Keystone logo
School of Business and Management ITB

School of Business and Management ITB

School of Business and Management ITB

Invoering

De School of Business and Management ITB (SBM ITB) is de enige school / faculteit in ITB gebouwd op de geesteswetenschappen en het beheer van de wetenschap. Het ministerie vraagt ​​de instellingen voor hoger onderwijs uit te voeren Tri Dharma Perguruan Tinggi.

SBM ITB ontwikkelt zich om uit te blinken in het onderwijs, te ontwikkelen en kennis op het gebied van business en management te verspreiden. De onderzoeksactiviteiten richten zich op business cases en management praktijken van de toonaangevende succesvolle bedrijven in Indonesië, zodat de ontwikkeling van het management om de Indonesische context relevant zijn.

Nabijheid van ondernemingsklimaat en betrouwbare methode van onderzoek verbetert het vermogen van SBM ITB om excellentie in onderzoek te creëren. Als onderdeel van de internalisering strategie, SBM ITB streeft naar internationale accreditatie te bereiken. Bovendien SBM ITB benadrukt de globalisering om de studenten voor te bereiden om te concurreren met de studenten van andere vooraanstaande business schools in Azië en de Stille Oceaan.

Missie en Visie De missie van SBM ITB is:

"Om studenten op te leiden tot innovatieve leiders met een ondernemende mentaliteit te zijn en te ontwikkelen en verspreiden van kennis van business en management voor de verbetering van het bedrijfsleven, de overheid en de samenleving".

De visie van SBM ITB is:

"Omdat het een world-class instelling die inspireert en nieuwe leiders met een ondernemende geest te ontwikkelen."

geschiedenis De industriële engineering afdeling van ITB erkende het belang van business en management onderwijs in Indonesië al in de jaren 1970. Dit idee bleef op de afdeling in de jaren 1980, maar werd uiteindelijk gerealiseerd in 1990 toen Prof. Mathias A'roef, een prominent figuur in Indonesië op het gebied van Industrial Engineering, introduceerde het MBA-programma van ITB met een concentratie in de bedrijfsvoering. Dit op zijn beurt, mondde uit in de oprichting van SBM ITB.

In 2002 heeft de Raad van Bestuur zijn goedkeuring gehecht aan de vorming van een bacheloropleiding in het bedrijfsleven en management. Een team werd toegewezen aan een visie en missie te ontwikkelen en leermethoden meest geschikt is om het programma te ontwerpen. Het team ontwikkelde een curriculum, die werd beschouwd als een doorbraak in het bedrijfsleven en het beheer van het onderwijs in Indonesië. Het stelde het gebruik van performance art om studenten 'self-confidence evenals vaardigheden in leiderschap, communicatie, en het oplossen van conflicten te ontwikkelen. In lijn met een sociaal constructivistische paradigma, het curriculum benadrukt het belang van het team-based learning, in tegenstelling tot one-way lezingen. Sommige van de innovatieve cursussen ontwikkeld door het team waren Integrative Business Experience (die werd aangepast van een cursus aangeboden aan de University of Central Missouri), Management Practice en Vrijwilligerswerk. Het team stelde ook voor het gebruik van het Engels als voertaal.

In december 2003 werd de School of Business and Management formeel opgericht. De nomenclatuur "School" werd gekozen in plaats van "Faculty" om haar autonomie aan te duiden. In het proces, het MBA-programma dat aanvankelijk werd gerund door de faculteit Industrial Engineering, werd een deel van de School of Business and Management, waardoor het twee programma's hebben; de undergraduate programma en het MBA-programma.

In augustus 2004, SBM ITB toegelaten 115 studenten om de bacheloropleiding. SBM ITB heeft ervaren continue groei, en met de steun van de faculteit en professionele medewerkers het de bedoeling om een ​​positieve bijdrage aan onderwijsontwikkeling in Indonesië te maken. SBM ITB heeft momenteel een student lichaam van 2221.

Autonomie SBM ITB heeft volledige bevoegdheid om beslissing te nemen zat de strategisch en operationeel niveau. Op strategisch niveau, wordt SBM ITB bevoegd om internationale relaties te starten en om nieuwe opleidingen aan te bieden. Niettemin moet de programma's voldoen aan regelgeving opgelegd door het ministerie van Onderwijs van Indonesië.

Op operationeel niveau heeft SBM ITB is bepaalde mate van autonomie door ITB. In de financiële wereld, SBM ITB heeft de bevoegdheid voor het beheer van 70% van het collegegeld; de resterende 30% wordt vastgehouden door ITB. De beschikbaarheid van financiële middelen in staat heeft gesteld SBM ITB zijn beloningssysteem aan te trekken en te behouden uitzonderlijke docenten en de professionele medewerkers die nodig zijn aan te werven om een ​​hoog niveau van service te behouden te ontwikkelen.

SBM ITB is gemachtigd om zijn eigen curriculum te ontwikkelen, voor te stellen en vervolgens uitvoeren van een nieuw academisch programma, om alle academische programma's te beheren (binnen SBM ITB), en evenals het ontwikkelen van de SBM ITB onderzoeksagenda uit te voeren. Zowel op operationeel en academisch niveau, SBM ITB in lijn is met het beleid van het ministerie van Onderzoek, Technologie en Hoger Onderwijs van Indonesië. onderwijs, onderzoek en maatschappelijke dienstverlening (als de basis van het hoger onderwijs in Indonesië) .Deze situatie leidt tot de faculteit leden in evenwicht brengen die drie: bijvoorbeeld bij het bevorderen van de ontwikkeling van de faculteit, SBM ITB heeft het beloningssysteem op basis van drie academische activiteiten ontworpen activiteiten om hun bevoegdheid te verhogen en bij te dragen aan de missie van SBM ITB's.

erkenning Zoals hierboven vermeld, in 2015 ITB werd nummer een op de lijst van beste universiteiten vrijgegeven door het ministerie van Onderzoek, Technologie en Hoger Onderwijs. In 2009, slechts zes jaar na de oprichting in december 2003, SBM ITB kreeg erkenning van SWA Magazine (http://www.swa.co.id, een hoog aangeschreven business magazine in Indonesië), als de beste MBA-programma in Indonesië. Het tijdschrift erkende ook de IBE (Integrative Business Experience) die door SBM ITB als een van de meest innovatieve programma's worden aangeboden door business schools.

De zeer hoge publieke reputatie van SBM ITB blijkt uit de lowstudent toelating rate.The toelating tarief voor de undergraduate-programma's in 2014-2015 was slechts 4%. Er waren 3207 kandidaten voor de 136 beschikbare plaatsen in de bacheloropleidingen. In een verhouding van 24: 1, heeft SBM ITB uitgegroeid tot een van de meest gewilde business schools in Indonesië.

Locaties

  • Bandung

    Lebak Siliwangi, Coblong, Bandung, Jawa Barat, Indonesia, , Bandung

  • Jakarta

    Jakarta, Indonesië

    Vragen