijk te reageren, vragen we studenten wel binnen vijf weken na ontvangst een reactie te verwachten.

Kandidaten die beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk kunnen worden opgeroepen voor een interview. De afwezigheid van academische personeelsleden (of bijvoorbeeld met studieverlof) kan de timing van beslissingen beïnvloeden.

Toelatingseisen

Aanvragers moeten beschikken over een eerste of goede tweede klas honours bachelor diploma van een Britse universiteit, of gelijkwaardig, in een onderwerp dat geschikt is voor dat van het te volgen programma. Bij benadering zou een gelijkwaardige BA van een Amerikaanse universiteit een Grade Point Average van 3,3 of 3,5 hebben, afhankelijk van de toekennende universiteit. Als een aanvrager niet beschikt over een bachelordiploma in een geschikt vakgebied, kan hij / zij worden verplicht een kwalificerend jaar of een diploma van één jaar te voltooien voordat hij aan de masteropleiding begint. Relevante werkervaring kan ook in aanmerking worden genomen. Individuele cursussen kunnen specifieke toelatingseisen hebben, dus u wordt geadviseerd om het postdoctorale prospectus te raadplegen voor meer informatie.

Toelatingsvoorwaarden Engels in het Engels

Minimale graad graad tweede graad (of gelijkwaardig).

Internationale studenten

Voor studenten uit de EU en internationale landen die een visum nodig hebben, accepteren onvoorwaardelijke toegangsscores kwalificaties van verschillende landen, evenals een reeks internationale kwalificaties en tests.

Als een Tier 4-inreisvisum vereist is, kan een ZELF, zoals UKVI IELTS, nodig zijn. Om deze reden raden we alle Tier 4-visumstudenten aan om de UKVI IELTS Academic-test te kiezen als de test van eerste redmiddel.

toelatingen

leerplan

Over de school

Vragen