Keystone logo
Saxion University of Applied Sciences

Saxion University of Applied Sciences

Saxion University of Applied Sciences

Invoering

Saxion University of Applied Sciences is een van de grootste instellingen voor hoger onderwijs in Nederland, met bijna 27.000 studenten (en nog steeds groeiende!). Saxion heeft drie campussen in Oost-Nederland: één campus in elk van de drie Nederlandse steden Deventer, Enschede en Apeldoorn. Wij zijn erg trots op onze diverse studentenpopulatie. Onze internationale studentenpopulatie bestaat uit ruim 2.500 studenten met in totaal 95 verschillende nationaliteiten.

Geweldige carrièrevooruitzichten

Onze campussen bevinden zich in het innovatieve hart van Europa, waar al meer dan 100 jaar innovatieve industrieën gevestigd zijn. Het huisvest nu startups en biedt veelbelovende carrièreperspectieven. De manier van lesgeven van Saxion is nauw verbonden met het werkveld, waardoor je met de sterkste professionele vaardigheden de arbeidsmarkt van morgen betreedt. Bij Saxion zetten we probleemgestuurd onderwijs in en ontwikkelen we onze studieprojecten in nauwe samenwerking met het werkveld. Je leert door een praktijkgerichte aanpak en bouwt praktijkervaring op. Dit type onderwijs is specifiek voor het HBO.

Uitstekende locaties

Saxion is in Nederland gevestigd op drie verschillende campussen. Alle drie de Saxion-campussen (gelegen in de steden Enschede, Deventer en Apeldoorn) liggen op loopafstand van het treinstation. Het Nederlandse treinnetwerk is uitstekend, dus je reist gemakkelijk van en naar Saxion, naar andere steden en zelfs andere landen! De campussen van Saxion liggen in gebieden waar woningen goedkoper en makkelijker te vinden zijn dan in de rest van Nederland.

Betaalbare en toegankelijke studentenhuisvesting

Onze campussen bevinden zich in levendige steden in het oosten van Nederland. Dit gebied biedt een bruisend stadsleven met meer betaalbare en toegankelijke woningen in vergelijking met andere studentensteden in Nederland. Ook ondersteunen en assisteren wij onze internationale aanvragers bij hun zoektocht naar hun woonruimte met webinars en ander informatiemateriaal.

Een echte tweede thuis

We begrijpen dat studeren in het buitenland een uitdagende ervaring kan zijn. Daarom biedt ons International Office een scala aan ondersteunende diensten voor onze internationale studenten, vanaf het begin! Denk hierbij aan hulp bij een vlotte landing in Nederland en bij Saxion, het vinden van woonruimte, het aanvragen van een verzekering en het verkrijgen van een visum. Saxion is een open community voor iedereen, een echt tweede thuis voor onze internationale studenten!

Campusfuncties

  Visum vereisten

  Als je naar Nederland wilt komen om aan Saxion University of Applied Sciences te studeren, dan heb je mogelijk een visum en/of een verblijfsvergunning nodig. Raadpleeg deze pagina voor meer informatie over visa en verblijfsvergunningen .

  Beurzen en financiering

  Saxion heeft meerdere beursmogelijkheden. Voor meer info, raadpleeg deze pagina.

  English Language Requirements

  Certificeer uw Engelse taalvaardigheid met de Duolingo Engelse test! De DET is een handige, snelle en betaalbare online test Engels die wordt geaccepteerd door meer dan 4.000 universiteiten (zoals deze) over de hele wereld.

  Locaties

  • Deventer

   Handelskade 75, Deventer, Netherlands, 7417 DH, Deventer

   • Enschede

    M. H. Tromplaan, 28, 7513 AB, Enschede

    • Apeldoorn

     Saxion Apeldoorn De Nettenfabriek Spoorstraat 29 7311 PE Apeldoorn, 7311 PE , Apeldoorn

     Vragen