Keystone logo
Rennes School of Business

Rennes School of Business

Rennes School of Business

Invoering

Rennes School of Business: Unframed denken

Buiten het kader denken betekent je geest openstellen voor andere culturen. Meer dan alleen onze studenten kennis laten maken met de wereld, brengen we het naar hen toe. Wij maken van onderwijs een echte uitwisseling. Buiten kaders denken betekent anders leren, anders streven. Nieuwe gebieden verkennen, antwoorden zoeken op de vragen van morgen, een toekomst ontwerpen die inventiever, creatiever en uiteindelijk menselijker is. Meer dan ooit behoort de wereld toe aan ruimdenkenden.

Een internationale managementschool in Europa

Rennes School of Business wordt beschouwd als de meest internationale School of Management in Europa. Met 95% van de faculteitsleden die niet-Frans zijn, 55% buitenlandse studenten*, lessen in het Engels en een netwerk van meer dan 350 partneruniversiteiten wereldwijd, biedt Rennes School of Business de studenten een unieke kans om vanaf het eerste moment te leren in een doorlopende internationale omgeving jaar tot afstuderen.

*Dit cijfer vertegenwoordigt de verhouding tussen internationale studenten op de campus van Rennes en de aanwezige bevolking en is een onderdeel van de effectieve multiculturele ervaring.

Campus leven

De Rennes School of Business -gemeenschap draait om onze 5000 studenten en de school, met name het studentenzorgteam, zet zich voor 100% in voor het studentenleven en het welzijn op de campus.

Tijdens hun studie aan Rennes SB profiteren studenten niet alleen van een uitzonderlijke leeromgeving, maar worden ze ook onderdeel van een unieke studentenervaring, gedreven door de waarden van de school: durf, openheid, creativiteit, nederigheid en vrijheid!

In 2020 stond Rennes School of Business op de tweede plaats in de Speak & Act-ranglijst van business schools die de beste studentenervaring bieden. Een dergelijke erkenning weerspiegelt echt de inzet van de school voor het welzijn van onze studenten!

Onze strategie: Rennes School of Business #UnframedThinking

Het nieuwe strategische plan voor 2019-2023 werd gepresenteerd in december 2018, inclusief een eerste presentatie van het nieuwe Rennes School of Business -merkplatform en zijn kenmerkende #UnframedThinking en de inhuldiging van onze nieuwe uitbreiding in het hart van Rennes Metropolitan Area, de hoofdstad van de regio Bretagne .

Visie (2021)

Rennes School of Business is gericht op gericht onderzoek en heeft tot doel managementtalenten in een multiverse wereld te onthullen en een van de meest innovatieve, verantwoordelijke en veerkrachtige Business Schools in Europa te worden.

Missie

Met de positionering 'Unframed Thinking', de marktgestuurde, gedifferentieerde onderwijsprogramma's en de nadruk op pedagogische innovatie probeert Rennes School of Business zijn studenten en deelnemers voor te bereiden om innovatieve en verantwoordelijke managers te worden in een mondiale omgeving. Deze managers zijn opgeleid om verantwoordelijke pioniers te worden, gevormd en aangescherpt door multiculturele contexten, door een levenslange en multiculturele menselijke ervaring.

Door middel van zijn 'Unframed Thinking'-positionering en zijn menselijk kapitaal probeert Rennes School of Business waarde toe te voegen aan externe belanghebbenden door onderzoek uit te voeren en te verspreiden op belangrijke gebieden van uitmuntendheid die relevant zijn voor bedrijfsorganisaties en managers, en door in te spelen op de behoeften en partnerschappen op te bouwen met organisaties in zijn gemeenschap.

