
Master's Degree in Biostatistiek
Riga, Letland
DUUR
2 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Vraag de vroegste startdatum aan
COLLEGEGELD
EUR 2.700 / per year
STUDIE FORMAAT
Op de campus
Invoering
De studenten van het Master's Degree in Biostatistics-programma hebben toegang tot goed uitgeruste auditoria en moderne computerklaslokalen met de nieuwste logistieke middelen, IT-apparatuur, statistische software (R, SAS, IBM SPSS Statistics, STATA), audio- en videoapparatuur, interactieve whiteboards, als evenals een bibliotheek met uitgebreide onderzoeksdatabases van over de hele wereld.
Het programma omvat 4 hoofdvakken van de studie:
statistiek cursussen
op klassieke en innovatieve methoden voor het verwerken van statistische gegevens zijn gericht op het gebruik van methoden voor het verwerken van statistische gegevens en het diepgaand analyseren van de verkregen resultaten;
geneeskunde cursussen
over menselijke anatomie, chemische processen, laboratoriumtests voor diagnose en de etiologie, diagnose en behandeling van de meest voorkomende ziekten, zodat studenten de verkregen gegevens kunnen begrijpen en analyseren en de resultaten volledig kunnen interpreteren;
cursussen epidemiologie
gericht op het ontwikkelen van onderzoeksvaardigheden, evenals op het vergroten van het bewustzijn van richtlijnen voor de volksgezondheid, onderzoeksmethodologie en planning;
klinische proefcursussen
over het organiseren van onderzoek, het opstellen van documentatie, wetgeving, ethische aspecten en kernprincipes van statistische gegevensverwerking.
Studiemethoden
Het studieprogramma wordt ingevuld door het leren van theoretische kennis en het ontwikkelen van vaardigheden te combineren, zowel met traditionele hoorcolleges en interactieve lessen, als door zelfstandig te studeren. Er zal gebruik worden gemaakt van moderne leer- en onderwijsmethoden, zoals simulatie en project- of probleemgestuurd leren.
Het programma is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Universiteit van Letland, de Universiteit van Tartu, de Universiteit van Uppsala en de Universiteit van Göteborg, waarbij het onderwijzend personeel van de bovengenoemde universiteiten is betrokken bij de uitvoering van de cursussen. Daarnaast zullen gastdocenten van farmaceutische bedrijven uit Letland en het buitenland worden betrokken voor de integratie van specialistische kennis.
Masteropleiding geaccrediteerd tot 31.12.2023.
toelatingen
leerplan
1ste jaar
1e semester: inleidende cursussen geneeskunde (anatomie, biochemie, inwendige en infectieziekten) en wiskunde (kansrekening, wiskundige methoden en statistische inferentie) zijn in het begin gepland om de kennis van de studenten aan te passen. Latere verplichte vakken, zoals statistisch programmeren en gegevensbeheer, sociaal-medische benadering van kwantitatieve studies en klinische proeven zullen worden geïntroduceerd.
2e semester: cursussen over klassieke gegevensverwerkingsmethoden - lineaire modellen, longitudinale gegevensanalyse, niet-parametrische methoden, categorische gegevensanalyse, causale gevolgtrekkingen, evenals de tweede cyclus over klinische proeven.
2e jaar
In het 2e studiejaar volgen studenten studiecursussen over klassieke methoden (overlevingsanalyse, multivariate statistiek) en innovatieve statistische methoden (machine learning en big data-analyse), evenals statistisch advies, epidemiologie en plaatsing. Na afronding van de studie zullen studenten een masterscriptie schrijven en verdedigen.
De Master's Degree in Biostatistics vereist doorgaans een totaal van 80 studiepunten of 120 ECTS.
Carrièremogelijkheden
Afgestudeerden van de opleiding werken voornamelijk als biostatisticus in farmaceutische bedrijven en klinische onderzoeksorganisaties (CRO), met het plannen van gegevensverzameling in klinische onderzoeken en observaties, het statistisch verwerken van de verkregen gegevens en het analyseren van de resultaten. Biostatistici werken ook aan universiteiten, wetenschappelijke instituten, laboratoria en andere onderzoeksstichtingen die gegevens verzamelen en resultaten analyseren op gezondheidsgerelateerde gebieden.
Programma Toelatingseisen
Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op een business school door het GMAT-examen af te leggen. Dit is het meest gebruikte toelatingsexamen dat uw kritisch denk- en redeneervaardigheden meet.
Download de GMAT-miniquiz om een idee te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.