Keystone logo
University of Sarajevo School of Economics and Business

University of Sarajevo School of Economics and Business

University of Sarajevo School of Economics and Business

Invoering

De School of Economics en Business in Sarajevo (SEBS) werd opgericht in 1952 als de Faculteit der Economische Wetenschappen. De eerste klasse bestond uit 105 full-time en 129 part-time studenten. SEBS heeft de langste traditie en is de grootste onderwijsinstelling in Bosnië en Herzegovina. Het is een toonaangevende instelling in de BH het hoger onderwijs in de creatie en verspreiding van kennis op het gebied van economie en bedrijfskunde. Van bijzonder belang is de continuïteit van de School activiteiten gedurende de afgelopen 58 jaar. Zelfs te midden van de zwaarste beschietingen en oorlog tijdens de agressie tegen Bosnië en Herzegovina naar 1992-1995, heeft het onderwijs niet ophouden, als gevolg van het enthousiasme en de toewijding van zowel medewerkers en studenten.

De School in geslaagd om de meerderheid van de faculteit leden, zelfs tijdens de moeilijkste periodes van zijn geschiedenis te houden. In de afgelopen vijftig jaar heeft de school is voortdurend in ontwikkeling en de uitvoering van tal van programma's die leiden tot de vorming van hoog-opgeleide en creatieve professionals in staat om uitgaande van bestuurlijke en leidinggevende functies in hun professionele carrière. Het belangrijkste doel is om vast te stellen en alle huidige trends in het bedrijfsleven, de economie en het onderwijs van toepassing aan te passen aan onze snel veranderende, competitieve omgeving.

Met ingang van 2009, 15,154 studenten in de vier-jarige opleiding, 823 studenten in de drie-jarige opleiding en 3.543 studenten in het programma van twee jaar zijn afgestudeerd aan de School. 569 aanvragers verwierf een Master's Degree, terwijl 187 proefschriften zijn verdedigd.

Tracht haar curriculum en syllabus zo modern als mogelijk, evenals stappen naar de internationalisering en internationale erkenning van zijn diploma te intensiveren maken, de School was de eerste in Bosnië-Herzegovina aan te nemen en uit te voeren (tijdens het schooljaar 2001/2002) een curriculum gebaseerd op het European Credits Transfer System - ECTS. Een aanzienlijke mate van samenwerking is bereikt met de elite scholen van de economie, zowel in Europa en in de wereld, de studenten met een breder scala aan keuzes, en waardoor hun eigen onafhankelijke invloed op de ontwikkeling van de programma's waaraan zij deelnemen. De tweede stap in de uitvoering van het ECTS-gebaseerde concept van de studie aan de School begon in 2005 met de introductie van de "3 + 2 + 3" systeem. De School introduceerde de eerste generatie van de afgestudeerden, die is gebaseerd op een ECTS-concept, in oktober 2008.

SEBS is de enige onderwijsinstelling in B & H, dat een lid van de European Foundation for Management Development is geweest - EFMD en lid van de Vereniging voor Advance Collegiate School of Business - AACSB.

SEBS is de accreditatie door de Oostenrijkse Agentschap voor Kwaliteitszorg verleend. Op dit moment, SEBS is de enige faculteit in Bosnië en Herzegovina, dat een Europese accreditatie houdt, wat betekent dat deze instelling en haar diploma's zullen worden opgenomen in de Europese onderwijsruimte.

SEBS introduceerde ook kwaliteitsmanagement systeem conform ISO 9001: 2008. In 2009, SEBS opgedaan certificering door Bureau Veritas. Inleiding en certificering van Quality Management System van ISO-norm controleert SEBS als een succesvolle instelling in de ontwikkeling en uitvoering van academische programma's voor de 1e, 2e en 3e studie cyclus van het hoger onderwijs en niet-academische opleidingen, cursussen en trainingen volgens de Life Long Learning concept. In 2009 werd SEBS beloond met EDUNIVERSAL Palmes Certificaat. Dit certificaat onderstreept het groeiende succes van deze instelling op internationale schaal, en legt SEBS in de 1.000 beste business schools wereldwijd.

Volgens Webometrics, ranking systeem World Universities 'van de webactiviteiten, SEBS, werd gerangschikt 390, behoort tot de top 400 business schools in de wereld.

Locaties

  • Sarajevo

    School of Economics and Business in Sarajevo University of Sarajevo Trg oslobodjenja - Alija Izetbegovic 1, 71000, Sarajevo

    Vragen