Waarden

 • Vrijheid. Niet-ingelijste denkers smeden die weigeren zich te laten beperken door traditionele conventies en de huidige modellen achter zich laten;
 • creativiteit. Het herstellen van de waarde van het "idee" vormt de kern van onze activiteit: weten hoe de gebaande paden te verlaten om nieuwe modellen te creëren;
 • Vrijmoedigheid. De wereld van morgen uitvinden door onszelf in staat te stellen te gaan waar nog nooit iemand is geweest;
 • Bescheidenheid. Dit is de essentiële tegenhanger van vrijmoedigheid: ga waar niemand eerder is geweest, maar denk nooit dat je echt bent aangekomen, of neem jezelf voor iets dat je niet bent. Nederigheid betekent ook dat je jezelf het recht gunt om ongelijk te hebben en leert van falen om beter terug te stuiteren; En
 • Openheid. Inspiratie is er altijd, voor onze ogen, dus het is essentieel om jezelf onder te dompelen in de wereld om ons heen, om het met onze ogen wijd open te zien, en om op een betere manier te kunnen leren en begrijpen.

Het behalen van 3 belangrijke doelstellingen

Door zijn academische erkenning op internationaal niveau te ontwikkelen in 4 excellentiegebieden, kan de omvang van zijn faculteit toenemen.

Aanzienlijke groei van de bijdrage aan het budget van de School voor bedrijfsexpertise. Deze doelstelling realiseert dus de maatschappelijke impact van Rennes School of Business.

Talenten uit de hele wereld aantrekken en het aantal buitenlandse studenten uitbreiden.

3 nieuwe gebieden om te verkennen

Nieuwe professionele gebieden in organisaties en vaardigheden

Het doel is om de nieuwe managementuitdagingen te begrijpen door middel van ons academisch onderzoek en hun verspreiding in de vorm van nieuw onderwijs en nieuwe expertise die wordt geleverd aan de "echte wereld".

Rennes SB heeft dus 4 gebieden van uitmuntendheid geïdentificeerd:

 • AI-Driven Business (Intelligentie, Data-Driven Global Business
 • Groen, data- en vraaggestuurd supply chain management (G3D)
 • Agribusiness (Agribusiness, Duurzame Ontwikkeling en MVO)
 • Mïnd (betekenis, instellingen, collectieve intelligentie, informatieverspreiding, netwerken, besluitvorming)

Door nieuwe grenzen van globalisering op een transversale manier te verkennen met betrekking tot geopolitieke en economische belangen, de uitdagingen van cyberspace en de evolutie ervan, evenals het nieuwe strategische gedrag van multinationale ondernemingen, werd de eerste leerstoel geopolitiek geopend in september 2019.

De nieuwe gebieden van de wereld

Rennes School of Business is opgericht om een toonaangevende internationale managementschool te zijn. Het strategisch plan 2019-23 wil dit internationale merk versterken door dit onderscheid opnieuw uit te vinden en te verdiepen.

De Global School vergroot het internationale bereik van de Rennes School of Business door een evenwicht te vinden tussen de werving van studenten via internationale partnerschappen met een hoge toegevoegde waarde en de rechtstreekse werving van studenten via een nieuw toelatingsplatform. Het heeft ook nieuwe wervingszones geopend of gestimuleerd - India, de Verenigde Staten, Latijns-Amerika, de Kaukasus, Azië buiten China, het Midden-Oosten, Afrika en Europa - om de herkomst van studenten te diversifiëren - en om tegemoet te komen aan de ambitie van de school om een multiculturele plaats. De Global School zet ook diepgaande internationale partnerschappen in, met name om haar partners op de campus van Rennes te vestigen om een Europese "hub" voor deze partners te worden.

De nieuwe onderwijsgebieden

Studenten zijn de eerste ambassadeurs van de school. Rennes School of Business wil absoluut een geweldige plek zijn om te leren met innovatieve pedagogische praktijken en focus op de ervaring van de student. De afdeling SENSe richt zich op het verbeteren van de studenttevredenheid en het bedenken van nieuwe diensten met een hoge toegevoegde waarde gericht op de studentenervaring.

