Keystone logo
Roma Tre University

Roma Tre University

Roma Tre University

Invoering

Roma Tre University is een jonge universiteitsgedachte voor jongeren. Opgericht in 1992, is het snel gegroeid, zowel qua studenten als qua cursussen.

Het heeft een uitstekende beoordeling gekregen op de meest prominente academische ranglijsten, vooral binnen de jongere universiteiten.

Roma Tre University is georganiseerd in 13 afdelingen die bachelor- en masteropleidingen, postdoctorale en geavanceerde cursussen, PhD's en gespecialiseerde scholen aanbieden.

Een dynamische, moderne en internationale universiteit die onmiddellijk werd geïdentificeerd als de vitale hefboom van de stedelijke ontwikkeling van de hoofdstad, waarin ze nu diep geworteld is, en die bijdraagt aan het veranderen van de identiteit van de stad met een aanhoudend proces van herstructurering en hergebruik van verlaten gebouwen. industriële gebouwen, die ze omvormen tot fabrieken van kennis en onderzoek.

Onder zijn grondwaarden veronderstelt Roma Tre de bevordering en organisatie van hoogwaardig internationaal onderzoek, excellentie in het hoger onderwijs, evenals de ontwikkeling en verspreiding van kennis, milieubescherming, internationale solidariteit, de beginselen van gendergelijkheid en de evaluatie en erkenning van verdienste.

Onderwijs en onderzoek, op alle disciplinaire gebieden, staan voortdurend in wisselwerking met elkaar en richten zich op een geglobaliseerde wereld, waardoor de opwaardering en verrijking van kennis wordt bevorderd; ze combineren hun actie met de derde missie, die zowel wordt beschouwd als technologieoverdracht als als projectie van hogeronderwijsactiviteiten op het grondgebied.

De internationale dimensie wordt beschouwd als een strategisch aspect van de universiteit, die onder meer vasthoudt aan de inspirerende principes van de Magna Charta Universitatum en zich identificeert met de principes en instrumenten van de Europese ruimte voor onderzoek en hoger onderwijs.

Locaties

  • Rome

    Via Ostiense, 159, 00154, Rome

    Vragen