Keystone logo
© Rome City Institute
Rome City Institute

Rome City Institute

Rome City Institute

Invoering

Rome City Institute is een internationale school gevestigd in het centrum van Rome, Italië. We bieden een breed scala aan geaccrediteerde onderwijsprogramma's: middelbare school-, tussenjaar-, bachelor- en masteropleidingen. Alle programma's worden in het Engels gegeven, met de mogelijkheid om Italiaanse lessen te volgen voor degenen die de taal willen leren. Met een afstudeerpercentage van 87% en bijna 90% van de afgestudeerden die een baan vinden binnen de gewenste branche, is Rome City Institute de juiste keuze voor je toekomstige carrière.

Onze lesmethode is geïntegreerd: lezingen gaan gepaard met interactieve activiteiten zoals strategische gesprekken, debatten en discussies over opkomende thema’s in de publieke sfeer. Alle professoren kunnen bogen op een prestigieuze academische en professionele carrière op hun verschillende vakgebieden. Velen hebben ruime ervaring op nationaal en internationaal niveau en maken vaak deel uit van belangrijke strategische netwerken. Met studenten uit meer dan 50 landen is het ons doel om een echt internationale en diverse omgeving te bieden waar studentensucces de kern vormt van de missie van Rome City Institute .

Onze campus ligt in het hart van Rome, wat onze locatie uiterst aantrekkelijk maakt voor studenten die een internationale omgeving willen ervaren, maar ook onze rijke Italiaanse cultuur en de schoonheid van ons land. Rome City Institute is ook de enige Italiaanse instelling die een competitief atletiekprogramma aanbiedt met 11 beschikbare sporten en mogelijkheden om deel uit te maken van onze professionele academie.

Student-atleten kunnen negen maanden lang trainen en officiële wedstrijden spelen, waarbij ze zowel collegiale als clubcompetities meemaken. Onze missie is om onze studenten en student-atleten de nodige hulpmiddelen te bieden om zowel academisch als atletisch te slagen terwijl ze een unieke ervaring in Rome beleven.

Waarom Rome City Institute ?

Rome City Institute is de enige Italiaanse instelling die internationale student-atleten in staat stelt onderwijs van topkwaliteit te combineren met de mogelijkheid om op hoog niveau te sporten

Wij zijn Rome-stad

Rome City Institute is de enige instelling in Italië die een internationale opleiding combineert met de mogelijkheid om competitieve sporten te beoefenen in Italië.

Onze missie is om onze student-atleten de nodige hulpmiddelen te bieden om te slagen in zowel de academische als de atletische wereld. Terwijl je een unieke ervaring beleeft in Rome.

Onze geschiedenis, geboren om het spel te leiden.

Rome City Institute is een verhaal van succes bereikt door hard werken en professionaliteit. Een ambitieus idee dat op internationaal niveau een gevoel van Italiaanse trots werd. Het combineren van een internationale opleiding met sporten op hoog internationaal niveau, om je voor te bereiden op een toekomstige rol in de professionele sportwereld.

Statistieken

 • Internationale studenten:

  78%

 • 0
 • Verhouding student tot faculteit:

  30 naar 1

toelatingen

Ons toelatingsproces is eenvoudig en omvat drie eenvoudige stappen: het aanmeldingsproces, de profielevaluatie en de toelatingsdocumenten. Je wordt de hele tijd bijgestaan door ons opnamekantoor en begeleidt je bij elke stap.

Vereisten en deadlines

Rome City Institute hanteert een doorlopend toelatingsproces waarbij de voorkeur wordt gegeven aan vroege aanvragers. Om te voldoen aan de deadlines voor studentenvisa, worden niet-EU/EER-studenten aangemoedigd om hun aanvraag minimaal drie maanden vóór de start van het semester in te vullen.

Vereisten voor het bachelorprogramma

 • Middelbare school diploma;
 • Minimale GPA van 2,5
 • (indien iets lager, is aanvullende documentatie vereist);
 • Engelse taalvaardigheid (niet-Engelse spreker) TOEFL iBT 79, IELTS 6.5, Duolingo 105

Vereisten voor graduate programma

 • Bachelordiploma of minimaal 96 studiepunten;
 • Minimale GPA van 2,5 (indien iets lager, is aanvullende documentatie vereist);
 • Minimaal 3 jaar ervaring als speler, coach of in sportgerelateerde functies; Engelse taalvaardigheid (niet-Engelse spreker)
 • TOEFL iBT 79, IELTS 6.5, Duolingo 105.

Visum vereisten

Studenten uit de Europese Unie (EU) of EVA-landen (IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland) kunnen Italië binnenkomen met een geldig paspoort of EU-identiteitskaart en kunnen gedurende hun studie zonder visum in Italië blijven.

Als je een niet-EU-student bent, moet je een studentenvisum type D (visum voor lang verblijf, geldig voor meer dan 90 dagen) verkrijgen voordat je Italië binnenkomt. Studentenvisa in Italië worden afgegeven door Italiaanse ambassades of consulaten-generaal in uw land van herkomst. Zodra u zich officieel heeft verbonden aan Rome City Institute , zal onze juridische afdeling u bij elke stap helpen om een VISA te verkrijgen.

Beurzen en financiering

Wij waarderen jouw talent. Komt u in aanmerking voor een beurs?

We doen er alles aan om onze studenten onderwijs van de hoogste kwaliteit te bieden, en ons collegegeld en collegegeld weerspiegelen deze toewijding aan academische excellentie. Ons lesgeld en de kosten dekken niet alleen de kosten van klassikaal onderwijs, maar ook ondersteunende diensten die de algehele academische en atletische ervaring verbeteren.

Getuigenissen van studenten

Locaties

 • Rome

  Via del Casale di San Pio V, 44, 00165, Rome

  Vragen