Keystone logo
San Agustin Cervantine University Foundation (Fundación Universitaria Cervantina San Agustín (UNICERVANTINA))

San Agustin Cervantine University Foundation (Fundación Universitaria Cervantina San Agustín (UNICERVANTINA))

San Agustin Cervantine University Foundation (Fundación Universitaria Cervantina San Agustín (UNICERVANTINA))

Invoering

De historische ontwikkeling van UNICERVANTES is verbonden met de geschiedenis van de Orde van San Agustín en haar aanwezigheid in Colombia, via de provincie Nuestra Señora de Gracia. De Orde van Sint-Augustinus is een van de vier grootste bedelorden die in de middeleeuwen werden opgericht toen paus Innocentius IV in 1244 verschillende kloosters en erfgenamen van deze Augustijner spiritualiteit van de IV en V had gegroepeerd. degene die is geschreven door de grote denker, de vader en de kerkleraar Sint-Augustinus van Hippo.

De Orde, versterkt in 1256 met de vereniging van andere groepen kluizenaars, verspreidde zich snel door Europa en was de hoofdrolspeler van het kerkelijke, academische en intellectuele leven dat aanleiding gaf tot de geboorte van de universiteiten. De Augustijnen droegen op een bijzondere en beslissende manier bij aan de ontwikkeling van de universiteiten van Bologna, Salamanca, Parijs en Oxford. Deze toewijding aan de evangelisatie van cultuur via de universiteiten werd eeuwen later herhaald in de missies die overal in Amerika, Japan, India en de Filippijnen werden opgericht.

Wat de Amerikaanse landen betreft, is de illustere universiteit van het spirituele en culturele erfgoed van de Orde van Sint-Augustinus lange tijd de Universiteit van Villanova in de Verenigde Staten geweest. Het werd opgericht in 1842 en biedt een uitgebreide opleiding die is geworteld in de vrije kunsten en wetenschappen. In het specifieke geval van ons land gaf paus Innocentius XII op 24 april 1694 toestemming voor de oprichting van de San Nicolás de Mira-universiteit in het Maximumklooster van San Agustín, door middel van het Bull Ex-bevel Nobis en eveneens de machtiging om de Colegio op te richten. Burgemeester de San Miguel in Santafé de Bogotá. Met de stier hebben veel religieuzen en creolen de titels van bachelors, lectoren, leraren en artsen verleend in de belangrijkste vormende disciplines van het moment: heilige theologie, filosofie en recht; naar aanleiding van de pauselijke decretalen van Sixtus V en Paul V.

De universiteit functioneerde tot 1861 toen het academische werk werd opgeschort vanwege de gebeurtenissen van het liberale religieus-politieke conflict, vijandig tegenover de kerk. In de eerste helft van de 20e eeuw begon een nieuwe fase in het educatieve werk van de Augustijnen in Colombia onder leiding van de Liceo de Cervantes in Bogotá, later in Barranquilla, en de oprichting van de Liceo de Cervantes El Retiro, die tot voer vandaag een erkende academische opleiding uit van traditie en kwaliteit.

Locaties

  • Suba

    Suba, Colombia

    Vragen