De afdeling Carrière en Talenten zet zich in voor de persoonlijke ontwikkeling en loopbaan- en werkvoorbereiding van onze studenten en toekomstige afgestudeerden.

Rennes School of Business heeft een plan opgesteld om haar programmaportfolio te herzien.

 • Een intensievere inzet van onze excellentie en expertise in de generalistische opleidingen en in de specialty opleidingen (MSc),
 • Een revisie van de generalistische programma's van de "Grande Ecole" om meer internationalisering mogelijk te maken,
 • Een grotere multiculturele ervaring binnen de school,
 • De uitbreiding van de programma's en aanbiedingen in Continuing Education en Executive Education.

Ga met ons mee op een buitengewone menselijke en wereldwijde educatieve reis!

Onze ethische code

In overeenstemming met de missie en visie van de school is er een ethische code opgesteld om alle leden van de Rennes School of Business -gemeenschap aan te moedigen om te handelen in overeenstemming met de waarden waar de school voor staat.

Wij, de leiders, academisch personeel, administratief personeel en studenten van Rennes School of Business, verbinden ons ertoe om te handelen volgens de volgende waarden en ons te laten leiden door wederzijds respect:

 • We waarderen integriteit en leven ernaar door ruimdenkend, eerlijk en hardwerkend te zijn.
 • We respecteren de diversiteit van culturele achtergronden en van individuele kenmerken.
 • We hechten veel waarde aan eerlijkheid, solidariteit en teamgeest.
 • We oefenen tolerantie uit en we ondersteunen een rechtvaardige behandeling.
 • We communiceren respectvol met elkaar en met mensen buiten de school.
 • We bieden een omgeving waarin constructieve meningen kunnen worden geuit en overwogen.
 • We zijn transparant in onze berichten, activiteiten en beslissingen.
 • We nemen verantwoordelijkheid voor onze acties, waarvoor we verantwoordelijk zijn.
 • We streven naar excellentie in ons werk, academische inspanning, onderwijs, onderzoek en management.
 • Wij dragen bij aan duurzame ontwikkeling door innovatief en ondernemend te zijn.

Interne inspanningen omvatten ook een charter voor ecologisch verantwoord ondernemen, ontworpen om het bewustzijn te vergroten, indien nodig training aan te bieden en praktische tips te geven voor recycling, energieverbruik en ecologisch verantwoorde aankopen.

Statistieken

De school in cijfers:

 • 2 campussen, in Rennes en Parijs
 • Bijna 90% internationale faculteit inclusief 34 nationaliteiten.
 • 100 vaste hoogleraren.
 • 100% van de cursussen wordt in het Engels gegeven.
 • 1/3 internationale studenten.
 • 100+ nationaliteiten uit Colombia, Mexico // Masters

 • Marokko, Tunesië, Libanon // Masters
 • India, Thailand, Indonesië // Masters
 • Zie bron van studenten // IMBA
 • Aantal BDD- studenten studenten
 • Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Egypte // Masters
 • VS // Mastersn de Rennes Campus
 • 350 partneruniversiteiten.
 • 26 studentenverenigingen en clubs.
 • 72% van onze afgestudeerden werkt in internationale functies.
 • 98% van de Rennes SB-studenten van alle programma's heeft binnen 6 maanden na afstuderen een baan.
 • 3 masterprogramma's in werkstudievorm in Parijs.
 • Een netwerk van 26.000 alumni, met 2.000 vacatures per jaar, en 100 jaarlijks georganiseerde evenementen.

  Campusfuncties

   Accreditaties

   Geaccrediteerd door EFMD EquisGeaccrediteerd door AMBAGeaccrediteerd door AACSB

   Locaties

   • Rennes

    Rennes School of Business 2 rue Robert d'Arbrissel - CS 76522

    • Paris

     9 rue d'Athènes, 75009, Paris

     Vragen