Keystone logo
SOAS University of London MA Islamitische Studies
SOAS University of London

MA Islamitische Studies

London, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 11.980 / per year *

Op de campus

* voltijdskosten per academiejaar: VK / EU £ 9.685; Overzeese £ 19.930. Deeltijd 2 jaar kosten per academiejaar: VK / EU £ 4.843; Overzeese £ 9,965. Deeltijd 3 jaar kosten per academiejaar: VK / EU £ 3,228; Overzeese £ 6,643

Invoering

Aanwezigheidsmodus: Voltijd of deeltijd


De MA biedt de studenten de mogelijkheid om zich te concentreren op de Koran, de Hadith en andere islamitische teksten en biedt zo een unieke training in de vertaling van islamitisch religieus materiaal. De graad is bedoeld voor academici, leraren van de islam in andere instellingen, vertalers van islamitisch materiaal naar het Engels in onderzoekscentra, overheidsdiensten en da'wa-centra. Het biedt uitstekende onderzoekstraining en is een nuttige kwalificatie voor degenen die naar hogere postdoctorale graden willen gaan.

werk

Als een postdoctorale student die gespecialiseerd is in Islamitische Studies, zul je competentie verwerven in taalvaardigheden en intercultureel bewustzijn en begrip. De bekendheid met de regio is ontwikkeld door een combinatie van de studie van taal, literatuur en cultuur (waaronder literatuur, film, muziek, kunst en religie) uit verschillende delen van het Midden-Oosten.

Afgestudeerden verlaten SOAS niet alleen met taalkundige en culturele expertise, maar ook met een portfolio van breed overdraagbare vaardigheden die werkgevers zoeken in veel professionele en managementcarrières in zowel het bedrijfsleven als de publieke sector. Deze omvatten schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden, aandacht voor detail, analytische en probleemoplossende vaardigheden, en het vermogen om informatie uit verschillende bronnen te onderzoeken, te verzamelen en te bestellen.

Structuur

Studenten nemen 180 studiepunten, waarvan 60 een proefschrift en 120 van onderwezen modules. Uit de aangeleerde modules worden 60 studiepunten als major uit lijst A geselecteerd, nog eens 60 studiepunten als minor uit lijst A of lijst B of 30 studiepunten uit lijst A of lijst B en 30 studiepunten van een goedgekeurde open optie.

Proefschrift

 • Proefschrift in de talen en culturen van het Nabije en Midden-Oosten

Optionele modules

Studenten nemen 30 studiepunten uit lijst A of een goedgekeurde open optie.

Lijst A

 • Koran en Hadith Studies
 • De koran: taal, stijl en vertaling in het Engels
 • Islamitische juridische teksten in het Arabisch
 • Islamitische teksten
 • Vroege en middeleeuwse Arabische taalkundige gedachte: beurs en literatuur
 • Vertaling van islamitische teksten (een project)
 • soefisme
 • Vroege en klassieke koranexegese: literatuur en denken
 • Moderne trends in de islam

Lijst B

 • Islamitische wet (MA / LLM)
 • Kunst en architectuur van de Fatimiden
 • Islam en het Westen: artistieke en culturele contacten
 • Middeleeuwse Arabische gedachte
 • Christenen en moslims in Syrische teksten

Belangrijke mededeling

De informatie op de programmapagina weerspiegelt de beoogde programmastructuur tegen de gegeven academische sessie.

Toelatingen en toepassingen

U kunt deze cursus aanvragen via het online aanmeldingsformulier.

We streven ernaar om een volledige aanvraag te beoordelen en binnen een termijn van 5 weken een beslissing te nemen. Buitenlandse studenten die een Tier 4-visum nodig hebben en willen deelnemen aan SOAS moeten er rekening mee houden dat visumaanvragen enkele weken kunnen duren, dus je moet je zo snel mogelijk aanmelden.

Overweging van toepassing

De hele aanvraag, inclusief transcriptie en referenties, wordt overwogen voordat een beslissing wordt genomen. U wordt daarom geadviseerd om een volledige aanvraag in te dienen inclusief referenties en transcriptie (indien nodig). Een onvolledige aanvraag leidt tot aanzienlijke vertragingen in het besluitvormingsproces.

Studenten ontvangen een bevestiging van hun aanmelding. Elke aanvraag wordt zorgvuldig overwogen en hoewel we proberen zo snel mogelijk te reageren, vragen we studenten wel binnen vijf weken na ontvangst een reactie te verwachten.

Kandidaten die beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk kunnen worden opgeroepen voor een interview. De afwezigheid van academische personeelsleden (of bijvoorbeeld met studieverlof) kan de timing van beslissingen beïnvloeden.

Toelatingseisen

Hogere tweede klasse eert BA (of equivalent) in het Arabisch. Een hogere tweede klasse eert BA / BSc-graad in een ander onderwerp is een acceptabele kwalificatie mits het vergezeld gaat van het vereiste niveau van de Arabische taal: studenten moeten in staat zijn om originele klassieke Arabische teksten te lezen en te begrijpen, zoals de Koran, Hadith, Tafsir, Sirah, Fiqh.

Toelatingsvoorwaarden Engels in het Engels

Je moet kunnen aantonen dat je Engels voldoende hoog is om succesvol je cursus bij SOAS volgen en af te ronden. Houd er rekening mee dat we onze Engelse taalvereisten serieus nemen en als u niet exact hieraan voldoet, kan uw aanvraag voor SOAS worden afgewezen. Het is niet mogelijk om te onderhandelen als uw scores onder onze vereiste niveaus liggen, in de verwachting dat ze, omdat ze 'dichtbij genoeg' zijn, zullen worden geaccepteerd. Het is belangrijk dat u goed, ruim van tevoren plant, zodat uw Engelse taaltest op tijd komt en zodat u tijd hebt om de test indien nodig opnieuw te doen. We accepteren geen redenen van ongemak of financiële moeilijkheden voor het niet indienen of opnieuw afleggen van een Engelse test.

Internationale studenten

Voor studenten uit de EU en internationale landen die een visum nodig hebben, accepteren onvoorwaardelijke toegangsscores kwalificaties van verschillende landen, evenals een reeks internationale kwalificaties en tests.

Als een Tier 4-inreisvisum vereist is, kan een ZELF, zoals UKVI IELTS, nodig zijn. Om deze reden raden we alle Tier 4-visumstudenten aan om de UKVI IELTS Academic-test te kiezen als de test van eerste redmiddel.

toelatingen

leerplan

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen