Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
Samford University

Samford University

Samford University

Invoering

Samford University is een vooraanstaande nationaal gerangschikte christelijke universiteit. Samford, opgericht in 1841, is de 87e oudste instelling voor hoger onderwijs in de Verenigde Staten. Gelegen in de buitenwijk Homewood in Birmingham, Alabama, beslaat de campus van de universiteit ongeveer 247 hectare en staat bekend om zijn schoonheid en architectuur in Georgisch-koloniale stijl. De universiteit schrijft momenteel 5.692 studenten in uit 47 staten en 28 landen.

Samford is de best gerangschikte universiteit in Alabama in nationale ranglijsten gepubliceerd door The Wall Street Journal. Bovendien rangschikt The Wall Street Journal Samford op de derde plaats in het land voor studentenbetrokkenheid. US News & World Report rangschikt Samford als 40e in de natie voor het beste bacheloronderwijs en 100e voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Kiplinger's Personal Finance rangschikt Samford op de 34e plaats van particuliere universiteiten in de VS vanwege zijn waarde en betaalbaarheid. De verhouding tussen student en faculteit is 13: 1.

Samford biedt niet-gegradueerde programma's die zijn gebaseerd op de vrije kunsten en een onderscheidende mix van afgestudeerde en professionele scholen via 10 academische scholen: kunst, kunst en wetenschappen, zaken, goddelijkheid, onderwijs, gezondheidsberoepen, rechten, verpleegkunde, farmacie en volksgezondheid. De universiteit heeft een van de drie geaccrediteerde rechtsscholen en een van de slechts twee geaccrediteerde apotheekscholen in Alabama. Samford's Beeson Divinity School is de enige volledig geaccrediteerde graduate divinity school in Alabama. De universiteit is door de Carnegie Commission on Higher Education geclassificeerd als een doctorale / professionele instelling.

Samfords missie om de ontwikkeling van studenten intellectueel, ethisch en spiritueel te bevorderen, wordt gestimuleerd door een scala aan mogelijkheden, waaronder 166 studentenorganisaties, wereldwijde betrokkenheid in meer dan 19 verschillende landen en meer dan 180 cursussen die gemeenschapsdienst omvatten. Bovendien voltooien niet-gegradueerde studenten het kerncurriculum van Samford, wat een goed afgeronde basis in de vrije kunsten biedt. Het resultaat is een zeer op maat gemaakte onderwijservaring die ertoe leidt dat 97% van de niet-gegradueerde alumni binnen zes maanden na afstuderen een baan heeft of verder gaat studeren.

Het strategisch plan van Samford drukt vier aandachtsgebieden uit: benadruk het succes van studenten, verbeter onze gemeenschap, vergroot ons bereik en zorg voor financiële kracht. Om de voortdurende vooruitgang van dit strategische plan te ondersteunen, lanceerde de universiteit in het najaar van 2016 een kapitaalcampagne met de titel Forever Samford. De zesjarige campagne van $ 300 miljoen is bedoeld om nieuwe financiële middelen te verschaffen ter ondersteuning van studentenbeurzen, academische programma's en kapitaalprojecten. Samford heeft een sterke schenking met investeringen van in totaal $ 301 miljoen (juni 2019), die helpt bij het ondersteunen van beurzen, studiekansen in het buitenland, algemene operaties en andere programma's. Behalve de hoofdcampus in Homewood, bezit de universiteit een huis in Marion, Alabama dat wordt gebruikt voor culturele studie en dienstverlening, en het Daniel House, een studiecentrum in het hart van Londen, Engeland, nabij Kensington Park.

Onder de 52.838 alumni van Samford waren meer dan 60 leden van het Amerikaanse Congres, acht gouverneurs van de staat, twee rechters van het Amerikaanse Hooggerechtshof, een Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, vier Rhodes Scholars, meerdere Emmy- en Grammy-bekroonde artiesten, twee nationale kampioenschapsvoetbaltrainers en ontvangers van de Pulitzer- en Nobelprijs voor de Vrede.

De universiteit heeft 17 intercollegiale sporten - acht heren en negen dames - die deelnemen op NCAA Division I-niveau. De Samford Bulldogs hebben 40 conferentiekampioenschappen gewonnen sinds ze deelnamen aan de Southern Conference in 2008. De atletiekteams van Samford genoten in het academiejaar 2018-2019 een Graduation Success Rate (GSR) van 97% zoals berekend en gepubliceerd door de NCAA. Voor dat academische jaar stond Samford op de eerste plaats in Alabama en 18e in de natie voor GSR onder alle hogescholen en universiteiten in het NCAA Division I-niveau.

English Language Requirements

Certificeer uw Engelse taalvaardigheid met de Duolingo Engelse test! De DET is een handige, snelle en betaalbare online test Engels die wordt geaccepteerd door meer dan 4.000 universiteiten (zoals deze) over de hele wereld.

Locaties

  • Birmingham

    Lakeshore Parkway,800, 35229, Birmingham

    Vragen